返回列表 回覆 發帖

神父動用人手太多嘥資源

一管制就可以鬧擾民, 不民主, 專制, 無自由......齊齊唱:x大訴求缺一不可
欲鬧政府, 何患無詞 ...
beebeechan 發表於 2022/2/23 00:17

你要有完美唔鬧政府既人民,先要有完美無錯誤既政府。

抽刀斷水 發表於 2022/2/23 09:26

北韓無鬧政府既人民, 金大叔既政府應該幾完美無錯誤
抽刀斷水 發表於 2022/2/23 09:26

天國唔知仲使唔使要有乜立法會, 乜乜條例, 國安法, 國旗法, 限聚令 限唱令....警察..等等
無政府, 又天下大太平
願你的旨意承行於地,如在天上一樣!

如在天上有墮落天使. 罪就係喺天國跌落嚟㗎喇
Don't know where God is but the Devil is in the details
願你的旨意承行於地,如在天上一樣!

如在天上有墮落天使. 罪就係喺天國跌落嚟㗎喇 ...
沙文 發表於 2022/2/28 10:05

天國上有墮落天使, 所以立即便要跌落嚟。
即是天國是不容有罪。

咁又話「你的旨意承行在地」? 地又咁多罪?
唔好忘記, 是「願」你的旨意承行在地, 如在天上一樣..... 不是你的旨意已經承行在地啵。

天使同原祖(同原祖的後代), 都係墮落咗, 不在天國。
想返天國, 就要........................
喺天國有罪就跌落地,即係罪嘅產地來源證都係天國。有好多地方特産都係咁,喺原產地係冇嘅。好似阿拉斯加就食唔到阿拉斯加蟹,因為出口先值錢。罪都係原産天國但運出口畀人玩,喺duty free買咗就上機。到用曬就係悔改,又返天國再買
Don't know where God is but the Devil is in the details
...
好似阿拉斯加就食唔到阿拉斯加蟹,
沙文 發表於 2022/2/28 12:27

上次去阿拉斯加, 通到都有蟹啵。
街邊檔

大餐廳

實有一間係遊輪碼頭旁邊

係咪你孤寒旅遊, 唔捨得食?

靚女的蟹任君食
你小心畀人搵笨, 我聽過有啲係Paralithodes platypus阿拉斯加蟹呃遊客
https://en.wikipedia.org/wiki/Paralithodes_platypus
如果你仲係牛皮燈籠點極唔明嘅, 唔緊要,我對您循循善誘,畀第二個example你.

譬如有啲地方拍齣戲, 你喺嗰度就冇得睇嘅, 出埠就有得睇

你小心畀人搵笨, 我聽過有啲係Paralithodes platypus扮阿拉斯加蟹呃遊客

沙文 發表於 2022/3/1 07:19

咁即係阿拉斯加有蟹食哩。
如果你仲係牛皮燈籠點極唔明嘅, 唔緊要,我對您循循善誘,畀第二個example你.
沙文 發表於 2022/3/1 07:19

咁即係第一個 example 好唔掂哩
回覆 30# beebeechan

咁又唔係。喺阿拉斯加食果尐,根本唔係蟹。
亞當冇話您聽咩?尐動物名佢改顧喎
http://www.mesa.edu.au/crustaceans/crustaceans05a.asp
回覆  beebeechan

咁又唔係。喺阿拉斯加食果尐,根本唔係蟹。
亞當冇話您聽咩?尐動物名佢改顧喎
...
沙文 發表於 2022/3/2 09:39

河馬, 海馬非馬
海象亦非象.....呢啲唔使你講。

呢到一直講緊既係

...
好似阿拉斯加就食唔到阿拉斯加蟹,
沙文 發表於 2022/2/28 12:27

呢句話你使唔使收番。
因為你剛剛就講咗:
喺阿拉斯加食果尐,

即係阿拉斯加有得食「嗰尐」
唔係喎, 我冇錯呀, 喺阿拉斯加食嗰啲根本都唔係蟹, 所以咪冇阿拉斯加蟹食囉
唔係喎, 我冇錯呀, 喺阿拉斯加食嗰啲根本都唔係蟹, 所以咪冇阿拉斯加蟹食囉 ...
沙文 發表於 2022/3/3 05:47

但係就有阿拉斯加「嗰尐」食
係, 有阿拉斯加「嗰尐」唔係蟹食
都係冇阿拉斯加蟹食
係, 有阿拉斯加「嗰尐」唔係蟹食
都係冇阿拉斯加蟹食
沙文 發表於 2022/3/3 09:56

唔係「蟹」唔係焦點, 
係當地有無得食,唔係要離開阿拉斯加先有得食, 當地無。
邊樣係焦點係要經過我哋雙方協商定案㗎嘛, 唔係你單方面決定㗎嘛
貴國外交部最反對嘅單邊主義就你係咁樣啦
邊樣係焦點係要經過我哋雙方協商定案㗎嘛, 唔係你單方面決定㗎嘛
貴國外交部最反對嘅單邊主義就你係咁樣啦 ...
沙文 發表於 2022/3/9 09:54

呢嗰焦點:
好似阿拉斯加就食唔到阿拉斯加蟹

係你一早就掉出嚟既
依家你想自動變焦
呢個焦點就係阿拉斯加蟹根本唔係蟹,所以食唔到阿拉斯加蟹,冇錯喎!
高級模式 | 發新話題
換一個