返回列表 回覆 發帖

誰能笑到最後,笑得最好?

「神父」支嘢挺入你屁眼,九淺一深,你就舒服嘞。
旁觀者 發表於 2022/11/10 02:30

你好似對做「0」幾有體驗
你當孌童, 最有體驗嘅係你.
點解仲要排隊, 同班大叔帶腳鏈咁多鮫魚呢?

而後邊個外國兵又唔係美國兵嚟
beebeechan 發表於 2022/11/10 00:10

八國聯軍殺人,就梗係至少有八種唔同方式啦。

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

八國殺人,就梗係至少有八種唔同方式啦。
抽刀斷水 發表於 2022/11/10 09:42
将它们这些十字架国家主导之人士正名之为联乱贼,似颇

是啊
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
将它们这些十字架国家主导之人士正名之为联贼乱贼,似颇

可是啊。
上流寄生族 發表於 2022/11/10 16:08

近來有人主張八國聯軍乃正義之師,想必陳版友十分認同:

http://usmgtcg.ning.com/m/discussion?id=6473745%3ATopic%3A181694

https://app.box.com/s/aaheyrea81ec6axyzhn0

https://www.eslite.com/product/1001110932682039965000
抽刀斷水 發表於 2022/11/10 17:21

無獨有偶, 能說出八國聯軍是仁義之師, 維和部隊的都是繁體字的.
說八國聯軍是淫賤之師都是簡體字的媒體。
心水清的(若腦水未被抽乾)都知是甚麼一回事罷

做研究, 知真相, 真係唔可以簡睇字
http://usmgtcg.ning.com/m/discussion?id=6473745%3ATopic%3A181694

繁體字都唔可以信哂架....仲要用下腦

呢個頁都有野錯.....老師唔教你咁多住勒

我等緊你講點解你會唔認同呢幾篇文講既野.....洗定耳恭聽

提一提此書作者, 本為大陸人, 在國內根本無可能發表到八國聯軍正義之師的觀點, 要移民到加拿大才有機會。
可惜...
2021年此書因被檢舉違反《港區國安法》而於香港誠品書店遭下架, 不准賣! 在長城內是禁書了

相信在今日的香港, 有中學中史老師敢講這個論點, 必蒙釘牌, 炒魷.

有前車可鑑架:

上海教師質疑南京大屠殺史實 旋遭校方開除
https://udn.com/news/story/7332/5967532

只可以講國家批准咗既「歷史」
我等緊你講點解你會唔認同呢幾篇文講既野.....洗定耳恭聽
beebeechan 發表於 2022/11/10 22:20

都話你鍾意架啦,我係咪好了解你呢?

呢幾篇文我就無仔細睇喇,因為淨係睇咗個標題,就知道層次有限,你就當我係標題黨啦。

事件都係由一系列既原因同結果組成,例如簡化來說:

八國聯軍拯救被義和團欺壓的傳教士與教民,由於

義和團殺傳教士與教民,由於

傳教士與教民作威作福,欺負非教徒,由於

傳教士與教民有特權,由於

清朝被迫簽訂了不平等的保護傳教條約,由於

清朝積弱,多次敗仗,因此無力維持禁教,由於

……

求求其其從一系列因果當中抽其中某個環節,然後冠以「正義」,是忽略了事件發展的始末。

因此,我不認為有戰爭是正義的。

你梗係又以為我講因果、業力,又係支持佛教,其實呢個概念早就存在於道家思想,睇下齊物論,裡面就叫人站在「道樞」的層面去看世界:

https://www.etaoist.org/taoist/i ... 2012-07-01-22-25-37

咁深你唔明架喇,你就當我解唔清楚啦。
事件都係由一系列既原因同結果組成,例如簡化來說:

抽刀斷水 發表於 2022/11/11 00:45

係咪用「由於」就可以洗罪?

你去打劫銀行, 由於疫情失業...係咪就無罪?

你正一亞當厄娃上身
亞當食果係由於厄娃引佢, 厄娃食果, 係由於條蛇引佢, 由於園中搞棵知善惡樹出嚟.....咁人就無辜勒
無獨有偶, 能說出八國聯軍是仁義之師, 維和部隊的都是繁體字的.
說八國聯軍是淫賤之師都是簡體字的 ...
beebeechan 發表於 2022/11/10 21:07

你拜讀作者劉淇昆個真身blog,又繁又簡,都係簡體字比較多,你唔好咁膚淺好唔好?

https://mrliuburnaby.wordpress.com/

佢又反基又反共,通常二者不會共存,佢可算係奇葩:
https://www.bannedbook.org/bnews ... 0160919/726743.html
寸梁燕城「愛是恆久忍耐」,我真係忍唔住

先生在文章中宣稱∶「我的座右銘是『愛是恆久的忍耐』」。這同樣是邏輯的混亂、情理的荒謬。愛是感情的愉悅、心靈的融合、甜蜜的享受。先生的愛卻是忍耐,而且要恆久忍耐。請問,先生愛的對象為何如此冷酷無情、如此不通人性,令先生痛苦地恆久忍耐下去?

相信在今日的香港, 有中學中史老師敢講這個論點, 必蒙釘牌, 炒魷.

有前車可鑑架:

上海教師質疑南京大屠殺

... 只可以講國家批准咗既「歷史」
beebeechan 發表於 2022/11/10 22:45
人尔,同
大x元
新x‘人’ 1样 。。。。。。

人尔,又收左美国【等等】几多美金a?

料理基督老母鸡!

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

做研究, 知真相, 真係唔可以簡睇字 ...
beebeechan 發表於 2022/11/10 21:07
用简体字===骗???

感,
那魔。你们基督教‘圣’经,全用繁体字,不是千【老千】?

做研究, 知真相, 真係唔可以簡睇字 ...
我,寄生虫,纯洋人,都觉我祖先【八国联军之英军印度人】当时杀杀杀得太过狼《滥无辜》,

你们这些崇洋媚外的假洋鬼子基督教,专文过饰非,。。。。。。
及,
美国走狗大x元(等等)

在寄生虫脸前,还有颜面

尚没有知丑//////羞{押韵}

佢又反基又反共,通常二者不會共存

抽刀斷水 發表於 2022/11/11 01:02

為甚麼反共, 反基不能共一身?
https://www.bannedbook.org/bnews ... 0160919/726743.html
寸梁燕城「愛是恆久忍耐」,我真係忍唔住
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 01:02

你真係幾標題黨囉.....
劉淇昆成篇文都只係罵梁燕城之喎, 根本無反基。
反梁燕城就係反基架咩?
梁某九翕我都反佢哩。

RE: 誰能笑到最後,笑得最好?

你真係幾標題黨囉.....
劉淇昆成篇文都只係罵梁燕城之喎, 根本無反基。
反梁燕城就係反基架咩?
梁某九翕 ...
beebeechan 發表於 2022/11/11 04:24
梁燕城,不敢来離教者之家 »接受挑战,没有胆的狗,。。。。。。猪狗不如。
你你你,好过      歹巨     好颇太多

抽刀斷水 發表於 2022/11/11 00:45

就算係亞抽仔在學校受同學暴力欺凌, 你都唔係去斬哂人全家架, 係咪?
唔通你一句: 「由於...........」就岩哂咩

你千其唔好咁教仔喎
高級模式 | 發新話題
換一個