返回列表 回覆 發帖

亞當吃禁果之後為何要躲避天主?

另外, 現代既法律精神係被告未定罪前都是無罪的
不過, 呢個閪就一味貼, 貼在出嚟就比法庭更早判咗啲主教神 ...
beebeechan 發表於 2022/5/27 11:12

奇怪的是,為什麼有這麼多基督教神父牧師性侵和犯罪?
多到讓別人可以做一個網頁出來,滿滿的性侵個案資料去俾人評審和指責呢?
死耶撚唔去睇下神父牧師去強姦受害人的罪行感到羞耻,還一味玩轉移視線来為基督教禽獸開脫?

被指控的牧師名單
教區和宗教機構發布

https://www.bishop-accountability.org/AtAGlance/diocesan_and_order_lists.htm

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 61# leefeng

所以咪話「閹割神父,刻不容緩」囉,啲信徒仲懶懶閒咁。
回覆  leefeng

所以咪話「閹割神父,刻不容緩」囉,啲信徒仲懶懶閒咁。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/28 00:37

呢位主教就被屈性侵, 名字相片仍在bishopaccountabilty.org 「壞人榜」上。
但法庭早2019年便判主教罪名不成立, 投訴人還直認只係想抽到油水 (見下圖)

呢個bishopaccountability web閪有幾公道, 係乜水平...
貼出嚟嗰位..你自己判斷勒

所以話, 要自己醒一點, 刻不容緩。.....唔好成日做網上豬頭丙

可惜你是江山易改, 丙性難移
(記得十幾年前, 你撐個賣雞旦仔既亞伯, 話食環署屢次拘控佢係逼害貧苦小販(佢係記者訪問時喊哂口臉, 好很慘咁), 搵餐晏仔都唔得, 
我搵來料, 指出原來亞伯手戴幾款名錶, 霸佔別人後巷公地放家當, 賣雞旦仔好過你打份牛工。

我當年都提你唔好訓哂身咁信網上既野
你到今日都仲係。。。。。
其實抽水係咪有啲羡慕呢個bishopaccountability.org呢?
同樣係貼啲反基料, 人地就搵到油水, 你就要撲水來維持網站
其實抽水係咪有啲羡慕呢個bishopaccountability.org呢?
同樣係貼啲反基料, 人地就搵到油水, 你就要撲水來維 ...
beebeechan 發表於 2022/5/28 05:07

你估如果我係為咗賺錢,會唔會2004年經營呢個網到依家都近廿年,都係學你話齋「要撲水」咁呢?

人生有幾多個廿年,你話畀我聽?
你估如果我係為咗賺錢,會唔會2004年經營呢個網到依家都近廿年,都係學你話齋「要撲水」咁呢?

人 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/28 23:23

我係話你知, 有啲人反基, 真係為咗賺錢既。。。(呢個bishopaccountability.org 有版你睇)

「會唔會2004年經營呢個網到依家都近廿年,都係學你話齋「要撲水」咁呢?」
咁真係要你收到一百幾十萬捐款時, 仲會唔會有咁清高既理念先算哩

正如當日伯多祿都拍心話過唔會離棄耶穌既。

人 ...

bishopaccountbility.org 條版主, 最初都可能有個清高理念既
當佢發覺個網站係可以咁賺錢, 一年汲到四五十萬美元捐款喎.....
所以, 2003年依家都未願收手

人生有幾多個廿年....可以咁賺錢?
人生有幾多個廿年,你話畀我聽?

正係人生無幾多個廿年, 當你發覺自己原來盲丙咗兩個廿年.....會唔會覺得幾戇居咁呢
正係人生無幾多個廿年, 當你發覺自己原來盲丙咗兩個廿年.....會唔會覺得幾戇居咁呢 ...
beebeechan 發表於 2022/5/29 00:03

咁你信教護教咗咁耐,唔好話畀我聽你無錢收架喎。
咁你信教護教咗咁耐,唔好話畀我聽你無錢收架喎。
抽刀斷水 2022/5/29 00:42 提交

哦。。。若你係教會
你願出幾多錢請我護教咁呢

再看這個 bishopaccountability.org 網頁,
那個「DONATE」就要高亮了, 吸引眼球。
網主的目的, 不用我來多解釋罷。

離教者之家也有「捐助支持」,, 不過就要四圍搵先搵到個連。 搵銀, 應不是離教網主的主要目的。
分別, 就在這裡哩.

呢個網, 佢自己都話:

BishopAccountability.org makes no claim regarding the accuracy of any document we post

見原文
https://www.bishop-accountability.org/Who_We_Are/

即係隨佢登乜都得, 真定假你自己決定…信不信由你
(講粗俗啲就係有啲係我狗翕嚟, 你信哂就係你硬膠)

好似申請信用咭, 好多人都唔睇啲細字寫咗乜就簽。。。。以為好筍
哦。。。若你係教會
你願出幾多錢請我護教咁呢
beebeechan 發表於 2022/5/29 01:03

五毛一帖。
五毛一帖。
抽刀斷水 2022/5/29 14:38 提交

我呢個月才發342帖,都係賺得$170.
咁 奀人工,你會唔會做呢?仲一做就做咗十幾年。學你話齋,係咪為咗搵銀呢
你雖不至條Feng9咁要食腦殘片,也要多吃含omega3的食物,三文魚、鮭魚,合桃之類,補補腦。

希望大家身體健康哩。
因為唔知下一個十年我仲有冇咁長命可以再一次提點你:唔好信哂網上睇到既野,帶眼行路,醒少少
希望大家身體健康哩。
因為唔知下一個十年我仲有冇咁長命可以再一次提點你:唔好信哂網上睇到既野,帶眼行 ...
beebeechan 發表於 2022/5/29 15:29

咁你做多啲運動啦。
打劫、鎗殺同學、隨地掉垃圾都唔係响教會呢條耶穌掌舵既船上發生喎。

定係耶穌响條船上匿埋一二角,偷偷(目及)住性侵情況,作為解悶既調劑之一?
抽刀斷水 發表於 2022/5/26 22:29

其實呢個問題之前都同你解釋過, 只係你逆耳之言不上心。

好比這裡有人講淫野, 賤野, 有人調理腦務不停, 有人曾灶財咁發帖, 你身為版主, 唔通又係「偷偷昅住」「「作為解悶」? 相信你版主亦不喜歡這種帖。但係你有更高既目標:要人人都有發言權嘛, 所以咪容忍一下這類事囉。

耶穌, 天主會不喜歡打劫、鎗殺, 性侵....也會見到人作這事而憂傷.........但亦容忍...因為要捍衛一個更高既目標........

版主你也不是無限容忍「人講淫野, 賤野, 有人調理腦務」..你都會有底線既, 你既底線我都一早試出係邊到。

天主對人既罪惡又係咪無限容忍, 無底線既呢?
(經上既例子, 就話唔係。 人衰到離哂譜時天主就會.........)
希望你不會挑戰到天主既底線

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

基督教 ===
老千
【a虫蛀▶圣经▶】《羅馬書》10章9-10節明確指出了如果人要獲得基督的救恩,必需具備特定的條件:「如果你口裡承認耶穌為主,心裡相信天主使他從死者中復活起來了,你便可獲得救恩,因為心裡相信,可使人成義;口裡承認,可使人獲恩」,人們把這段經文歸納為「心裏相信,口裏承認,就能得救」;真的這麼簡單嗎,這要看你實際上相信什麼、承認什麼。

《聖經》說你必須承認耶穌是你的主,並相信天主使他死而復活,這意味着你的思想、言語、行為都決意以耶穌馬首是瞻,他的指引你必遵行,他發禁令你必止步;也意味着你相信聖經所載,耶穌以自己的生命作贖價,被釘死在十字架上,替你贖去原本諸罪,他被埋葬三天後戰勝了死亡,「基督從死者中實在復活了,做了死者的初果⋯⋯照樣,在基督內,眾人都要復活⋯⋯ 成為不朽的,我們也必要改變」(格林多前書15章),跟隨耶穌基督的人必將目前這個可朽壞的身體改變成不可朽壞的榮耀的身體,永永遠遠與天主一起生活在再也沒有死亡,沒有悲傷,沒有哀號,沒有苦楚的新天新地 —— 這些都是基督徒相信及承認的要素。
...
谢谢谢谢谢谢逃出魔幻紀 。發表。赐教。於 2022/5/21 16:00
那魔【寄生虫《666》】请问先生,这些真真正正最最最最最最最完全极端的基督教徒100%符合上述条件,

那魔【神经病《666》為什又不救???

那魔【神经病《666》今次又有什魔 “““理由”””【===借口】???

基督 ===

违诺

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個