返回列表 回覆 發帖

騎呢牧師吐大pat口水抹臉來說明

網上熱話|甚麼是不完美的指引? 騎呢牧師吐大pat口水抹臉來說明(有片)

眾所周知,口水、飛沫是新冠病毒的傳播途徑之一,美國疫情嚴峻,竟然有牧師這樣傳道……俄克拉荷馬州塔爾薩(Tulsa)牧師Michael Todd在周日(16日)一場直播布道會上,向信眾講解來自上帝的不完美指引,從周日晚上傳Twitter的片段可見,Todd對著手掌吐口水,再將口水抹在據指是其兄弟的臉上,其兄弟被弄得一臉口水,仍舊木無表情,呆呆地站著。

英國《每日郵報》報道,Todd這個「騎呢」舉動令信眾們既驚訝又厭惡。他對台下信眾說:「上帝正在說:『你們在身體上、精神上、情緒上可以忍受得來嗎?』去求取指引,或接收指引時,或會令人噁心。」接著,Todd拍拍沾滿口水的手掌,再說一遍:「接收上帝指引時,或會令人噁心。」

網民有嘢講
然而,不少網民看過片段後,卻聚焦於Todd的口水而非上帝指引。有人直言,「那是一大口痰、厚厚的黏稠物」,還附上嘔吐表情符號。有人認同:「那不是吐少許口水那樣簡單。」也有人直指:「是大量。」

有網民狠罵:「令人厭惡,極不尊重,要阻止那些自認是『上帝僕人』的人告訴你,他們所做所說的『是上帝旨意』,且要認清事實的本質。」也有網民直呼:「基督徒不會這樣做。」

佢做錯咗啲咩?

「耶穌拉著瞎子的手,領他到村外,就吐唾沫在他眼睛上,按手在他身上,問他說:你看見甚麼了?」(馬可福音8:23)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
佢做錯咗啲咩?

「耶穌拉著瞎子的手,領他到村外,就吐唾沫在他眼睛上,按手在他身上,問他說:你看見甚麼 ...
抽刀斷水 發表於 2022/2/1 23:31

呢啲山寨牧師, 以為耶穌在經上做過, 說過便可以有樣學樣。
十足是傳說中俄利根看到瑪竇福19:12
因為有些閹人,從母胎生來就是這樣;有些閹人,是被人閹的;有些閹人,卻是為了天國,而自閹的。能領悟的,就領悟罷!」
就自宮一樣。

呢個牧師(也包括你這個慕道—ing 的抽水)根本不明白馬爾谷福音8:23/若望福音9:6 耶穌這樣做的用意和喻意是甚麼。
牧師唔明,唔通你呢個平信徒會明?

究竟邊個可以斷定,邊個係明白耶穌用意既人?

佢做錯咗啲咩?

「耶穌拉著瞎子的手,領他到村外,就吐唾沫在他眼睛上,按手在他身上,問他說:你看見甚麼

... 「耶穌拉著瞎子的手,領他到村外,就吐唾沫在他眼睛上,按手在他身上,問他說:你看見甚麼了?」(馬可福音8:23)
抽刀斷水 發表於 2022/2/1 23:31
兄近20年专深離教者之家 » 经验,又一再证明兄之炉火纯青。
:恭喜:

https://www.youtube.com/watch?v=
離教者之家,专基督教问题【食人】道德高地

“圣经”◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国【例中国《中华人民共和国》台湾】…… 要打碎灭绝那一切国

。。。。。。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
牧師唔明,唔通你呢個平信徒會明?

究竟邊個可以斷定,邊個係明白耶穌用意既人? ...
抽刀斷水 發表於 2022/2/2 11:40

你參加北京旅行鴨仔團,
實帶你去同仁堂, 話給你免費諮詢, 同你診斷的個個都話係乜乜「教授」, 「國醫」嚟哩。

唔使太高智慧都知係流野。

你可能就係聽完教授國醫話你體虛血弱就花咗萬幾皮買幾两冬蟲草嗰啲羊枯嚟。因為阿教授話係好野嚟

你真係抽到跌volt....單單見到一個「牧師」銜頭你就五體投哂地咁。

所以我咪話你只係慕道ing....未夠班, 咪唔曉, 唔知點可以斷定囉
老師教你時, 你又嫌煩, 講耶穌, 耍手又擰頭。。。咁點會明呢?

有眼不去看, 有耳不去聽。。。。呢啲一早俾天主批中哂哩

你唔曉, 就唔好以為我都唔曉, 其他人都唔曉

唔好因為你唔曉分真假LV袋, 就話「究竟邊個可以斷定個包係真, 係假?」
有時是旦搵個靚妹都醒過你哩。。
正如我呢個「平信徒」會睇經醒過你好多。
講到你既解經能力超越教宗咁款.
講到你既解經能力超越教宗咁款.
抽刀斷水 2022/2/3 13:43 提交

呢個世界一山還有一山高
但我係飛鵝山,你係慈雲山就有目共睹勒

人亦係各有所長既。
聖經知識上我高過你時,
IT 野我唔及得你。
只不過你成日都係講你唔專長既野唶。
呢個世界一山還有一山高
但我係飛鵝山,你係慈雲山就有目共睹勒
beebeechan 發表於 2022/2/3 14:31

點樣有目共睹法呀?新的一年,奉勸一句,學無前後,滿招損,謙受益。
點樣有目共睹法呀?新的一年,奉勸一句,學無前後,滿招損,謙受益。 ...
抽刀斷水 2022/2/3 16:00 提交

謙遜唔係唔好,但用錯對象時就有不良效果。
對嗰啲自大的,用謙遜就會令佢地以為自己係獅子山,唔會體會到「一山還有一山高」呢個道理。
點樣有目共睹法呀?新的一年,奉勸一句,學無前後,滿招損,謙受益。 ...

你係咪都有少少默認咗係「我在前,你在後」咁呢?
咁我都希望有一日在聖經知識上你會高過我,在我前既。
到時你比我更基都未定。
新的一年,.

無錯,好快又「新的一年」。
唔知仲會有幾多過「新的一年」可以過。
襯仲未用盡「新的一年「這個福份前,做番啲有意義既野唶。

唔帶你去認識天主時都想你睇野唔好好似條瘋9咁低B,帶眼識人,帶腦上網。

這是自己高不了時,就想別人踎低啲,要低過自己的心態?
陳版友的分析都有道理,您唔好死拗嘞。畢竟,法力level的確不同,耶穌用口水做得到嘅事,牧師必須用更powerful嘅體液,才可以達致同樣果效。

或者,牧師應該試下用精液?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 18# 沙文

實在諗唔到有比起精液更powerful既體液存在,因此用精液確係the best therapy。

我認輸了。
回覆  沙文

實在諗唔到有比起精液更powerful既體液存在,因此用精液確係the best therapy。

我認輸 ...
抽刀斷水 發表於 2022/2/3 19:53

上兩代既人會話童子尿.
道士就話用少女初潮可煉長生不老丹

呢啲都係好野嚟咁講
高級模式 | 發新話題
換一個