返回列表 回覆 發帖

耶稣復活騙局

耶稣復活騙局

耶穌如果好似聖經吹咁係「神」或「神個仔」,
根本知道自己唔會死,所以要扮死咗再玩復活的把戲,已經係【蓄意行騙】!

果班追隨者,亦因相信耶穌係「神個仔」,係救世主降世(當然靠耶穌自己和當時一眾行騙人的大力宣傳),亦知道和相信呢個耶穌係唔會死既神人,使乜個個扮到七情上面悲傷欲絕咁欵

呢個情節係一個掀穿基督教騙局既一個大漏洞,稍為有智慧的人都睇得穿!當然愚蠢者例外!.
只有没有智慧的蠢人才會歌頌一個騙子!

.

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
今次又邊段經上文下理話佢冇由細變大, 由軟變硬
Don't know where God is but the Devil is in the details
有尐嘢,我可以變大變細,變軟變硬,耶穌就唔知得唔得
沙文 發表於 2022/5/18 00:24

你要由細變大, 由軟變硬先生搞到沙文仔出嚟
耶穌就唔使, 話有得生, 就生到
你又得唔得?
有尐嘢,我可以變大變細,變軟變硬,耶穌就唔知得唔得
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

主耶穌都成日話最小變最大,最後又變最前咁咖嘛
沙文 2022/5/16 04:49 提交

耶穌係alpha 亦係 omega
你唔係
回覆 60# beebeechan

主耶穌都成日話最小變最大,最後又變最前咁咖嘛
承您貴言啦
沙文 發表於 2022/5/15 10:29

烏雅口你就當貴言, 你真係是非不分......

見你講經, 一向都係好事講成壞事
壞事又當好事說.......沙文就是如此
承您貴言啦
咁入行都未算老啦,呢位架仔伯more than七老八十,所以我有排未超齡
沙文 發表於 2022/5/15 03:28

咁祝你鴨業興隆, 屁眼豐收, 車水馬龍。 水洩一通
咁入行都未算老啦,呢位架仔伯more than七老八十,所以我有排未超齡

https://www.cool-style.com.tw/wd ... 0%E9%87%8D%E7%94%B7
我本來都有意思信主,但而家知道原來貴教會嫌我老……
沙文 2022/5/13 23:24 提交

有謂老人變細蚊
你七老八十時、甩哂牙,狎屎片,唔食得硬食要食糊仔吊營養水, walker. 當學行車…呢個時候先領洗就如嬰兒領洗咁,未算老。

我本來都有意思信主,但而家知道原來貴教會嫌我老……

您狗我鴨咁啦。
沙文 發表於 2022/5/13 00:07

你咁老先入行, 有啲超齡
https://viralcham.com/%E5%BF%85%E7%9C%8B/ducklifeyv231015/
咁你早日去父那裡......有野送
beebeechan 發表於 2022/5/12 07:56

未必有。佢話“若是沒有”,即係有可能冇
又有「果」賣
beebeechan 發表於 2022/5/12 07:57

您狗我鴨咁啦。您話賣,梗要有買先有turnover.
唔好亂駛錢咁笨實。主耶穌有得送嘅

沙文 發表於 2022/5/12 23:26

無喇喇講乜駛錢?
正一狗唔搭鴨

在我父的家裡、有許多住處.若是沒有、我就早已告訴你們了.我去原是為 ...
沙文 發表於 2022/5/12 23:26

咁你早日去父那裡......有野送
不如你作話耶穌好潮, 著咗對型爆既靴
費事除囉
beebeechan 發表於 2022/5/11 19:21

您都講得啱。點解佢要著咁潮靴?就係因為protect對腳,糖尿病人腳傷好長手尾

在我父的家裡、有許多住處.若是沒有、我就早已告訴你們了.我去原是為你們預備地方去。
冇錯。點解多默冇落order睇腳呢?
就係因為腳冇傷。

若果有,以多默多疑的衰性格,唔會唔落order嘅 ...
沙文 發表於 2022/5/12 20:17

又有「果」賣
幾時推出「自食其果」??
高級模式 | 發新話題
換一個