返回列表 回覆 發帖

本壇泥膠屎料集

咁就唔係乜唐, 宋, 元, 明朝既文物嚟哩...死蠢!
你再睇清楚你屙咗篤乜野屎係個壇喇:
...
beebeechan 發表於 2022/1/1 05:39

係囉,基督教徒只搶咗一件清代皇帝的盔甲,點解你少爺我唔登曬150萬件文物出黎啫?
問下全個壇的人:究竟邊個才是死蠢!

我肯定屙咗篤屎入你個口同個腦,所以你精神病都幾嚴重下!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我唔登曬150萬件文物出黎啫
leefeng 發表於 2022/1/1 06:19

呢個又真係一篤新屎.....
「150萬」件.........點計出嚟

好似埶住張清單嚟點數咁咩.....白膠黐
咁就唔係乜唐, 宋, 元, 明朝既文物嚟哩...窟
你再睇清楚你屙咗篤乜野屎係個壇喇:
...
beebeechan 發表於 2022/1/1 05:39

一味問,自己唔識揾咩?死蠢!
剛才#17的乾隆皇帝盔甲亦在清單之內,你已向全版自證你beebeechan的確是白膠黐!

圆明园被抢百万件文物都去了哪里?你知道吗?
https://www.tspweb.com/key/%E5%9C%86%E6%98%8E%E5%9B%AD150%E4%B8%87%E4%BB%B6%E6%96%87%E7%89%A9%E5%9C%A8%E5%93%AA.html

别只关注十二铜首, 圆明园还有150万件流失文物等待回家
https://k.sina.cn/article_5729917371_1558799bb00100ns18.html

圆明园被劫文物成为“合法”藏品,这本“洋书”透露不少线索
https://www.bjd.com.cn/read/2020/11/03/13330t172.html

中国文物学会统计,从1840年鸦片战争以来,因战争被劫掠的文物以及因为盗掘、盗凿、不正当贸易等原因,超过1000万件中国文物流失到欧美和东南亚等国家及地区,其中国家一、二级文物达100余万件。联合国教科文组织的统计则是另一个数字:在47个国家的200多家博物馆中有中国文物164万件,而民间藏中国文物是馆藏数量的10倍之多,约1700万件。这些“海外藏文物”几乎涵盖所有文物种类,包括书法、绘画、瓷器、陶器、雕塑、铜像等各类珍品。这些曾经代表着中华民族辉煌的珍贵文物一直是人们关注的焦点。
自1860年以来,圆明园文物除了在“火烧圆明园”中被焚毁之外,还通过各种途径不断散失,据粗略统计约有150万件,其中的精华部分大都流失海外,尤以英国和法国等欧洲国家最多,分藏在各个博物馆和其他收藏机构。中国流失海外的文物,大体可以分为三类:一是外国侵略中国的时候掠夺走的,这占绝大多数;二是自19世纪中后期以来,一些西方国家借着考察的名义从中国掠夺的,这也是非法的;还有一些就是因为走私等非法出境的。
由于圆明园的物品清单在火中被毁,圆明园到底有多少文物已无法考证。到目前为止,还有多少圆明园遗物存世,它们现在都在哪里收藏,世界上竟还没有一个总目录!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你淨係識係網食屎
貼貼埋埋都係自己打自己既說話...

都岩本帖主題架: 本帖係泥膠屎料合集。

leefeng 發表於 2022/1/1 08:16

一味貼, 自己唔很識辨別真偽, 春虫虫死
..
联合国教科文组织的统计则是另一个数字:在47个国家的200多家博物馆中有中国文物164万件,而民间藏中国文物是馆藏数量的10倍之多,约1700万件。

有無計埋貪污幹部偷運出國販賣既文物
https://www.chinacourt.org/article/detail/2003/08/id/75328.shtml
剛才#17的乾隆皇帝盔甲亦在清單之內,你已向全版自證你beebeechan的確是白 ...

清單內就係無唐, 宋, 元, 明..既書畫文物勒

圆明园文物被掠夺的数量粗略统计约有150万件,上至中国先秦时期青铜礼器,下至唐、宋、元、明历代的名人书画和各种奇珍异宝。现仅存建筑遗址,并建立圆明园遗址公园
真係屎味撲鼻來........
真係味撲鼻來........
beebeechan 發表於 2022/1/1 23:08
你就系督屎。

屎你基督。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
唔止搶古董文物,連皇帝的盔甲都搶!我親眼看見還有一套小王子的盔甲,可惜網上圖片找不到。

巴黎军 ...
leefeng 發表於 2022/1/1 04:33

呢啲國寶文物, 放係人到, 人地當係寶
放係國內, 尤其係文革時, 就只當係草
https://www.xiaxiaoqiang.net/salvage-and-destruction/.html

故宫四大乱象盘点:文物遭损毁垃圾成灾
http://news.sina.com.cn/c/2013-09-05/000828134109.shtml

還好有搬來台灣,文革中共毀掉一堆文物」!網路提問,驚呆百萬人。
https://ptt.islander.cc/chat/gossiping/2021/03/20/GossipingM.1616202837.A.F87.html

諗深一層, 真係好彩係放咗係人到, 受到保護
呢啲國寶文物, 放係人到, 人地當係寶
放係國內, 尤其係文革時, 就只當係草
https://www.xiaxiaoqian ...
beebeechan 發表於 2022/1/3 07:55

把你屋企的女人放係牧屍度,一定安全!
把你屋企的女人放係牧屍度,一定安全!
leefeng 發表於 2022/1/3 08:01

把牧師放係你女人屋企, 牧師會好唔安全
把牧師放係你女人屋企, 牧師會好唔安全
beebeechan 發表於 2022/1/3 09:05

牧師夠膽行入我領域範圍,保證佢一定被大卸八塊,拎去堆肥!
牧師夠膽行入我領域範圍,保證佢一定被大卸八塊,拎去堆肥!
leefeng 2022/1/3 11:42 提交

你講歷屎,就會加肥穀潤,唔使用化肥。
本壇泥膠屎料集 之 (六): 咁即係有無耶穌??

一時就話無耶穌呢個人, 全屬虛構,
二時就話有個 historical Jesus
咁即係有無耶穌?

無腦反基仔就係咁既水平, 以為求祈都搵到啲野嚟反下基,
其實唔知係一直都係自打嘴巴而不覺。
本壇泥膠屎料集 之 (六): 咁即係有無耶穌??

一時就話無耶穌呢個人, 全屬虛構,
二時就話有個 historical  ...
beebeechan 發表於 2022/2/28 03:17

「歷史耶穌」不正是你們班屎忽鬼基督教徒mclone慣例拎來兜「沒有神的耶穌」嗎?
「沒有神的耶穌」都揦返個「歷史耶穌」來遮醜!

你死咁蠢,又低B仔,當然白痴到睇唔明!
「沒有神的耶穌」都揦返個「歷史耶穌」來遮醜!

leefeng 2022/3/6 11:50 提交

咁歷史上就係有嗰「耶穌」。
以後你唔好亂膠翕話耶穌係虛構。
本壇泥膠屎料集 之 (七):

爛人又屙爛史....

如猶太人公元前63年便亡國, 流離失所...
點解耶穌時還有個黑洛德王?
本壇泥膠屎料集 之 (八):

梅瑟五書一時係口傳, 一時又係寫低落嚟既

講野一嚿嚿, 自己同自己打架.......自掌咀!
高級模式 | 發新話題
換一個