返回列表 回覆 發帖

[求情時間] 教宗致函法國主教:懷著信德揹起羞愧的重擔

即係:搞完細路,痛悔一番,
抽刀斷水 發表於 2021/11/14 01:52

希望你唔係指痛悔一番後又搞過第二鑊那種

有一鑊接一鑊嗰種就唔係痛悔嚟
前者就無罪,.
抽刀斷水 發表於 2021/11/14 01:52

獲寬恕和無罪....係兩樣唔同既野
呢方面比較深, 等我認為你夠班次去明先哩
獲寬恕和無罪....係兩樣唔同既野
呢方面比較深, 等我認為你夠班次去明先哩 ...
beebeechan 發表於 2021/11/14 02:06

我接收到你的訊息,是認為搞完細路,痛悔一番,比起打個飛機,自覺毫無問題,前者就無罪(或罪被赦免),後者就好大罪。

我開始明白現今天主教會所面對的問題了,都係嗰句:閹割神父,刻不容緩。
我接收到你的訊息,是認為搞完細路,痛悔一番,比起打個飛機,自覺毫無問題,前者就無罪(或罪被赦 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/14 02:13

60年代好渣豆既原子粒收音機, 收聲係沙沙聲既唔係電台發既訊號有問題
係接收能力屎!

你都要細心閱讀#41
60年代好渣豆既原子粒收音機, 收聲係沙沙聲既唔係電台發既訊號有問題
係接收能力屎!

你都要細心閱讀#41 ...
beebeechan 發表於 2021/11/14 02:32

口舌之爭,幫唔到教宗現時所面對既困局㗎,一於支持閹割神父方案啦。
口舌之爭,
抽刀斷水 發表於 2021/11/14 02:52

武打, 我也不一定輸給你
口舌之爭,幫唔到教宗現時所面對既困局㗎,一於支持啦。
抽刀斷水 發表於 2021/11/14 02:52

你現在口舌打結了? 不能爭下去?

正值法國主教團於露德召開秋季大會,《羅馬觀察報》刊登了教宗寫給與會主教們的信函。在獨立委員會發表有關
... [求情時間] 教宗致函法國主教:懷著信德揹起羞愧的重擔
【蛀;;;貓哭老鼠苦肉計。
謝謝謝謝謝謝兄抽刀斷水 發表於 2021/11/10 19:38
苦肉計。

三國早有之
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
苦肉計。

三國早有之
上流寄生族 發表於 2021/11/14 18:52

又未必的,從管理層角度來看,下屬經常不守紀律,做違規事情,管理層亦相當頭痕。

所以,我獻上閹割神父良策,一次性解決聖教會千年管理危機。

無論是苦肉計也好,管理危機也好,一閹問題立馬解決!
又未必的,從管理層角度來看,下屬經常不守紀律,做違規事情,管理層亦相當頭痕。

所以,我獻上良 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 00:49

為咗唔俾你部電腦給人「駭」,, 放木馬.....係咪索性拔咗個電源, 一勞永逸?
是「良策」?? 「問題立馬解決」
正如你個網成日俾人入侵, 趕又趕不走, 不如摺咗佢.....上策嚟架!
屎橋就真
比喻不恰當:拔咗個電源應該係對比殺哂班神父,依家閹割神父,只係uninstall某個software而已。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
比喻不恰當:拔咗個電源應該係對比殺哂班神父,依家閹割神父,只係uninstall某個software而已。 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 09:49

反駁亦不恰當
條JJ好似係屬 hardware 架喎
反駁亦不恰當
條JJ好似係屬 hardware 架喎
beebeechan 發表於 2021/11/15 11:40

哦,咁拔咗張sound card啦——既然唔駛佢出聲的話。
希望你唔係指痛悔一番後又搞過第二鑊那種

有一鑊接一鑊嗰種就唔係痛悔嚟 ...
beebeechan 發表於 2021/11/14 02:02

呢啲係咪痛悔?

哦,咁拔咗張sound card啦——既然唔駛佢出聲的話。
抽刀斷水 發表於 2021/11/15 14:25

閣下可能很樂意買這腦:
呢啲係咪痛悔?

抽刀斷水 發表於 2021/11/15 17:51

這又是F9級數的帖,
找個名人的圖
然後塞一堆你自己的說話到他口中?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
閣下可能很樂意買這腦:
beebeechan 發表於 2021/11/15 21:56

教會樂於採用。
引述以下新聞,可能你會感覺好啲。
抽刀斷水 發表於 2021/11/16 13:40

又等我指出你睇野既膠質在那裡, 可能下次你會醒一點

原文只話「Spotlight Team found....」....跟住就一堆莫需有的罪
又話:「according to archdiocesan records....」.....哇., 俾你搵到有呢啲records 實証, 仲唔更大聲揚咩!!!

spotlight  team found....我都可以話:
beebeechan found: 抽水有偷窺嗜好....佢電腦有2G鹹相......
睇慣報導既, 就會識讀:
「據可靠消息透露....」.....即係老作, 無根據, 無確實消息來源
「according to an record...」..即係無咁既 record 係手到
高級模式 | 發新話題
換一個