返回列表 回覆 發帖

[凡事感恩] 返教會導致兒童墮樓死亡

為甚麼一定把「惡運」歸究「返教會」??
不是兩姐姐「疏於照顧」「一時大意」唔得咩?
beebeechan 發表於 2021/8/17 01:48

為了使返教會完全無罪,即使獨留未成年兒童令她們疏忽照顧更小的兒童,咁都得架喇,完全無問題架,墮樓致死只因地下硬添啦,返教會梗係絕對無問題架啦。
返教會梗係絕對無問題架啦
抽刀斷水 發表於 2021/8/17 19:31

你呢種萬惡「返教會」為首, 一樣係有問題啦
墮樓致死只因地下硬添啦,

你講得無錯, 呢個真係理由嚟, 
至少物理, 醫學上是對, 是致死原因
咁其實係天主令到地下咁硬架喎,一切榮耀歸於天主。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
咁其實係天主令到地下咁硬架喎,一切榮耀歸於天主。
抽刀斷水 發表於 2021/8/17 23:48

你可以鬧埋天主不給人造一對翼
為了使返教會完全無罪,即使獨留未成年兒童令她們疏忽照顧更小的兒童,咁都得架喇,完全無問題架, ...

查過, 無錯香港有法例係獨留16歲以下兒童在家, 父母便是犯法了。
16歲, 讀中五哩。。。原來都係唔可以獨留在家, 要有成年人昅住既!

另外, 只要趕哂啲兒童到街上, 在屋邨遊蕩, 只要不在家中, 便不會犯法矣!
根據法例, 呢個老荳連工都唔可以返, 
因為三個子女放學後, 會有幾個鐘要「獨自在家」,, 老荳犯法了,
咁可唔可以申請特別公援? 
思想太膚淺矣
好比話男人點解要娶老婆, 因為希望有個女人可以俾佢免費「少」?
好低層次吓喎! ...
beebeechan 發表於 2021/8/17 06:16
只不过是你个基督老暮“阴道”【直通阴间之道】太深奥已
基督徒查考《聖經》並相信此經是為耶穌作證的經典,願意為獲得永恒的生命而追隨耶穌基督,因為他說:「我是路、真理、生命,除非經過我,誰也不能到父那裡去」(若14:6)。基督徒相信「除他以外,無論憑誰,決無救援,因為在天下人間,沒有賜下別的名字,使我們賴以得救的」(宗4:12),人生勝利組的成功關鍵除此之外,別無其他。
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=14268&goto=lastpost#lastpost
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
根據法例, 呢個老荳連工都唔可以返, 
因為三個子女放學後, 會有幾個鐘要「獨自在家」,, 老荳犯法 ...
beebeechan 發表於 2021/8/18 00:12

所以有託兒服務、補習社(實質係託兒)囉。
所以有託兒服務、補習社(實質係託兒)囉。
抽刀斷水 發表於 2021/8/18 00:18

買個智能愛人來看管, 唔知可唔可以不犯法呢
高級模式 | 發新話題
換一個