返回列表 回覆 發帖

不要再對耶穌不敬了

耶穌曾經說過, 人若 咒罵 衪, 罪還可得赦免。
咒罵 東南西北 還可以的。
但當主耶穌成為王歸來的時候, 成了中神通, 繼承 耶和華的位置, 如果再 對 耶穌 不敬 的話, 就是對耶和華不敬了, 根據聖經所說, 今世和來世再也不得赦免
但當主耶穌成為王歸來的時候, 成
... 但當主耶穌成為王歸來的時候, 成了中神通, 繼承 耶和華的位置, 如果再 對 耶穌 不敬 的話, 就是對耶和華不敬了, 根據聖經所說, 今世和來世再也不得赦免
谢谢尊驾Dalvm 發表 nnnnnnnnnn 指教於 2021/9/14 14:24
请问尊驾,有关的聖經文?谢谢尊驾。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

屈原,禁煙林則徐,虎門關天培,吳淞陳化成,抗法馮子材,黑旗軍劉永福 ,戍台劉銘傳,海軍鄧世昌,北洋劉步蟾 抗戰左權,吳國孫武、齊國孫臏、田單、趙國廉頗、李牧、秦國王翦、燕國樂毅、魏國龐涓、漢朝韓信、李廣, 衛青, 霍去病, 三國關羽, 東晉祖逖, 大唐尉遲恭,  李靖, 李績, 秦瓊, 程咬金, 薛仁貴, 郭子儀,  北宋楊家將, 抗金岳飛, 明朝徐達, 戚繼光, 袁崇煥, 鄭成功…………救贖中國人的多不勝數!

中國人要拜一个救贖人類而死的神:中國多的是!

這些都是真真實實為救贖人類而死的神,而且是救贖中國人的!有真實歷史記錄。

一個救贖中東猶太人以色列人的耶穌關中國人叉燃事?又沒有真實歷史記錄,只是一個中東大話謊言的傳說。
鬥救人多?耶穌冇份!
鬥真心救贖?耶穌冇份!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
無科學証明到有救贖時
亦無科學証明到無救贖,

咁邊個蠢?

最蠢都係把科學, 同救贖扯埋一齊嗰啲 ,

human head with swine brainbeebeechan 發表於 2021/9/19 01:15
咁邊個蠢?

最蠢都係你,得把死人声【基督教道】,  

human's head with swine's brain.

ORDEAL NEE!
- shakespeare莎士比亚亦不懂的英文
- 不是英文的英文

- 不是中文的中文
- 广府话粗言秽语
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
科學係通過實踐來找出事物真相。「救贖」?你話有就有(口架)La ?何人得過「救贖」呢?
    「救贖」不用科學方法去驗證而盲信,才是人頭豬腦。
    BB仔,你有智慧,就唔使做孩子王咯。
「救贖」也者,只是自說自話,從來就冇科學證明,何人得過「救贖」呢?
    有皇帝唔做,卻當孩子王,誰個 ...
旁觀者 發表於 2021/9/19 00:43

無科學証明到有救贖時
亦無科學証明到無救贖,

咁邊個蠢?

最蠢都係把科學, 同救贖扯埋一齊嗰啲 human head with swine brain
「救贖」也者,只是自說自話,從來就冇科學證明,何人得過「救贖」呢?
    有皇帝唔做,卻當孩子王,誰個死蠢?
自己都不獲赦免,重好面目話「赦免」人?中東馬保國認真笑死人!
旁觀者 發表於 2021/9/18 04:12

又即係咁...
你欠我百萬, 無力還
有人話, 好...我幫你還清佢...開張支票.....
但係入銀行彈票既, 咁有銀用呀!

耶穌替人贖罪做代罪羔羊,
擺上檯時就吞卜, 由十字架上走番落嚟, 唔好玩我.........咁呀?
咁就唔係叫救贖哩

死蠢!
自己都不獲赦免,重好面目話「赦免」人?中東馬保國認真笑死人!
移鼠吹噓唔聽佢支笛嘅,都要受死。結果係公安幾支鐵釘就將佢釘死。
    妖徒繼續吹噓話移鼠會「復臨」,到時會秋後算賬。自己都俾人釘死,就係佢無能嘅鐵證,都二千年咯,「復臨」呢?
   來世和今生「不得赦免」,嚇唔到人嘅。
耶穌唔落嚟,
但可以提早召你上去架嘛
beebeechan 發表於 2021/9/15 08:25
是阿。
耶穌唔落嚟,
你都可以提早上去蒙【你们的邪教】主宠幸架嘛。
嗱,耶稣召你呢件雜種基督教徒上去做王呀!
leefeng 發表於 2021/9/15 11:42

才高八斗

技胜一筹
按妖徒思維,「上天堂」係好事:住洋樓、餋番狗、日日食滿漢全席。
    你咁講,係祝福還是咒詛呢?
耶穌唔落嚟,
但可以提早召你上去架嘛
beebeechan 發表於 2021/9/15 08:25

又話人要受盡痛苦先可以上去?唔信耶穌都可以?
    你又拿擂漿棍捅自己屁眼咯。
耶穌唔落嚟,
但可以提早召你上去架嘛

嗱,耶稣召你呢件雜種基督教徒上去做王呀!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
耶穌唔落嚟,
但可以提早召你上去架嘛

你隻雜種基督教徒等耶穌提召等到變曬乾屍!

根據聖經又好像不是這樣說過
beebeechan 發表於 2021/9/14 22:53

經上都無咁講過
beebeechan 發表於 2021/9/15 01:04

那麼你應該寫:聖經沒有這樣說過,而不是:聖經好像不是這樣說過。

啲慕道者被你語言偽術玩死了。
“當主耶穌成為王歸來的時候”? ? ? ? ?

咁,現在耶穌躝咗去邊?
佢點樣成為王?什麼方法成為王? ...
leefeng 發表於 2021/9/15 06:42

耶穌唔落嚟,
但可以提早召你上去架嘛
但當主耶穌成為王歸來的時候, 成 ...
Dalvm 發表於 2021/9/14 14:24

“當主耶穌成為王歸來的時候”? ? ? ? ?

咁,現在耶穌躝咗去邊?
佢點樣成為王?什麼方法成為王?
搶?放間諜?攪政治倒天上的政府?反耶和華?反自己?
二千多年都攪未惦?
辦事能力咁差,還敢旨意佢?
神棍收皮啦!

.

斥喝一個大騙子又如何,上流寄生族兄咪一樣日日屌佢!唔見佢有事?
    嚇鬼吖!
高級模式 | 發新話題
換一個