返回列表 回覆 發帖

被騙去柬埔寨「是上帝安排」

咦?現代版的賣豬仔?

可能又有教徒版友說你情我願,沒有騙局強迫,有合約安排合法,之類。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/8/5 13:50

這裡只有騙 没有逼。
你不見片中的台男「十分願意」上機的嗎, 還怪苦口婆心的警察不要阻住佢發達咁。

亞feng9以為貼條片就會抹黑「上帝」,, 實在就係暴露咗偉大祖國人民的污糟邋塌,
為甚麼集團專門在台灣揀「豬」呢?

眼中只看到$$$$, 沒有神的人民, 才會做出如此喪心病狂的事囉

柬埔寨是中國一帶一路投資計畫的巨大受益者, 促成一貪一賄, 一眼開一眼閉。
掉哂眼淚話當年被賣豬仔如何慘情, 今日就係做咗買豬人。
自己當了當年的惡魔了: You become what you hate
香港都有了:

人口販賣|港男赴泰會「情人」慘被賣豬仔往緬甸禁錮虐打逾月 警收報案交重案組跟進
     202 ...
抽刀斷水 發表於 2022/8/16 21:55

一帶一擄

被騙去柬埔寨「是上帝安排」...在緬甸西港, 祖國商人就是「上帝」
唔知搞個「國際離教者交流大會」, 邀請版主參加發言, 送機票酒店.....抽哥會唔會上機呢

华人赌博大亨佘智江在泰国被捕 将被引渡回中国
https://www.rfa.org/mandarin/Xinwen/5-08152022122338.html

唔知這個是「引渡」,還是「拯救」呢?

佢(佘智江)背後仲有個超級上帝
涉人口贩卖与器官交易 佘智江被指是孟建柱人马
https://www.secretchina.com/news/gb/2022/08/16/1014438.html
孟建柱真係幾猛架: 是前中國公安部部長、前中國共產黨直中央政法委員會書記
合法海外勞工又駛乜怕喎。
抽刀斷水 發表於 2022/8/16 23:14

條港仔係諗住去會情人, 或求一篤.....唔係去打工架喎

唔知係咪暗示, 若佘某係泊係習碼頭, 就可以繼續經營咁呢
事件明顯是國際犯罪集團了,最後答案是如何,相信也是不了了之。
抽刀斷水 發表於 2022/8/17 22:26

你估係聯合國咩
集團背後大老闆都係(或曾是)中國的高層領導

當高官的幹部能有這大量資金, 一擲億金來投資賭城, 勁揪過國家一帶一路的項目。
大陸幹部好高薪架咩?
高級模式 | 發新話題
換一個