返回列表 回覆 發帖

點解本網從來都冇多謝過我?

方濟各感謝記者 報道神職人員性侵等新聞
天主教教宗方濟各上周六(13日)在梵蒂岡出席典禮,感謝一直以來報道神職人員涉性侵未成年人士等梵蒂岡新聞的兩位記者,表揚他們盡忠執行職責。
英國傳媒記者普萊拉(Philip Pullella)和墨西哥媒體特萊維薩集團新聞部的阿拉斯拉基(Valentina Alazraki)獲方濟各嘉許,感謝他們讓教廷知道鑄了甚麽過錯,揭發真相和讓受害人發聲。
方濟各又提到記者有責任向世界解釋,讓人們減少活在恐懼之中,亦要離開新聞辦公室外出採訪,逃離網上世界的暴力審判,不能全依賴電郵、電話、或社交媒體得知事件,要發掘世界正在發生的事情,再查證推翻網上的不實資訊,這尤其重要。
人地報導既, 係一手資料
你既, 係執人口水沬

已經係口水沬中的口水沬....人地早你成四個月便貼過。

方濟各感謝記者 報道神職人員性侵等新聞
https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

你一生著舊鞋?
貼過都要再貼。呢尐就係申命紀,冇睇過咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
貼過都要再貼。呢尐就係申命紀,冇睇過咩?
沙文 發表於 2022/3/30 00:33

記得亞洲電視執笠前一兩年,全部都係節目重溫
Youtube又夠大L把重溫,子曰:『溫故而知新,可以為師矣。』
Don't know where God is but the Devil is in the details
Youtube又夠大L把重溫,子曰:『溫故而知新,可以為師矣。』
沙文 發表於 2022/3/30 03:32

youtube channels 閒閒地都萬個點擊, 重溫都仲有好多人未睇過
你對住呢到小貓五六隻重溫......就係溫故没有新
唔係啦,我係新舊兼備。好似n-1 thread#1561 法國主教跪榴蓮就相對較新啦,您有冇份去跪?
回覆 1# 沙文

我代表大公教會多謝沙文。
回覆  沙文

我代表大公教會多謝沙文。
抽刀斷水 發表於 2022/3/30 15:15

咁你代表埋特區政府, 五大訴求, 一個不少哩
(呢啲唔係有智商既人會講既說話嚟)
咁沙文張貼教會神職人員性侵,又做乜要本網多謝佢喎,應該係教會代表多謝佢丫嘛,你話係咪嘞?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
咁沙文張貼教會神職人員性侵,又做乜要本網多謝佢喎,應該係教會代表多謝佢丫嘛,你話係咪嘞? ...
抽刀斷水 2022/3/30 23:24 提交

你可以代表本網話唔多謝沙文。
就係唔上三層到咁講可以代表大公教會。
高級模式 | 發新話題
換一個