返回列表 回覆 發帖

這是你不信耶穌的原因嗎?

人要擁有相當的知識才能知道自己的無知
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 15:51

一個能入到野雞學校就歡天喜地者,可知牠水平遠低於其他野雞學校學生。
野雞學校學生我見過2個,寫的東西狗屁不通,錯別字連篇,有些一句裏竟有三、四個錯別字!
以為自己「擁有相當的知識」,別人「無知」,誰知真正無知的卻是自己!
歷史時事....你都是低層單位
beebeechan 發表於 2021/10/6 20:56

BB仔,無謂再吹咯。
    妖徒有「三十三億」、科普特語專家、清代官府有參與打教、星球位置不變、黃帝並無升天。
    誰對歷史、時事位於低層單位呢?
現在的版仨, 就是「屌前忽後」,, 淪落至此,
beebeechan 發表於 2021/10/6 21:07

「少」、「銀」、「能」、「很」。
    BB仔,誰個滿口粗言穢語呢?誰個「淪落至此」呢?
撒旦係基督嘅死對頭
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 22:35

撒旦本就和「上主」係一家。「全知」嘅「上主」重叫佢去試探「天地間一切嘅創造者」够唔够料「做王」呢。
拒絕同我理性討論
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 23:03

這裏個個都和你理性討論,但你總係縮個頭入沙堆,話「唔明」、「唔明」!唔想同佢哋討論!
既然教徒覺得粗口難聽,大家就不如講少句,遷就一下,諦造理性討論氣氛,好嗎?

回bb:我做康熙還是雍正都冇用啦,無兵無將,人手不足呀。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回bb:我做康熙還是雍正都冇用啦,無兵無將,人手不足呀。
抽刀斷水 發表於 2021/10/7 08:57

趕去回收區,舉手之勞,as easy as flipping hands
要好多手的嗎
既然教徒覺得粗口難聽,大家就不如講少句,遷就一下,諦造理性討論氣氛,好嗎?

回bb:我做康熙還是雍正都 ...
抽刀斷水 發表於 2021/10/7 08:57

粗口係一個問題,無聊冇意義係一個更大嘅問題,我曾經喺度認真咁討論過政治、歷史、社會、時事等,發現無論如何冇辦法聚焦討論,我喺其他論壇討論都聚焦到,唯有呢度唔得,好奇怪!

好多人都講過「越學習越令人知道自己無知」之類嘅說話。法國哲學家、數學家、物理學家René Descartes亦都曾經講過。
粗口係一個問題,無聊冇意義係一個更大嘅問題,我曾經喺度認真咁討論過政治、歷史、社會、時事等,發現無 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 10:05

基督教徒連基本善惡黑白都唔識分,掩住個良心來做人,的確係無知!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
所以今日睇到「人要擁有相當的知識才能知道自己的無知」呢句說話有啲感觸。希望我哋大家都知道自己無知,包括拒絕同我理性討論而且話「鍾意呢度可以鬧人」嗰啲人,否則大家真係冇討論空間。「無知」嘅觀點我唔係第一次聽㗎啦:https://youtu.be/SDnokXk5Meg
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 23:03

你不是很崇拜蕭若元呢句「人要擁有相當的知識才能知道自己的無知」呢句說話既咩?

既然認同蕭若元,應該認同佢既「人要擁有相當的「36字粗口」才能知道你自己的無知」!對是不對?

為什麼又站在高地,扮接受唔到你個蕭生的「36字粗口」呢?
所以我常批評基督教徒虛偽是一點也沒錯!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
粗口係一個問題,無聊冇意義係一個更大嘅問題,我曾經喺度認真咁討論過政治、歷史、社會、時事等,發現無 ...

你在此覺得無聊冇意義係因為除了一個皰疹B,
冇人同你講骨庳的“哈你老鴨”“煮”,之類的咒語。
找不到抱團取暖的同級偽君子,當然會比較悶!

.

你有咩好建議呢?
抽刀斷水 發表於 2021/10/6 21:40

對於因你嘅經營同管理方法,搞到呢個論壇從人聲鼎沸變成門可羅雀嘅錄音機二人轉嘅問題,我曾經提出過建議,亦舉例講過我喺其他幾萬人嘅論壇,同左、中、右、基、反基、佛、道、儒、一神、泛神、無神論各種人士一齊討論、互相理性討論、各人有問必答嘅情形。你可能唔記得咗,或者係聽唔入,係咪因為你對我嘅說話始終抱持一種抗拒嘅心理呢?未必全部係嘅,你俾我嘅印象係一個較理性嘅人。
你咁關心撒旦嘅據點既?好想佢興旺咩?
你咁關心撒旦嘅據點既?好想佢興旺咩?
抽刀斷水 發表於 2021/10/7 12:12

聖經講到明喺末日到嚟之前撒但一定會越嚟越興旺㗎。我只係係覺得呢個討論區衰敗沒落得好肉酸,希望你搞得個壇質素好啲,等撒但同基督徒一齊合作光榮天主。當然,兩三個人不停播粗口反面教材錄音帶都做到少少野,但就係悶囉,逐漸連潛水客都可能流失埋。
可能我係天主的使者,好讓撒旦的據點衰敗沒落呢,你別怪錯好人才好。
無聊冇意義係一個更大嘅問題,我曾經喺度認真咁討論過政治、歷史、社會、時事等,發現無論如何冇辦法聚焦討論

呢度個個人都想和你正正經經討論問題,你卻對疑問啞口無言,淨係匿埋係井底講:唔明!唔明!無聊!無意義!
搞到呢個論壇從人聲鼎沸變成門可羅雀嘅錄音機二人轉嘅問題
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 11:50

一個論壇,未够一日,已有百餘人點擊,「門可羅雀」?妖教會派你同 BB仔來玩二人轉?日日念《信經》,誰是錄音機?
    啞口無言,就諸多推賴!同教主一樣,自己無能,就話:唔准試探!永冇神蹟!係嚟救人!
希望你搞得個壇質素好啲,等撒但同基督徒一齊合作光榮天主
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 15:06

呢個論壇質素已很好,只有撒旦才會光榮「天主」!
趕去回收區,舉手之勞,as easy as flipping hands
要好多手的嗎
beebeechan 發表於 2021/10/7 10:00
死去堆填區!!!高抬贵手之勞,as easy as forking 【Jesus'】toes,
要我出手的嗎
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
聖經講到明喺末日到嚟之前撒但一定會越嚟越興旺㗎。我只係係覺得呢個討論區衰敗沒落得好肉酸,希望你搞得個壇質素好啲,等撒但同基督徒一齊合作光榮天主。當然,兩三個人不停播粗口反面教材錄音帶都做到少少野,但就係悶囉,逐漸連潛水客都可能流失埋。
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/7 15:06

粗口係你崇拜的蕭若元「人要擁有相當的知識才能知道自己的無知」教人講既!
原來我們真係唔知要學足「36字粗口」才能叫做相當的知識?
看來大家都要努力學習啦!
唔信?你入去蕭若元條link裡面有視頻教架!

https://evchk.wikia.org/zh/wiki/%E8%95%AD%E8%8B%A5%E5%85%83#.E7.B6.B2.E6.B0.91.E8.A9.95.E5.83.B9

.

高級模式 | 發新話題
換一個