返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 新增超短基版FAQ問答:聖經部分內容不能只按照字面理解

妖書裏「天主」殺人屠城,魔幻紀都可以話質疑者係理解為相反意思!
回覆  上流寄生族
1Co 13:8  愛是永不止息。先知講道之能終必歸於無有;說方言之能終必停止;
我早在同一帖提供了資料。正是不是永遠都有。
jimmychauck 發表於 2023/7/25 15:36

"造造宇宙萬物嘅天主"就話信牠的有"神蹟"跟隨:說方(謊)言,  天下無敵, 移山倒海, 食毒藥都唔怕......
"先知"講話算數, 還是"造造宇宙萬物嘅天主"講話算數?
回覆  旁觀者
不停重複自己錯誤的觀點無視別人的正確詮釋,亦無法反駁別人的詮釋。只有這般水平。
jimmychauck 發表於 2023/8/26 04:35

阿Q精神唔只你, 從屁眼教主開始已如此.
係嘞, 唔知你吃了山埃, 砒霜未呢?
重複就代表是無料。。只得那幾滴墨水
beebeechan 發表於 2023/8/26 04:53

字都未識, 唔知你有幾多墨水?
日日夜夜念"信經", "主禱文"够唔够重複?
回覆  旁觀者
除左字,咩都唔識。
jimmychauck 發表於 2023/8/26 21:48

識字就懂理, 呢啲邏輯都未識, 難怪你"咩都唔識".
回覆  旁觀者
I am sorry, 邊個聽過我念?
jimmychauck 發表於 2023/8/26 21:51

爺爺不是全知全善全能, 怎知你念不念. 作為一個妖徒, 不念"信經", "主禱文", 就不是妖徒了.
你勇於弄虛作假, 同你多講都嘥氣.
加埋就以色列歷史大圖畫清楚哂 ...
beebeechan 發表於 2023/8/26 23:37

字都未識, 你糊塗就有, "清楚哂"
回覆  旁觀者
"識字就識理"呢啲咁嘅垃圾癈話都作得出,我識埋外文咪識野多過你?為左耍嘴皮可以去到幾盡?冇道理好講咪冇囉。
jimmychauck 發表於 2023/8/28 01:09

你識萬國謊言(口添), leefeng 兄支擂漿棍一下便挺入你屁眼!
回覆  旁觀者
又冇道理好講淨識謾罵?
jimmychauck 發表於 2023/8/29 10:15

撒謊造假就有道理嘞.
    不如你網上開班教大家講萬國謊言啦.
見你不時推薦「擂漿棍一下便挺入你屁眼」
你梗係試過, 係超爽的? high到全身抽搐 ...
beebeechan 發表於 2023/8/28 22:21

你就試過"神父"不少, 所以有經驗.
回覆  旁觀者
本人又陜隘又狹隘,又反對靈恩又方言終止,你都係叫人教方言,確屬眼盲。
你咁有理咪指出 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/30 05:21

屁眼教主就爆響屁眼吹噓係妖徒就能行"神蹟", 爺爺就問你是否妖徒先.
英文譯希臘文就譯出傳神意思。
beebeechan 發表於 2023/8/31 10:57

你又懂希臘文! 妖徒真好嘢, 識萬國謊言!
回覆  旁觀者
你首先唔反對自己眼盲,咁我又點知你讀左乜野?又點知你知唔知咩叫基督徒?你讀突字聖經? ...
jimmychauck 發表於 2023/8/31 18:16

弄堆人家看不懂的東西出來, 就話人唔懂, 這叫胡混. 是你一貫嘅做法.
@#$%&*+$E#@@%$&
答啦, 答唔倒就係無料到!
我想加多一味: 民智未開
(今時今日仲拎住本辟邪紀實嚟反西方。。。不如搞番個紅燈照, 用used姨媽巾 ...
beebeechan 發表於 2023/8/31 21:19

辟邪紀實係反邪教, 唔係反西方, 文字意義都未懂, 真係"民智未開"!
回覆  旁觀者
所以咪話旁生你都用北冥神功囉,睇唔明可以問,正如本人有不恥下問嘅美德一 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/1 03:27

你根本就不知表達, 32:34如何如何, 15:10如何如何, 又4:7如何如何, 誰有耐性去看?
中國古文, 用很短文字就能表達很深意思, "短的才對,世間並無此道理"因你仍是個巨嬰.
    文章須簡明扼要, 你胡亂貼堆文字, 有知識者誰會看精神病人寫的東西?
回覆  旁觀者
閣下無識之士智商似乎低得試圖把對錯與言簡意駭偷換概念來為自己挽回顏面。
jimmychauck 發表於 2023/9/3 01:56

鬼徒就是用屁眼看世界, 屁眼教主嘅胡言亂語就當係"真理", 對錯黑白全顛倒.
    "言簡意駭"? 真係"有識"之士!
高級模式 | 發新話題
換一個