返回列表 回覆 發帖

聖經支持同性戀

不是單一基因,是眾多基因嘛,你不明白?

有其他環境因素,即如我所說「有機會是天生的」,即也有機會是 ...
抽刀斷水 發表於 2022/6/15 12:10

因為基佬身上搵到特殊基因, 就話係「天生」,, 係咪咁科學呢?
基因, 皆是遺傳而來, 基佬不會繁殖, 如何遺傳給下一代?

好基者能與異性交配生下一代...那..「基」還算不算是天生?
共產黨特別多同性戀。全世界最多同性戀的國家是蘇聯和紅色中國。共產黨應該比天主教及基督教更加支持同性戀平權的訴求。
不是單一基因,是眾多基因嘛,你不明白?

有其他環境因素,即如我所說「有機會是天生的」,即也有機會是 ...
抽刀斷水 發表於 2022/6/15 12:10

有研究, (都係科學研究嚟架)用孖生兄弟, 姊妹為對象,
發現同性性取向不是同時都呈現在兩人身上。
說明....「天生」「遺傳了同性基因」是站不住腳。

參考文獻:
Sexual orientation in a U.S. national sample of twin and nontwin sibling pairs.
Kendler KS, Thornton LM, Gilman SE, Kessler RC.

你有與趣就自己去深入睇,
但我不會說你睇完先返嚟同我呦, 或是「自己又唔肯睇,之後又响度問。」
有人還用上「被排斥」一詞?
民主又開放的西方社會, 近幾個世紀, 有見是因同性戀被帶上法庭嗎?
只見是不認 ...
beebeechan 發表於 2022/6/15 19:03

排斥不等同違法。
參考文獻:
Sexual orientation in a U.S. national sample of twin and nontwin sibling pairs.
Kendler KS, Thornton LM, Gilman SE, Kessler RC.
beebeechan 發表於 2022/6/15 19:52

識睇一定睇結論:

Conclusions: Familial factors, which are at least partly genetic, influence sexual orientation.

同我引述既報道無矛盾喎:總體而言,這些遺傳變異,再加上其他數千個基因組,對於個人性取向的影響力,大約為32%。
排斥不等同違法。
抽刀斷水 發表於 2022/6/15 19:56

同志話
你不同意我, 不認同我.....就是違法
邊個霸道啲?
識睇一定睇結論:

Conclusions: Familial factors, ................, influence sexual orientation.
抽刀斷水 發表於 2022/6/15 20:01

人地既結論, 全句重點就是「Familial factors influence sexual orientation.」,, 是後天因素。主詞副詞動詞清楚

which are at least partly genetic, .....用「at least」「partly」呢啲字眼來說genetic的一份, 你話又幾重要?

再者, 「後天因素」, 「家庭影響」如何與遺傳, 基因扯得上關係?? 唔多科學囉。
猶如話條友粗口爛舌, 係遺傳既, 基因異變造成既。。。咁
同性戀就是源自亞當吞下禁果那一刻,你看到大家將罪惡的責任推給天主,是否跟亞當推責及厄娃,厄娃再推給蛇的情形一模一樣?
逃出魔幻紀 發表於 2022/6/15 08:50

如果是你的天主製造萬物,
如果你們基督教徒在吹牛拍馬屁在感恩天主製造萬物,
你們的天主為什麼要製造禁果?
(禁果又被指性慾) ,早早造兩個冇性器冇生肓子宮的男女出來,不是簡單得多嗎?
沒有性器,就沒有慾欲的衝動!
既然你們個天主有計劃的把性器,生肓工具放到這對男女的身上,已經有陰謀或計劃讓他們遲早要發生性行為和生肓,
既然是陰謀或計劃之中,阿當夏娃有什麼罪?
你是用屁股思考的?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
羅馬人的吃飯習慣是躺着吃的,人多靠得緊的話,每個人的背部都在另外一個人的懷裏,
逃出魔幻紀 發表於 2022/6/15 08:50

任你們男人女人,無論如何友好友愛,躺著吃,靠著吃,
沒有曖昧親密關係,一個正常人,你會躺在另外一個人的懷裏吃東西嗎?示範來看看!
你是用屁股思考的?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
一個正常人,你會躺在另外一個人的懷裏吃東西嗎?
leefeng 發表於 2022/6/15 23:13

躺著吃就不正常,那茂著吃呢?
beebeechan 發表於 2022/6/15 23:25

沒有人說躺著吃不正常,但躺在另外一個人的懷裏吃就十分不正常,
你會躺在你的朋友懷裏吃嗎?放張相來看看!
beebeechan 發表於 2022/6/15 23:25

現在講緊躺在另外一個人的懷裏吃,與踎有關係嗎?心虛? !企圖轉移視線?
沒有人說躺著吃不正常,但躺在另外一個人的懷裏吃就十分不正常,
你會躺在你的朋友懷裏吃嗎?放張相來看 ...
leefeng 發表於 2022/6/15 23:31

俄羅斯大男人見面, 唔止攬攬抱抱, 仲勁咀一番.....
好唔正常, 有瞹昧關係
俄羅斯大男人見面, 唔止攬攬抱抱, 仲勁咀一番.....
好唔正常, 有瞹昧關係
...
beebeechan 發表於 2022/6/15 23:48

吃完上床妖精打架,咀完親密簽互利合同,各取所需!
吃完上床妖精打架,咀完親密簽互利合同,各取所需!
leefeng 發表於 2022/6/16 00:38

我哋偉大的習爺爺也懂入鄉隨俗, 有無玩埋妖精打架就唔知喇
溫爺爺也好此道
我都係唔做國家主席, 總理喇, 要咁樣嘴法....
都係「躺在懷裡」好啲
溫爺爺也好此道
beebeechan 發表於 2022/6/16 00:47

造假等同你個耶和華本性經一樣!
造假等同你個耶和華本性經一樣!
leefeng 發表於 2022/6/16 06:03

這類圖你貼唔少喇
若俾你搵到教宗嘴xx....你貼都貼唔切就真
這類圖你貼唔少喇
若俾你搵到教宗嘴xx....你貼都貼唔切就真
beebeechan 發表於 2022/6/16 07:45

教宗喜歡嘴臭腳,嘴完臭腳嘴人地個嘴!
為揾錢乜都肯制呀前世

撞正監躉怕乜要跪低
求望發達一味靠搵丁
最污穢的教宗/終,食同疴都用同一個嘴!

高級模式 | 發新話題
換一個