返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

你唔明白保祿講耶穌肢體的意思...
自己去睇睇格林多前書十二12-14,27-31
beebeechan 發表於 2021/11/19 10:02
请明示保祿講乜南狗系耶穌肢體的意思。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你把你自己放去禽獸既喱浮。
人是天主受造物中最尊貴的、非一般走獸。
beebeechan 發表於 2021/11/19 01:45

最尊貴的、非一般走獸
基督教徒:主呀,我們是你的羊,你的僕人,你的奴婢!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
好啦,電郵發出了,看看有沒有回應吧。

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
好啦,電郵發出了,看看有沒有回應吧。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 00:06

你話唔會唔會好似嗰兩個記者咁, 
請你去梵蒂崗嘉許一番
(夠鐘去發夢了)
你話唔會唔會好似嗰兩個記者咁, 
請你去梵蒂崗嘉許一番
(夠鐘去發夢了) ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 00:52

這可能是教徒的夢想,我則看教宗跟普通一個路人無異。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 09:50

你睇教宗係普通路人,點解你又唔係用普通過普通人既睇光嚟睇衰鹹濕性侵既神父主教咁呢
你對呢啲畸屎都好特事特辦,絕不普通
你睇教宗係普通路人,點解你又唔係用普通過普通人既睇光嚟睇衰鹹濕性侵既神父主教咁呢
你對呢啲畸屎都好 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 10:33

我都係為咗天主教得以持續發展而獻計啫,如果任由鹹濕性侵神父主教逍遙法外,咁最終會導致咩野局面,我諗你都預計得到啦,咁就阻礙咗我既慕道之路了。
我都係為咗天主教得以持續發展而獻計啫,如果任由鹹濕性侵神父主教逍遙法外,咁最終會導致咩野局面 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:05

你熟識教會歷史既, 都知中世紀時既教會, 腐敗淫亂過今日有性侵神父教會百倍,
啲搬字反基仔都搬出過唔少次哩,
但教會至今仍是可持續發展, 迄立不倒啵

你應該細讀, 默想一下經中「平息風浪」的一段。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 09:50

似乎係你呢種人要把普普通通既神職人員, 擺上道德高地, 唔係, 係道德珠穆郎瑪峰.....
你熟識教會歷史既, 都知中世紀時既教會, 腐敗淫亂過今日有性侵神父教會百倍,
啲搬字反基仔都搬出過唔少 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 11:38

難得你咁坦白,但係以前資訊相對封閉,依家就唔同了,一出新聞,各人手機都可看到,咁嗰批鹹濕性侵神父主教又點可以再用轉移到其他教區既方法繼續執業呢?如果情況唔嚴重,法國主教們都唔會公開下跪啦。再加上反基在各個層面不斷口諸筆伐,教會發展前景堪憂,現在還不借機痛定思痛,作出決定,還待何時?
请明示保祿講乜南狗系耶穌肢體的意思。
上流寄生族 發表於 2021/11/20 03:59

你知你識野少, 就唔好成日係到嘴藐藐
費隠士嚟教你
似乎係你呢種人要把普普通通既神職人員, 擺上道德高地, 唔係, 係道德珠穆郎瑪峰..... ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 11:45

神父在聖壇大談信望愛,但背後卻是個壞了的人,這種落差,莫說是反基,就算是平信徒都難以接受啦。
父主教又點可以再用轉移到其他教區既方法繼續執業呢?
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:45

你對天主教會既野好唔識
神父服務一個堂區幾年...便會調走去另一堂區,
是一貫的做法, 有性侵戀童和無性侵正直神父都是這樣調換的。
教區神父不會終身服務一個堂區。
你對天主教會既野好唔識
神父服務一個堂區幾年...便會調走去另一堂區,
是一貫的做法, 有性侵戀童和無性 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 11:51

所以以前神父幾咁腐敗淫亂都無事就係咁解囉,但依家唔得架喇,除非可以動用國家機器操控傳媒同互聯網既信息啦。
神父在聖壇大談信望愛,但背後卻是個壞了的人,
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:49

你係個仔面前, 都扮哂好正直,
背後都有睇下鹹片,打下(  )機卦.....

剛才你都話教宗只係普通人, 何況一個普通神父, 普通過乜哩....

再者, 由一個壞人講信望受, 不等如信望愛不是好東西。
啲搬字反基仔都搬出過唔少 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 11:38

以前啲人冇槍,依家一槍射殺性侵淫棍,乾手淨腳!
基督教醜聞真係多!
閹都冇鬼用,一槍送佢地去見上帝吧啦!

1@ 據 NBC 新聞報導,70 歲的約翰卡帕雷利 (John Capparelli) 週六被發現在內華達州的家中被槍殺,他是一名前新澤西州牧師,他被“可信地指控”對未成年人進行性虐待。

報告稱,他的名字 與紐瓦克羅馬天主教大主教管區的 187 名其他神職人員一起 出現在 2 月份的名單上,他們被“可信地指控”虐待未成年人。雖然他從未被判有罪,但他被放任並永久免職。據報導,卡帕雷利在給他們拍照時摸索著十幾歲的男孩,並讓他們穿著泳裝摔跤。據稱,他還在家中經營著一個戀物癖網站。

2@  牧師在康普頓十字路口被槍殺

3@ 23歲的母親在給女兒讀聖經時慘被流彈擊中身亡:"信耶穌保平安?

4@ 前加州牧師又因對越南難民3300萬美元的詐騙計畫被判處14年監禁

5@ 喬治亞州的聯邦調查局說牧師騙取了15萬美元的新冠疫情救濟基金--然後買了一輛賓士車

6@ 牧師用150萬美元的大流行病救濟援助金購買39輛汽車和巴爾的摩房產後被控欺詐

7@ 德州大教堂著名大牧師因詐騙罪被判入獄

8@ 伊利諾州博士牧師被指控通過Snapchat對未成年人進行性誘導

9@ 佛羅裡達州牧師、教師等125人在人口販運案中被捕,5人獲救

10@ 維吉尼亞州大教堂牧師被捕,被控引誘未成年人賣淫

11@ 調查顯示,只有9%的美國Z世代青年是 "以聖經為中心"。 Only 9% of Gen Z youth are ‘Bible centered'

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你係個仔面前, 都扮哂好正直,
背後都有睇下鹹片,打下(  )機卦.....

剛才你都話教宗只係普通人, 何況一 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 12:00

咁我做人都有原則同良心既,孌童同脅迫對方與自己進行性行為,我就做唔出囉。

你接受到神父係壞人咪得囉,但我相信大部分信徒同慕道者都接受唔到呢種落差,所以神父一出事就立即上各大新聞。

站在道德高地大談道德的同時,世界也在道德審判你,唔謹慎啲點得呢,所以閹割神父真係刻不容緩架。
所以以前神父幾咁腐敗淫亂都無事就係咁解囉,但依家唔得架喇,除非可以動用國家機器操控傳媒同互聯 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:54

你以為互聯網會使人知多咗, 聰明咗....?
唔一定既, 會使人蠢咗笨咗都有。
呢到就有三個人辦
以色列人在埃及當奴,
今日唔少無腦在互聯網當奴......日日係咁搬字!
所以以前神父幾咁腐敗淫亂都無事就係咁解囉,
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:54

你係街俾人劏死牛,打劫, 你唔係嗱嗱聲去報警
而係隔咗廿, 三十年先去投案......仲要等條打劫友死咗先報案?
以前啲人冇槍,依家一槍射殺性侵淫棍,乾手淨腳!
基督教醜聞真係多!
閹都冇鬼用,一槍送佢地去見上帝 ...
leefeng 發表於 2021/11/24 12:05

我地唔可以咁架,如果佢地肯閹割的話,就等佢地快快樂樂咁生活同講道落去,直至上帝夠鐘取走佢地既生命,咁咪仲好?
高級模式 | 發新話題
換一個