返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

你係街俾人劏死牛,打劫, 你唔係嗱嗱聲去報警
而係隔咗廿, 三十年先去投案......仲要等條打劫友死咗先報案 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 12:10

所以神父咪傾向孌童囉,細路容易啲恰嘛。
我地唔可以咁架,如果佢地肯閹割的話,就等佢地快快樂樂咁生活同講道落去,直至上帝夠鐘取走佢地既 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 12:11

佢地唔使閹割啦!遲早教堂拎來養老鼠或養鬼!

最新调查:因性侵丑闻,越来越多天主教徒开始质疑并放弃信仰

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佢地唔使閹割啦!遲早教堂拎來養老鼠或養鬼!

.
leefeng 發表於 2021/11/24 12:28

天主教係千年老字號,就咁衰响我地呢一代,你話幾咁可惜呢。

閹割方案一旦實施,即可挽救這個千年品牌,繼續以說話拯救世人,咁又何樂而不為呢。
天主教係千年老字號,就咁衰响我地呢一代,你話幾咁可惜呢。

閹割方案一旦實施,即可挽救這個千年品牌 ...
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 12:34

千年老字號俾淫蟲,貪婪,殺戮既白蟻飳到通曬,抵L死!

2,647 Demolished Church Stock Photos
里面神就冇啦,鬼同老鼠就大把!

https://www.dreamstime.com/photos-images/demolished-church.html

Church Demolition By The Numbers: More Questions Than Answers

https://hiddencityphila.org/2016/12/church-demolition-by-the-numbers-more-questions-than-answers/
.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你接受到神父係壞人咪得囉,但我相信大部分信徒同慕道者都接受唔到呢種落差

抽刀斷水 2021/11/24 12:05 提交

你還你,其他人還其他人。
你唔好笠亂就拉『大部份人』落水,企埋係你嗰邊。

你識得幾多個神父丫。
同神父相處多都明白佢地真係普通人,有你同我既陋習。
係你呢啲門外漢以為神父都係聖人。
你識得幾多個神父丫。
同神父相處多都明白佢地真係普通人,有你同我既陋習。
係你呢啲門外漢以為神父都係聖 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 18:24

我多數都係從報紙上見到既,一般神父有幾麻甩又真係唔知。

如果你覺得佢地形象好重要,無咗形象就乜都唔係的話,就唔好爆佢地啲野出黎了。
就唔好爆佢地啲野出黎了。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 21:43

孌童性侵, 即使不是當神父的人來做, 也是壞事。
你不用說到有神父孌童性侵是壞, 由世俗人做就是家常便事咁, no big 屌
除非你搵到一個社會, 普通人是無人孌童性侵, 只有神父才有犯.....才好加罪於宗教上。
你上邊講過, 教宗神父, 在你眼中只是普通人
那普通人會犯的事, 有些神父也會犯。

你的錯點, 就是要「普通人」去做不普通的事。

所以, 即使你口中說教宗, 神父只是普通人
骨子裡, 你心中, 他們都不普通…
由你口邊溜出的話, 又打了你一個大巴掌了
我都係為咗天主教得以持續發展而獻計啫,如果任由鹹濕性侵神父主教逍遙法外,
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 11:05

被定罪而又不用負刑責的, 才是「逍遙法外」

法庭判罪名不成立的被告, 就不是「逍遙法外」, 有些甚至連到警局報案也未有的指控, 你也叫「逍遙法外」?? 你有甚麼資格來定一些人有罪, 無罪!
警察連人也没有去拉, 你不如說警察包庇罪犯哩。。。黐!
被定罪而又不用負刑責的, 才是「逍遙法外」
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:19

你呢個又唔係一般人既用法喇,查下辭典先:

https://pedia.cloud.edu.tw/Entry ... 9%E6%B3%95%E5%A4%96

「犯罪者逃過法律制裁,仍能自由行動。」

即係話涉事者做咗犯法既事,又可以逃過法律制裁,不一定被定罪,可以係搵咗個好叻既律師打甩咗都得既呢,咁都可以逍遙法外。
孌童性侵, 即使不是當神父的人來做, 也是壞事。
你不用說到有神父孌童性侵是壞, 由世俗人做就是家常便事 ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:06

一路我都係強調「落差」,如果一個普通人平日經常大談道德,但最後發現原來都係壞咗的人,咁都會使人嘩然,繼而對佢所講既一切失去信心。

我成日講「壞咗的人」,形象深情專一,但你估依家佢再唱呢首歌,啲人仲信唔信佢係一個專一既人,呢首歌既感情投入有幾真實咁呢?

所以閹割神父,可保信望愛得到更多人的支持,呢條路啱架喇。

即係話涉事者做咗犯法既事
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 23:26

由邊個來定「那人做咗犯法既事」? 由你? 
即係有個辣妹係電梯內扯開幾粒鈕, 屈你俾錢, 你唔俾, 佢出笠就話你非禮咗佢,
咁你就係消遙法外?
我成日講「壞咗的人」,形象深情專一,但你估依家佢再唱呢首歌,啲人仲信唔信佢係一個專一既人,呢首歌既感情投入有幾真實咁呢?
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 23:33

逃出講得你岩
你既智商真係愈嚟愈插水

why why tell me why 
没有辦法做乖乖, 我暗罵我這晚變太壞.........

咁唱歌者在台下也是淫蕩的?
如果一個普通人平日經常大談道德,但最後發現原來都係壞咗的人,咁都會使人嘩然,繼而對佢所講既一切失去信心
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 23:33

咁有無以身作則既神父?
你有無即刻去佢既慕道班?
由邊個來定「那人做咗犯法既事」? 由你? 
即係有個辣妹係電梯內扯開幾粒鈕, 屈你俾錢, 你唔俾, ...
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:42

教徒就應該相信由天主決定,非教徒就由良心決定。
why why tell me why 
没有辦法做乖乖, 我暗罵我這晚變太壞.........

咁唱歌者在台下也是淫蕩的?
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:51

傳聞都幾濫架,子宮頸癌同性伴侶數目多少都有關。
子宮頸癌同性伴侶數目多少都有關。
抽刀斷水 發表於 2021/11/24 23:59

你問下醫生先哩
你既陋習就係聽聽埋埋啲傳聞。。
但係以前資訊相對封閉,依家就唔同了,一出新聞,各人手機都可看到

呢樣先係真正既互聯網病毒
你問下醫生先哩
beebeechan 發表於 2021/11/25 00:10

子宮頸癌由HPV引起嘛,而HPV又可以靠性行為傳播,好合理既邏輯啫,使鬼嘥錢去問醫生咩。
咁有無以身作則既神父?
你有無即刻去佢既慕道班?
beebeechan 發表於 2021/11/24 23:55

你識得神父比我多,你介紹下保證玉潔冰清既神父黎認識吓丫。
講到底,閹割神父係一項龐大既形象工程。

試想想,依家香江當紅既十二男子組合,被人發現book咗N條女一齊响總統套房做多人運動,你估佢地仲有無運行?仲有無人留意佢地既歌藝、舞技、付出過咩努力?

係架,你要多人、要普及,就係要咁膚淺搞形象架喇。

咁你依家明白點解神父都要形象貞潔呢?你仲想天主既道理傳揚於普世,就一齊支持閹割神父方案啦。

閹割神父,刻不容緩,為己為人,造福教民。五大訴求,缺一不可!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個