返回列表 回覆 發帖

人生最大的成功

奇怪的是,一般人個個都活得好地地。
偏偏一信了基督教的人就馬上有邪惡依附著他們了? !

. ...
leefeng 發表於 2021/9/12 23:05

好好地?

你有眼看不見, 有耳聽不到, 口說廢話, 有腳不能走上主的路, 靈性上是嚴重殘障。
現實生活中, 你還是腦殘, 口臭
唔怪得人!
leefeng 發表於 2021/9/13 12:41

一句「唔怪得人」暴露了你實在是做著衰野, 錯野, 賤野, 偏離正道, 不然, 何需被人「怪」?
只是你以一堆你以為是合理的理由來麻醉你自已而已:「我賤得有道理!」
呢啲係唔係「正道」呢?

「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
旁觀者 發表於 2021/9/14 00:55

瑪竇福音係描述人為求自利, 甚麼手段也會: 邪惡係無底線
我地偉大既祖國, 大半世紀前都不乏這類人, 為求上位, 不擇手段
https://www.ntdtv.com/b5/2012/03/18/a674409.html
又幻想啦?
既然耶穌是“天主的獨子”:
1@ 你們絶對不能是天主的子女!
2@ 和耶穌認親認戚認兄弟係死罪 ...
leefeng 發表於 2021/9/14 01:29

點解張家朗攞個金牌, 香港人咁興奮?
因為大家都係香港人嘛

耶穌是天主子, 點解人又咁興奮, 因為耶穌同我地都係「人」
耶穌被重視, 「人」也滔光了
「新唐人」的新聞?
邪教妖書「瑪竇福音」的描述?

...
leefeng 發表於 2021/9/14 01:38

至少水準都高過《辟邪紀實》
因為耶穌同我地都係「人」????????

妖!乜原来耶穌不是「神」?揾笨七!

. ...
leefeng 發表於 2021/9/14 01:40

耶穌就肯定人勒
至於你, 係咪人, 係咪人面獸心, 人頭豬腦。。。。你自己照照鏡
妖!乜原来耶穌不是「神」?揾笨七!

. ...
leefeng 發表於 2021/9/14 01:40

呢啲咁高一皮既神學野, 你一定唔肯知

老師今教教你, 塞$入你D。。。你執到哩

係教會史上, 第一個冒現的異端就是說耶穌是神的諾斯底主義
谢谢先生指教。连坐。恐怖主义。
...「
就如因一人的過犯,眾人都被定了罪;同樣,也因一人的正義行為,眾人也都獲得了正義和生命。
正如因一人的悖逆,大眾都成了罪人;同樣,因一人的服從,大眾都成了義人」
上流寄生族 發表於 2021/9/18 02:03

你既眼球係咪有問題?
睇野睇少一截既?
,也因一人的正義行為,眾人也都獲得了正義和生命。
因一人的服從,大眾都成了義人」
高級模式 | 發新話題
換一個