返回列表 回覆 發帖

[求情時間] 教宗致函法國主教:懷著信德揹起羞愧的重擔

你不知中國古時的太監公公,即使是閹了,還是可以淫辱宮女,過下手癮,口術
beebeechan 發表於 2021/11/12 10:13

呢啲係因為皇上滿足唔到萬千妃子,佢地都有性需要,於是向太監求助。

太監無咗性能力,咁皇上就安心啦,皇族血統得以保持。

神父無咗性能力,咁大家都安心啦,教會亦可放下重擔。
呢啲係因為皇上滿足唔到萬千妃子,佢地都有性需要,於是向太監求助。

太監無咗性能力,咁皇上就安 ...
神父無咗性能力,咁大家都安心啦,教會亦可放下重擔。
抽刀斷水 發表於 2021/11/12 10:58

即係只要男人唔用碌野插入去, 點玩個女人都唔係叫性侵, 淫辱?
即係只要男人唔用碌野插入去, 點玩個女人都唔係叫性侵, 淫辱?
beebeechan 發表於 2021/11/12 11:43

呢個問題相當於問:女人玩女人係唔係叫性侵,淫辱?

首先要理解點解會出現性侵、淫辱呢?係因為有性慾,而同時又未得到對方同意之下,嘗試強行藉對方身體來解決自身性慾。

動物經閹割後就沒有性慾,人也是一樣。

你舉宮女作例子,實情如果係宮女同意既話,又點會係性侵,淫辱呢?太監只係協助。

其實有好多種方式,不一定要切掉性器官的,做性腺摘除手術、化學閹割等都是有效方法,你不必太緊張。

參考:【罪有應得】戀童癖性侵犯被化學閹割感疼痛 求寬恕別再打針:我已沒有生理反應

瑪竇福音第5章

27你們一向聽說過:『不可姦淫!』
28我卻對你們說:凡注視婦女,有意貪戀她的,他已在心裏姦淫了她。
29若是你的右眼使你跌倒,剜出它來,從你身上扔掉,因為喪失你一個肢體,比你全身投入地獄裏,為你更好;
30若你的右手使你跌倒,砍下它來,從你身上扔掉,因為喪失你一個肢體,比你全身投入地獄裏,為你更好。

閹割神父,刻不容緩,為己為人,造福教民。五大訴求,缺一不可!
不一定要切掉性器官的,做性腺摘除手術、化學閹割等都是有效方法,你不必太緊張。

抽刀斷水 發表於 2021/11/12 12:35

你梗係未聽過有被閹割的性犯 (去蛋留腸, 或化學閹), 幾年後又復陽, 又犯性侵強姦的個案了。
去長點知識罷!
動物經閹割後就沒有性慾,人也是一樣。

你是把動物升降, 或是把人降格為走獸?
在天主的創造中, 人有很多與走獸不同檔次的屬性
實情如果係宮女同意既話,又點會係性侵,淫辱呢?太監只係協助。

在古藉中便有這段記述被閹太監如何協助「小唱」
"近日都下有一閹豎比頑,以假陽具入小唱谷道不能出,遂脹死。法官坐以抵償。
在古藉中便有這段記述被閹太監如何協助「小唱」
"近日都下有一閹豎比頑,以假陽具入小唱谷道不能出,遂脹 ...
beebeechan 發表於 2021/11/12 21:40

古代閹割技術,或會出現閹唔淨的情況,跟現代的醫學不能相提並論。
古代閹割技術,或會出現閹唔淨的情況,跟現代的醫學不能相提並論。 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/12 21:49

那麼, 稱守獨身禁慾的神父, 或會出現忍不耐的情況, 
你就與一眾相提齊論? 
明顯你手上楂住唔同尺。。。。因人而度
那麼, 稱守獨身禁慾的神父, 或會出現忍不耐的情況, 
你就與一眾相提齊論? 
明顯你手上楂住唔同尺 ...
beebeechan 發表於 2021/11/12 22:22

忍唔住就一定要搞細路架咩?
忍唔住就一定要搞細路架咩?
抽刀斷水 2021/11/13 00:40 提交

點解要執住「搞細路」?
唔通搞女人就正常、無咁大罪?
點解要執住「搞細路」?
唔通搞女人就正常、無咁大罪?
beebeechan 發表於 2021/11/13 00:44

又係喎,更正:神父忍唔住就一定要搞女童/搞男童/搞男人/搞女人架咩?
又係喎,更正:神父忍唔住就一定要搞女童/搞男童/搞男人/搞女人架咩? ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/13 00:56

唔係咩叫忍唔住,跌倒, 軟弱。。。。
即使唔係搞男童女童男人女人, 搞自己, 搞隻狗, 搞隻羊。。都係罪…

你有理由要求去打仗的士兵一個也不會死, 能回來的嗎? 
考車牌的人, 個個都通過筆試, 路試合格。。。証明能安全駕駛架喇。。
點解仲日日有交通意外既呢?
唔係咩叫忍唔住,跌倒, 軟弱。。。。
即使唔係搞男童女童男人女人, 搞自己, 搞隻狗, 搞隻羊。。 ...
beebeechan 發表於 2021/11/13 07:36

罪只係分為「有」與「無」,而無輕重之分?

搞自己既「罪」,應該比搞細路既「罪」輕。

如果教徒無此概念,難怪神父孌童的新聞仍持續爆發。
罪只係分為「有」與「無」,而無輕重之分?

搞自己既「罪」,應該比搞細路既「罪」輕。

如果教徒 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/13 11:16

宗教上的罪, 大小不是以世俗法律來劃分的。
是以犯罪人的內心而分, 明知違背上主旨意而故犯, 已經是大罪
例如耶穌說: 著淫念來昅女, 世俗內無犯法, 信仰上已經是大罪
宗教上的罪, 大小不是以世俗法律來劃分的。
是以犯罪人的內心而分, 明知違背上主旨意而故犯, 已經是大罪
...
beebeechan 發表於 2021/11/13 11:30

所以我咪話如果教徒唔明《搞自己既「罪」,應該比搞細路既「罪」輕》呢個概念,搞到其他人同搞自己都唔識分,神父就會持續孌童囉。
所以我咪話如果教徒唔明《搞自己既「罪」,應該比搞細路既「罪」輕》呢個概念,搞到其他人同搞自己 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/13 12:17

但上主對撒慕爾說:「..........因為天主的看法與人不同:人看外貌,上主卻看人心。」

你說的是人判別人罪的尺, 看你犯甚麼事。
我說的是上主判人罪的尺。看人用甚麼的心來犯事。犯罪後的心怎樣.
搞到其他人同搞自己都唔識分,神父就會持續孌童囉。
抽刀斷水 發表於 2021/11/13 12:17

是你以為我說神父持續搞童搞女...是罪輕如打飛機
我是說打飛機也如搞童玩女般大罪
你拿著魔鬼的尺站在魔鬼那邊來迷惑版友
我拿上主的尺, 站在上主那邊說話
依天主的尺,罪有沒有輕重之分?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
依天主的尺,罪有沒有輕重之分?
抽刀斷水 發表於 2021/11/13 22:54

有很多人買商品, 注重有無售後服務
天主看人的罪, 會否看有無罪後悔改來判輕重

經上說没有不可赦的罪, (只有........)
經上說有個蕩子, 又衰格, 不孝, 又淫賤, 衰野做盡....
故事結尾是怎樣的???
的確, 曾殺人放火強姦的...也可以上天堂
神父主教....也可以掉到地獄 中

說深層一點
人是向天國, 還是去地獄....都是他自己揀的, 自由旨意!
不是上主「判」
即係:搞完細路,痛悔一番,比起打個飛機,自覺毫無問題,前者就無罪,後者就好大罪?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個