返回列表 回覆 發帖

這篇論文有水準

懂得引用本網言論
抽刀斷水 發表於 2021/9/12 17:49

全篇論文都是在罵《辟邪紀實》是垃圾書, 惡意詆譭, 愚眜無知。
然而, 仍有些人「認為是有力史証」,, 如離教者之家....

你說這話是「褒」還是在「貶」???
有篇有水準的論文在貶離教者之家, 你還覺得是被擺上了神檯
有水準的論文其實是說本壇的水平, 只是《辟邪紀實》的喱浮
辟邪紀實好差咩? ...
抽刀斷水 發表於 2021/9/13 00:34

那「有水準的論文」說它差
難得有人翻牆都來捧場,我理得佢褒貶丫,

抽刀斷水 發表於 2021/9/13 00:34

即係「過街老鼠」同「香港小姐」都係一樣,
俾人「捧」同俾人「棒」都係差少少唶
这個 陸辰葉
這個陸辰葉沒有讀歷史嗎?

leefeng 2021/9/13 11:56 提交

白癡仔,你係咪話抽水版主無瞪大眼睇清楚就亂話篇論文『有水準』咁呢
有水準係指引述本網言論,我就無評論佢篇論文好壞既資格既。
抽刀斷水 發表於 2021/9/13 19:52

你若然係有睇過篇論文講乜, 當不會好似依家咁: 沾沾自喜
有水準係指引述本網言論,我就無評論佢篇論文好壞既資格既。
抽刀斷水 發表於 2021/9/13 19:52

我回覆時成日都「引用」架啵
咁我咪超水準!
正面既引述,早就進入網站留芳百世啦。
抽刀斷水 發表於 2021/9/13 23:35

接近30頁的文章內,大量引用本網「離教百科:真實與謊言」條目及內文,當中包括大多數科學家信主、達爾文晚年信主、愛因斯坦是基督徒、牛頓是一個虔誠的基督徒、孫中山是虔誠愛主的基督徒、宋慶齡生平一生深受基督信仰影響、及蔣中正是虔誠的基督徒。作者在條目內文之間加上其個人見解,並在該節末段總結時說:

喂。。。呢啲料,唔係你呢個網獨家有啵,通網都有,
你都係引,抄,芨番嚟唶

劉先生亦無講明佢既料係出自呢個網。
再講,劉先生本書,係咪咁通行,有學術地位既哩,搵間書局有擺佢上架賣既都難
至少唔係刋在「有水準」既學刋
高級模式 | 發新話題
換一個