返回列表 回覆 發帖

這是你不信耶穌的原因嗎?

版友投了一票
版友投了一票
beebeechan 發表於 2021/10/8 08:21

事實上呢度已經冇晒離教者,二人轉由頭至尾係外邦人,唔認識基督宗教,真正嘅離教者都頭擰擰掉頭走曬,或者潛晒水,最後一個認真發言嘅離教者「剎華」,就係話估唔到呢度嘅「離教者」質素低到如此恐怖,嚇到佢以後都唔敢再嚟咁話。
剎華是害怕撒旦才走的,仍信有撒旦即是未離教啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
剎華是害怕撒旦才走的,仍信有撒旦即是未離教啦。
抽刀斷水 發表於 2021/10/8 10:11

佢係咪完全離教我真係估唔到,不過我見佢離開咗呢度之後係第二個論壇同啲離教者攬頭攬頸嘻嘻哈哈傾得好開心咁,我都唔係好信佢仲係基督徒嘞。
佢係咪完全離教我真係估唔到,不過我見佢離開咗呢度之後係第二個論壇同啲離教者攬頭攬頸嘻嘻哈哈傾得好開 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/8 10:52

剎華上次來離教網時還未離得曬,不過依家應該徹底離得一乾二淨啦!
佢係最好既見證人,佢自己親口講:向耶穌求個麵包啫,求咗咁多年,麵包碎都求唔到?

而你又勁吹耶穌有求必應,究竟邊個講大話呢?

不過剎華以前貌似好憂鬱同疑神疑鬼咁,
反而離教之後又開心又開朗咗,久不久又插下耶稣!
果然離教就是力量! ! !

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
事實上呢度已經冇晒離教者,二人轉由頭至尾係外邦人,唔認識基督宗教,真正嘅離教者都頭擰擰掉頭走曬,或 ...
逃出魔幻紀 2021/10/8 09:45 提交

至少都有五年前,我已說這裡不是『離教者』之家,實在是『泥膠者』
    之家。
以前只是『泥』
現在是沾了二噁英的污泥。
其實97樓並唔係同你講,我喺度而依娥娥自言自語啫。我長期俾壇內二個人放錄音帶問長問短,解釋完又再放相 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 23:03

人貴自知的逢講必錯的萧若元大炮精!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
真正嘅離教者都頭擰擰掉頭走曬
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/8 09:45

你又親眼見到「真正嘅離教者都頭擰擰掉頭走曬」,咪重厲害過「先知」耶穌?
版友投了一票
beebeechan 發表於 2021/10/8 08:21

BB仔,莫再玩自High嘞。
BB仔,莫再玩自High嘞。
旁觀者 發表於 2021/10/9 09:28

一個路人甲, 路過此壇,
係咁依擸下啲帖文, 就驚嘆「如此低的反基」
你仨條友仲可以講乜?
首先谢谢先生一直指教赐经。
拒絕同我理性討論
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/6 23:03
恭恭敬敬敬请先生赐教小虫下问https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=145330&ptid=14305
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

你仨條友仲可以講乜? ...
beebeechan 發表於 2021/10/9 11:33
【谢谢
逃出魔幻紀先生赐教赐经】】

基督【天主】吩咐于圣经羅馬書8:14-17

因為凡受天主聖神引導的,都是天主的子女。
其實你們所領受的聖神,並非使你們作奴隸,以致仍舊恐懼;而是
使你們作義子

。因此,我們呼號:「阿爸,父呀!」
聖神親自和我們的心神一同作證:
我們是天主的子女。我們既是子女,便是承繼者,是天主的承繼者,是基督的同承繼者;
只要我們與基督一同受苦,也必要與他一同受光榮。

尹光 - 少理阿爸(基督)
https://www.youtube.com › watch
歌詞
阿仔呀!你唔返學我唔怪你呀
你high化學野【虫;;;基督教】high到神神化化
口水流到上眼 好心你學下我咁
有一技傍身 賺返d錢
咁呀你界女都界得型d呀
有錢就界天鵝肉 無錢就界豬腩肉
你睇下 我捽碟捽到發 發聲
D女係我面前彈下彈下
We哇鬼叫 波濤洶湧 幾爽呀
陷家high high high 無錢用又要欄街
爸爸yo yo yo 做你老豆無陰功呀
陷家high high high 同你講野氣都o徒
爸爸yo yo yo

少理阿爸《基督》正x街!!!

你老豆我十零歲就係fisco 做dj
個介紹人係我中學時期既一條茂利
佢老豆原來放貴利 佢阿媽幫手做登記
咁個仔就自然識埋d人事唔三唔四
佢花名叫七索 落到d場四圍撲
冰 茄 曲 香 好似隻雞係咁啄
我免費吸兩口 起初就真係咁拍哂手
呀!小姐你貴姓 我個網名叫賣魚勝
D女圍住我黎捽野你都咪話唔近
我熱愛睇肉 點樣界女我最熟
要自我增值take野加強性能力
我百毒不侵 因為我都好小心
阿仔無你咁笨實架 唔理乜都走去飲既
你有病呀 昂居居 隊左咳藥水
唔係做裝修 硬係要賣 天拿水
你未出世係條精蟲另一半係卵
估唔到你唔精反而做左一粒懵卵(信基督教)
你話我經常high其實打碟似帶
咁至多Fan屎黎嗌 我打碟情緒可以話係daily natural high
個場就迫到陷哂經理開心到give me five
我仲夢到捽埋十幾年個隻跳舞街
如果唔係咁樣邊處有錢將你養大
來源: Musixmatch
作詞/作曲:Holland Mak / 楊振龍 / 梁建邦

https://www.youtube.com/watch?v=Qo9LQzR1Lds
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你仨條友仲可以講乜? ...
beebeechan 發表於 2021/10/9 11:33

「路人甲」?BB仔,你爺爺一眼就睇出係你,你能跳出爺爺手掌心?
「路人甲」?BB仔,你爺爺一眼就睇出係你,你能跳出爺爺手掌心?
旁觀者 發表於 2021/10/10 02:13

哈哈哈,基督教徒慣用手法!

你「C眼巫珠」,睇野與別不同
同意爷爷。佢“细佬”可能真系好 似BB仔甘娇小玲珑。
你「C眼巫珠」,睇野與別不同
beebeechan 發表於 2021/10/10 07:39

你敢「奉天主之名」發毒誓話唔係你?你想瞞盡此討論區的人,發夢冇咁早!
    「有幾萬人」睇見「花地瑪神蹟」,也是這樣造出來的!
你敢「奉天主之名」發毒誓話唔係你?
旁觀者 發表於 2021/10/11 01:45

狗屎垃圾也隨便用上主之名起誓. 已經是犯大罪架哩,
你明無?
「有幾萬人」睇見「花地瑪神蹟」,也是這樣造出來的!
旁觀者 發表於 2021/10/11 01:45

你呢啲係只識背九因歌, 就學人講微積分
高級模式 | 發新話題
換一個