返回列表 回覆 發帖

亞當吃禁果之後為何要躲避天主?

《羅馬書》10章9-10節明確指出了如果人要獲得基督的救恩,必需具備特定的條件:「如果你口裡承認耶穌為主, ...
,「因為今世的(撒殫)已蒙蔽了這些不信者的心意,免得他們看見基督 —— 天主的肖像 —— 光榮福音的光明」(【a虫蛀;;;基督天主吩咐于圣经】格林多後書4:4),
谢谢谢谢谢谢先生逃出魔幻紀 發表於 2022/5/21 16:00
恭恭恭恭敬敬敬敬请问先生;;;

基督教,非1神经病??

哥林多後書書籍

描述《哥林多後書》,天主教稱《格林多人後書》,是新約聖經全書的第8本書,也是保羅書信之一,由使徒保羅所著,是《哥林多前書》的後續。 《哥林多後書》主題:新約的職事與執事。 維基百科

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
領過洗之後又離開了耶穌基督,背叛並攻擊天主的人,我真替他們可惜,「在他們身上正應驗了這句恰當的俗語:『狗嘔吐的,牠又回來再吃;』又『母豬洗淨了,又到污泥裡打滾。』」(伯多祿後書2:22)
逃出魔幻紀 發表於 2022/5/21 16:00

為什麼基督教徒從來不反思這個教的教義和信仰問題?
基督教自己就正正是『狗嘔吐的,牠/基督教又回來再吃;』『母豬洗淨了,又到污泥裡打滾。 』的性侵邪教!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
連懲罸措施都唔係, 就話切人條野.........膠上加膠

真似滿清入關時規定漢人留髮不留頭....史家一致認同 ...
beebeechan 發表於 2022/5/24 21:53

橫掂都無用既,切咗佢一了百了啦,教會從此免卻啲(口靚)久不久爆性侵既煩惱,何樂而不為?
橫掂都無用既,切咗佢一了百了啦,教會從此免卻啲(口靚)久不久爆性侵既煩惱,何樂而不為? ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/25 09:38

咁就達唔到呢個目標喎:

做啲唔會犯罪既人出嚟, 唔係完美既人
做啲有能力犯罪卻又不去犯罪的人。。。難度高好多, 過隱啲卦
呢個係造物主既目的,並唔係大公教會既目的。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
呢個係造物主既目的,並唔係大公教會既目的。
抽刀斷水 發表於 2022/5/25 11:59

點解大公教會, 耶穌親手建立的教會, 唔係行上主的目的?
點解大公教會, 耶穌親手建立的教會, 唔係行上主的目的?
beebeechan 發表於 2022/5/25 12:03

大公教會全能造人黎解悶咩?
大公教會全能造人黎解悶咩?
抽刀斷水 發表於 2022/5/25 16:59

呢到唔係講緊造人喎

係講教會遵天主既委託, 把會犯罪既人教成不犯罪....至少..也犯少啲罪
係講教會遵天主既委託, 把會犯罪既人教成不犯罪....至少..也犯少啲罪
beebeechan 發表於 2022/5/25 23:49

閹割神父完全可以達到以上目的。
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 00:33

重點係「教」成, 不是「弄」成不能犯罪

你又係始終都未明白

「閹割」只係使男人「不能」做那件事, 不是「不會」做那件事。 層次都唔同
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 00:33

即係咁,
你要沙文好似上邊個位人兄咁, 因敬畏天主而臨危不淫

比佢根本不能淫.....難度高好多哩
重點係「教」成
beebeechan 發表於 2022/5/26 00:36

「教」咗咁多年啦,咪又係咁。依家教會公信力下降緊,公關災難喎,仲慢慢教?
「教」咗咁多年啦,咪又係咁。依家教會公信力下降緊,公關災難喎,仲慢慢教? ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 09:45

咁你個抽仔都唔係一教就聽,
同埋唔會時時都咁聽話卦........有無頂心杉既時候呢??
「教」咗咁多年啦,咪又係咁。

天主有無限既時間, 流流長.....咁急做乜?
「教」咗咁多年啦,咪又係咁。.

經上講猶太人拜邪神巴耳.....背棄天主
五大先知, 十二小先知勸告都唔聽, 
於是使巴比倫人來把猶太人趕出福地 (如同當年以色列人趕敗壞的客納罕人走一樣)
猶太人從此亡國, 流離1400多年, 至1948年才復國。

在這期間, 猶太人乖咗哩, 再唔敢拜其它神囉。。。
今日的以色列人, 非常之一神教。

咁你話教得有無進步咁呢
天主有無限既時間, 流流長.....咁急做乜?
beebeechan 發表於 2022/5/26 09:56

性侵受害人卻是延綿不斷,教會公信力持續拾級下降。
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 10:34

不是延綿不斷......大部份畸屎都係翻舊帳, 幾十年前死無對証的帳....
新帳真係唔多啵
(係咪今時今日既「受害人」仲係咁驚得罪天主教會唔敢出聲既呢?
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 10:34

今日教會公信力唔會差過16世紀亞歷山大六世做教宗時,
經過如此腐敗的神職人員領導, 教會仍屹立未倒,
正如耶穌在平息風浪中講過: 「小信德的人啊!你們為什麼膽怯?」

船是代表教會,
風浪...唔使我解哩

遼寧號係東海黃海都會拋拋下哩
今日教會公信力唔會差過16世紀亞歷山大六世做教宗時
beebeechan 發表於 2022/5/26 11:10

最慘係依家教會無咗強權同傳媒控制啫,又唔燒得困得啲反對聲音,資訊流通,咁些少差池都會自然浮面啦。
最慘係依家教會無咗強權同傳媒控制啫,又唔燒得困得啲反對聲音,資訊流通,咁些少差池都會自然浮面 ...
抽刀斷水 2022/5/26 12:53 提交

照你咁講,呢條船應該更加易被打沉先啱喎。
依家無沉喎,咪即係仲堅過16世紀時?
高級模式 | 發新話題
換一個