返回列表 回覆 發帖

[發問] 諗唔到

原帖由 沙文 於 2008-3-28 01:42 發表
所以,移鼠大聖能絕食40日唔死,應該係肥頭dup耳嘅

但此圖引申了另一問題...如果移鼠大聖真的是肥佬....那釘在他身上的幾口釘是如何牢固??? 以圖中肥佬的磅數, 冇300, 都有250
只是幾口釘...應該釘佢唔穩架wor
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 81# Step.King 的帖子

他釘十架時間只有6小時左右,確比常人為短。

JESUS CHRIST -- 照老外習慣,名字應該放在銜頭之後: CHRIST JESUS
何解會是JESUS CHRIST呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 82# 沙文 的帖子

但以上圖推論...佢應該連六分鐘都釘唔穩wor....
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

医學問題

何解外科手術的麻醉劑,可以連靈魂都麻醉埋咁厲害?
又何解,讀咁多年的麻醉医生資格,其實去做賊一樣有相同果效 -- 扑暈您一樣得,
而且,又係連灵魂都扑暈埋?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-8-5 00:16 發表
何解外科手術的麻醉劑,可以連靈魂都麻醉埋咁厲害?
又何解,讀咁多年的麻醉医生資格,其實去做賊一樣有相同果效 -- 扑暈您一樣得,
而且,又係連灵魂都扑暈埋? ...

...這個,在Boston Univsersity好像是個研究項目吧
不過,印象中是有麻醉劇是「只有意識不被麻醉」的

回復 85# Nomad 的帖子

唔係卦?
睡覺都有發夢,但被麻醉似乎是一定不會發夢的
呀,是麻醉Knockout 意識,河豚肉只有意識不被Knockout
我錯,抱歉XD
原帖由 沙文 於 2008-8-5 09:40 發表
唔係卦?
睡覺都有發夢,但被麻醉似乎是一定不會發夢的

我做過一次全身麻醉  醒來後護仕問我麻醉時見到誰 我說甚麼都沒看到
她說我在手術進行中一直在說"我見到佢"這句話

回復 88# 訪客得得b 的帖子

好似係depands on 麻醉程度。Deep sedation可能連呼吸都未必維持到
http://en.wikipedia.org/wiki/Anesthesia

回復 88# 訪客得得b 的帖子

這故事假如落在基督徒手上,又是可歌可泣的見證了!感謝主!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

阿b是我家之主

有時,因為某些不方便透露的原因,我會奉召去到薏蘊的朋友屋企。

在該等屋企,經常見到類似下列「哩碌是我家之主」字樣擺設

我諗極都唔明,点解舍下不会有「阿b是我家之主」字樣的中堂,我去阿B府上,又一定不會見到「財神是我家之主」之類的傢俱;或者,其他信仰的朋友都不會整一塊「黃大仙是我家之主」、「達尔文是我家之主」「Stephen Hawkins是我家之主」「Richard Dawkins 是我家之主」「狗西李是我家之主」等牌匾,若然因為冇貨,我又何妨開檔幫您整呢?

回復 91# 沙文 的帖子

其他宗教的神,一般都會尊重一家之主,即係搵食果位既,所以不會貿貿然稱主。

回復 91# 沙文 的帖子

「財神是我家之主」
「黃大仙是我家之主」、
「達尔文是我家之主」
「Stephen Hawkins是我家之主」
「Richard Dawkins 是我家之主」
「狗西李是我家之主」<---你先做一個首辦再搵當時人,問下佢有無興趣俾人整呢d牌匾,之後同你簽下賣版權俾你,你至可以大量生產啵!

天下皆笑我黐 我笑看天下廣

回復 93# 只是普通人 的帖子

唔会有問題啦。
國內很多人在睡房貼毛主席像,總不見有人因此被檢控

中外各國很多人都貼我小龍師兄聖像,Linda亦從來冇提民事索償

若然您唔放心,即本試下在卧室擺個秀嬤首辦,睇下入唔入到您?
原帖由 沙文 於 2008-5-13 10:45 發表
他釘十架時間只有6小時左右,確比常人為短。

JESUS CHRIST -- 照老外習慣,名字應該放在銜頭之後: CHRIST JESUS
何解會是JESUS CHRIST呢?

看來應是 Jesus the Christ,好比 Jesus the Nazareth, James the Just。用來指定是那位耶穌。在以色列,通街都喺耶穌。

有條友或許是要蛇王,或許是要突出耶穌,叉了個 the 字。

回復 95# ctaya 的帖子

叉了the字,所有在以色列通街都喺的耶穌都可以係Christ顧播

The
–definite article
1.         (used, esp. before a noun, with a specifying or particularizing effect, as opposed to the indefinite or generalizing force of the indefinite article a or an): the book you gave me; Come into the house.
原帖由 ctaya 於 2009-1-9 22:56 發表

看來應是 Jesus the Christ,好比 Jesus the Nazareth, James the Just。用來指定是那位耶穌。在以色列,通街都喺耶穌。

有條友或許是要蛇王,或許是要突出耶穌,叉了個 the 字。 ...

happy new year !!!

[img]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:FnlIHgf7LmV2-M:[/img]
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2009-1-9 11:18 發表
有時,因為某些不方便透露的原因,我會奉召去到薏蘊的朋友屋企。

在該等屋企,經常見到類似下列「哩碌是我家之主」字樣擺設

我諗極都唔明,点解舍下不会 ...

沙老大 沙大俠,是 我家之主

.,;==^)

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 92# 抽刀斷水 的帖子

又唔係咁講啦,好似p仔咁盛意拳拳邀請我做他家之主,我又何忍拒人於千里呢?

回復 99# 沙文 的帖子

佢貼左幅狗相,係咪指極其量你只能做到狗主而已?
高級模式 | 發新話題
換一個