返回列表 回覆 發帖

誰能笑到最後,笑得最好?

為甚麼反共, 反基不能共一身?
beebeechan 發表於 2022/11/11 04:23

歸納得出的印象。
係咪用「由於」就可以洗罪?

你去打劫銀行, 由於疫情失業...係咪就無罪?

你正一亞當厄娃上身
亞當食果係 ...
beebeechan 發表於 2022/11/11 00:58

有罪與否,正義與否,啱定唔啱,由誰話事?Jungle Law?抑或所謂有絕對道德的基督教?
反梁燕城就係反基架咩?
梁某九翕我都反佢哩。
beebeechan 發表於 2022/11/11 04:24

咁你會唔會反埋聖經金句「愛是恆久忍耐」,或者思高本「愛是含忍的」?
有罪與否,正義與否,啱定唔啱,由誰話事?
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 09:43

嘩...你唔係嘛
隨街殺人....搶, 燒......你都話「有罪與否....邊個定呀」???
咁你會唔會反埋聖經金句「愛是恆久忍耐」,或者思高本「愛是含忍的」? ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 09:50

摩西, 同梅瑟........有乜好呦呢
嘩...你唔係嘛
隨街殺人....搶, 燒......你都話「有罪與否....邊個定呀」???
beebeechan 2022/11/11 12:13 提交

現在是八個國家打一個國家,用哪兒的法律比較合適呢?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
摩西, 同梅瑟........有乜好呦呢
beebeechan 2022/11/11 12:15 提交

我問緊身為教徒既你,會唔會反聖經呀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
,用哪兒的法律比較合適呢?
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 14:30

乜在中華民族的地方, 中國人隨街砍人, 搶, 殺, 燒係「合適」架咩
現在是八個國家打一個國家,
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 14:30

歷史上, 1900年滿清, 唔係8個國家要打一個國,
係一個國要向11個國宣戰
乜在中華民族的地方, 中國人隨街砍人, 搶, 殺, 燒係「合適」架咩
beebeechan 發表於 2022/11/11 21:11

係囉,咁根據咩準則,判定咩係合適,咩係唔合適呢?

你係咪答唔到:有罪與否,正義與否,啱定唔啱,由誰話事?不斷反問我,都無用格。
歷史上, 1900年滿清, 唔係8個國家要打一個國,
係一個國要向11個國宣戰
beebeechan 發表於 2022/11/11 21:12

講下你既理據。
係囉,咁根據咩準則,判定咩係合適,咩係唔合適呢?

你係咪答唔到:有罪與否,正義與否,啱定唔啱 ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 22:15

邊個話事都唔會話『係街到三唔識七,我唔順超你,就斬夠死你」係岩既事嚟

你真係愈撐愈低智,唔係平時個抽水嚟,「貝耳則步」上咗身
講下你既理據。
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 22:18

乜講辛亥革命是在1911年發生......都要理據架咩
呢啲史實, 唔係歷史見解, 唔使理據架喎
我問緊身為教徒既你,會唔會反聖經呀?
抽刀斷水 發表於 2022/11/11 14:31

天主教係無「聖經無誤」呢樣野既
錯既, 咪唔同意囉.....
(至怕怕你唔知邊到先係真錯漏)
邊個話事都唔會話『係街到三唔識七,我唔順超你,就斬夠死你」係岩既事嚟
beebeechan 發表於 2022/11/11 23:45

咁你同意黎打仗既人,帶槍帶刀就唔岩啦?定係你都同意,任何戰爭都不是正義之師?
乜講辛亥革命是在1911年發生......都要理據架咩
呢啲史實, 唔係歷史見解, 唔使理據架喎 ...
beebeechan 發表於 2022/11/11 23:57

辛亥革命就聽過,一個國要向11個國宣戰就未聽過喇。

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

谢谢谢谢谢谢。抽刀斷水 。發表於 2022/11/12 13:52
这些,是,基督教主导之国家n汉奸之古惑人心之 “““广告”””。

例,
大x元,
新x人,等等之汉奸,就常常广告 - 中国正挑战2十几國
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
这些,是,基督教主导之国家n汉奸之古惑人心之 “““广告”””。

例,
大x元,
新x人,等等之汉奸,就 ...
上流寄生族 發表於 2022/11/12 15:26

原來因為人地已經打到黎,所以被迫宣戰咋下話。
抽刀斷水 發表於 2022/11/12 13:52

橫掂你睇野都淨係睇標題
咁一幅野就夠哩

簡体字既都係咁講架
橫掂你睇野都淨係睇標題
咁一幅野就夠哩

簡体字既都係咁講架
beebeechan 發表於 2022/11/12 21:02

慈禧宣戰係咪岩/正義呢?
高級模式 | 發新話題
換一個