返回列表 回覆 發帖

印右翼反異教 砸耶穌像燒聖誕老人

你一時又話我係無神論者,一時又話我鍾意修佛,我認為你眼中既我,對我來說相當陌生。

如果一定要我用佛教 ...
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:12

又要打個比喻, 好似在地鐵內, 你話你正人君子嚟, 但周圍的女士都以你係猥琑佬既眼神望住你, 咁你要檢討一下你自己望人既眼神, 言行好勒
如果不讀歷史,以每日(或每小時、每分、每秒)來計算,此刻的基督教也許完全沒有做過什麼壞事(和 ...
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 12:35

話要睇歷史, 咁要睇到幾耐之前既歷史咁呢?

今日啲印度政壇保守右派, 話外來基督教破壞印度傳統信仰,
佢地又唔睇歷史, 佢地祖先雅利安人入侵印度大陸, 破壞了原居民達羅毗荼人的文化,
幾千年來達羅毗荼人都是當低種性的賤民
又要打個比喻, 好似在地鐵內, 你話你人君于嚟, 但周圍的女士都以你係猥琑佬既眼神望住你, 咁你要檢討一下 ...
beebeechan 發表於 2021/12/29 23:20

對於你,我比較傾向用既比喻係,一個女人總係以為全世界大部分男人都係猥鎖佬咁望自己,可能要檢討既人係個女人而唔係全世界男人。
如果一定要我用佛教既角度回應,我就會話除咗「放低」,仲有「業」,呢個就係基督教既本質所賦予既
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:12

所以話你修佛修到走火入魔,
你上邊就係好典型既「blame the victim的存在」,,
乜野都歸入係當事人既「業」, 係佢抵死, 應有此報, 唔使可憐, .........
對於你,我比較傾向用既比喻係,一個女人總係以為全世界大部分男人都係猥鎖佬咁望自己,可能要檢討 ...
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:25

我講既係「周圍既女士」都係咁睇你
唔係「某一個女人」..........
所以, 要檢討既仍然係你
周圍既基督教徒,都認為我既係無神論者,又係佛教徒?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
乜野都歸入係當事人既「業」, 係佢抵死, 應有此報, 唔使可憐, .........
beebeechan 發表於 2021/12/29 23:28

你迫我用我一知半解既佛教知識來回應,我只能用最fundamental既佛學concept「業」(karma) 黎解釋囉,「業」並唔係所有都係負面既,你係咪有啲誤會?
周圍既基督教徒,都認為我既係無神論者,又係佛教徒?
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:38

呢到既「周圍」,, 來去都係6條友
三分一係天主教徒,
天主教徒中既100%都話你係無神論, 就算未灌頂, 都係離基向佛
「業」並唔係所有都係負面既
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:41

咁有「負面既野」時又係咪盡是「業」??

印度基督教徒俾人黑暴, 你就歸咗入係「業報」(因為以前, 睇睇歷史哩....做得衰嘢多?)
你迫我用我一知半解既佛教知識來回應,我只能用最fundamental既佛學concept「業」(karma) 黎解釋囉 ...
抽刀斷水 發表於 2021/12/29 23:41

所以我最鐘意睇既就係你「一知半解」的「抽按」
不是你搬來的千言萬字

中國人要認識歷史

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
中國人要認識歷史
leefeng 發表於 2021/12/30 04:42

真係笑隠死人無命賠....
八國聯軍是在1860年...........咁很爛的屎料, 掉落馬桶,個桶都嫌臭
中國人要認識歷史,
你一定不配做中國人
笑料(2)

八國聯軍在「平安夜」攻陷北京? 
這件leefeng....屎, 史,不分
我戥你悲
無端端你lengeng 要走出來出個大醜(不過, 你臉皮厚, 一定不知醜)

成個帖都影低佢, 等你想毀屍滅跡都唔得
俾共產黨洗腦已經係蠢旦,
仲係要俾共產黨既屎坑水嚟洗.....真係............唉!!!!
 你簡直係一件國耻
中國人要認識歷史,
你一定不配做中國人
beebeechan 發表於 2021/12/30 05:20

乜你覺得你自己呢件基督教奴才賣國賊就配做中國人了?

無恥盜用12月24日當耶穌生日的賤種教在中國的12月24日,入別人屋企打劫殺人不但止,還迫屋主賠入屋殺人的流氓命啵,簡直欺人太甚了吧?
只有你這些舔耶穌屁股的基督教賤種妖孽,才會為入中國殺人放火的基督教賤賊來嚎叫!

12月24日的確係雜種教的侵略日,只有雜種基督教徒才會覺得資料不實。

根據美國作家馬克·吐溫撰文的揭露,美國基督教傳教士梅子明在美國第六騎兵團陪同下,在北京周邊地區搜尋拳民,處死了義和團拳民[18]。另外,《紐約太陽報》在1900年12月24日報導中引用梅子明的話,指控非其所屬的天主教除了收取賠償金以彌補損失外,還要求以命抵命,用人頭換人頭。

12月聯軍提出《議和大綱》十二條,12月24日迫使清政府全盤接受,後來又加入了西班牙、比利時、荷蘭三國。

中國人賠款割地囉,你班基督教雜種賣國賊還不笑到下巴都掉下來嗎?

【立場】都是基督教徒的抹黑中國組織,國安法在你件主的慶祝期间拉人,你呢件基督教雜種還不快去為他們基督教雜種同類嚎哭吖笨?

.

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個