返回列表 回覆 發帖

查看聖經矛盾互動圖表

聖經是充滿謊言和矛盾的產物,出自不同的人編造瞎扯而成的一本垃圾邪書!
有電腦專家/學者們經過多年的研究和對比,製作出這個「聖經矛盾互動圖表」來指出聖經中的所有聖經經文,包括殘酷與暴力,對同性戀的歧視,科學上的荒謬與歷史上的不准確性,或(以下)對婦女的暴力/歧視/歧視。您還可以一直向下滾動,以查看本應可靠的《聖經》中所有矛盾的清單。

查看聖經矛盾互動圖表
赫曼特·梅塔(HEMANT MEHTA)

只要將鼠標點擊在任何一條線上都會顯示出聖經的自相矛盾謊話!
可惜只有英文,不過可以自己copy和翻譯!

http://www.lyingforjesus.org/Bible-Contradictions/

原網址
https://friendlyatheist.patheos.com/2021/04/09/check-out-this-massive-resurrected-interactive-chart-of-bible-contradictions/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3o3tKXWFWHi4MAmy0AMewyk3XHlOyC_GEzTGBNjG_HrGgMynmj98kOXiA

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
無得頂!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
無得頂!
抽刀斷水 發表於 2021/4/10 13:26

一頂就頂到佢個肺....

呢啲乜「聖經矛盾表」係令人噴飯既邏輯嚟

好比叫40個漫畫師畫出習總個頭像,
隨便都可以話佢地既作品有幾百處不同,
有不同時, 又有相同, 因為人人都知是在畫習總。

好比叫40個漫畫師畫出習總個頭 ...
beebeechan 發表於 2021/4/10 21:06
基督教徒果然。。。。。。            習主席!!!
beebeechan 發表於 2021/4/10 21:06

妖書根本就充滿矛盾、殘暴、仇恨、荒誕……
    學者們嘅發功,下下都挺入你屁眼!
妖書根本就充滿矛盾、殘暴、仇恨、荒誕……
    學者們嘅發功,下下都挺入你屁眼! ...
旁觀者 發表於 2021/4/10 23:26

我嚿大便出緊嚟
你咪一頭都係屎?

好比叫40個漫畫師畫出習總個頭 ...

好心想為基督教狡辯都用下個腦啦,咁鬼幼稚園既回應,想向人證明你只是一個巨嬰>冇腦?
性經騙人是神默示人手寫的,對不?
原來個基督教個神有帕金森病?前言不對後語?自相矛盾?自打嘴巴?知唔知醜呀?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
好心想為基督教狡辯都用下個腦啦,咁鬼幼稚園既回應,想向人證明你只是一個巨嬰>冇腦?
性經騙人是神默 ...
leefeng 2021/4/11 00:41 提交

你唔知乜嘢係默示,你以為係「讀默」。
老師讀出來,40個小學雞在寫.......寫.....寫
咁就有40篇一樣的。

你跳不出小學雞的思維。
你幾時先識用大人既腦黎諗野?
你有腦早就叫移鼠俾你做個皇帝嘞,使咁戇鳩日夜踎響呢度哭鬧?
你有腦早就叫移鼠俾你做個皇帝嘞,使咁戇鳩日夜踎響呢度哭鬧?
旁觀者 發表於 2021/4/11 21:57

你啲哭鬧聲仲嘈仲吵哩
仲煩過樓上個大媽叫床
咁就有40篇一樣 ...
beebeechan 發表於 2021/4/11 04:50

基督教徒的歪理只能用來呃蠢羊,

一味靠兇加粗口加淫言穢語更加證明基督教的確是邪惡之極!

咁就有40篇一樣的。

你跳不出小學雞的思維。
beebeechan 發表於 2021/4/11 04:50

系囉,既然神不是默示寫經人“讀默”?
你莫非想指證個個寫經人都是自由瞎扯瞎編出【聖/性經】的,對嗎?
你的言詞咁淫,又充滿恐嚇咁evil,你個天主竟然不用雷劈Q你,是否證明了...……

歐美現在四處反基督教,大家不知道嗎?在外國冇市場,咪黎向中國人亞洲人傳銷囉!既然崇尚自由的我們,為什麼又用一個上帝天主的地獄來謀殺我們的自由呢?
潮流興離教,時代在進步中!
嘩,原來外國人真是落本落力,四處賣廣告反基督教?

你啲哭鬧聲仲嘈仲吵哩
仲煩過樓上個大媽叫床
beebeechan 發表於 2021/4/11 22:47

無道理可講就只曉哭鬧。
你啲哭鬧聲仲嘈仲吵哩
仲煩過樓上個大媽叫床
beebeechan 發表於 2021/4/11 22:47
基督教徒,就是如此

满口仁义道德
满脑咸湿阴湿

基督教徒,就是如此

满口仁义道德
满脑咸湿阴湿

上流寄生族 發表於 2021/4/13 04:30

街頭賣武...大佬喊: 「打得鑼多..鑼吵耳!」
跟住就會有條靚, 狗一樣地說: 「吵耳......」
基督教徒,就是如此

满口仁义道德
满脑咸湿阴湿

上流寄生族 發表於 2021/4/13 04:30

我忙於調理鹵味, 無乜機會同你講仁義道德.....
你都未到呢個呢浮
跟住就會有條靚, 狗一樣地說: 「吵耳......」 ...
beebeechan 發表於 2021/4/13 05:08

呢隻beebeechan老鼠狗的確吵耳!

beebeechan啲哭鬧聲仲嘈仲吵哩
仲煩過樓上個大媽叫床

.
跟住就會有條靚, 狗一樣地說: 「吵耳......」 ...
beebeechan 發表於 2021/4/13 05:08

中東馬保國話佢來「救世」,啲靚就狗一樣地說: 「救世主」!
高級模式 | 發新話題
換一個