返回列表 回覆 發帖

天主睇住你,天主啤住你(上唔到「目及」,故轉用啤)

妖書叫你殺死父母、兄弟、姊妹、子女和自殺,又叫你有問借貸的不可推辭,這樣算不算? ...
旁觀者 發表於 2022/11/28 09:00

經文係話兄弟需要向你借貸時, 不要推
一, 你5係兄弟, 係35色7
二, 你唔係有需要, 你証明到你依家衰到貼地食屎當飯先哩
System testing
beebeechan 發表於 2022/11/28 09:56

若你爺爺叫個天誅教徒問你借貸,你肯唔肯?
妖書叫你殺死親人,你有冇照做?
妖書叫你殺死親人,你有冇照做?
旁觀者 發表於 2022/11/29 01:00

有啲無讀過既...都照做了。
二, 你唔係有需要, 你証明到你依家衰到貼地 ...
beebeechan 發表於 2022/11/28 09:56

你根本就依然故我一如过往遮遮掩掩回避左旁观者爷爷

天主基督反复吩咐于“圣”经
玛竇//////馬太福音10:21等等
(杀父杀母杀子杀兄杀弟等等等等等等等杀杀杀杀杀杀杀)
之垂询

你根本就唔能够能够同旁观者爷爷斗。

你同陈日君主教及朱耀明牧师
都太能够老LA無能用a
就好快点香【死】la。我晓救你。
話俾呢位朋友知「信就上天堂, 不信落地獄」既門派, 也是說「唯獨聖經」的。經上要有這樣說過的才算。
現 ...
beebeechan 發表於 2022/11/27 23:22

既然所有人都有罪,咁關鍵就在於信與不信,咪又係返去信與不信度。除非所有人都有罪是錯的。
既然所有人都有罪,咁關鍵就在於信與不信,咪又係返去信與不信度。除非所有人都有罪是錯的。 ...
昊暠昺 2022/12/1 12:29 提交

我淨係知呢啲係中文字嚟。一個個字我識解,點解泊埋一句一段時就唔知翕乜春既呢
你連字都未識,當然唔知啦。
上主富於慈惠寬仁;在患難中,赦免罪過,並施救恩。他是一切真心尋求他的護衛者。

禍哉,怯懦的心,邪惡的 ...
逃出魔幻紀 發表於 2022/11/24 08:16

全世界千千萬萬小孩子一定對天主沒有信賴,決得不到他的保護,才被天主代表強姦到屁股開花了!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
上主富於慈惠寬仁;在患難中,赦免罪過,並施救恩。他是一切真心尋求他的護衛者。

禍哉,被性侵的幼兒一個二個千千萬個原來竟然是失去堅忍,離棄正道,是喜歡走邪路的人!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

你個教除了販賣天堂幻想,
鼓吹煽動仇恨,
將人分類(不信耶穌都是壞人),
宣傳反中(反了中國,應該入什麼籍?以色列?美國?英國?)(有沒有為教徒預備削肉還中,削骨還華的基督手術?)
整本破書都繞著中東以色列等小國的中東人的荒謬故事來敘述,究竟關中國五千年文化的民族乜叉事?
信了基督邪教究竟有什麼好處?
好恨果件中東乜神的青睞?上天堂?
天天盼望呢件妄想出来的所謂神赦免自己的罪過,施救恩?(乜基督教徒原来自出娘胎就犯下很多罪過咩?)
一群病態生物才會覺得耶穌邪教冇問題,正一物以類聚!
基督教徒簡直是一群心態心智都有缺陷的生物!

.

正因為所謂的天主係又"目及",唔係又"目及",故不當被稱為至善。諸多見死不救,何能稱善。祂應該如中國人所講"天地不仁,以萬物為芻狗",是不仁才對。

箴言 15:3  耶和華的眼目、無處不在.惡人善人、他都鑒察。
神揀選世上愚拙、軟弱的.
諸多見死不救,何能稱善。
昊暠昺 發表於 2022/12/12 12:06

見死就救..
網上就有個傳聞說希特拉4歲時掉進了河要淹死了,
一個過路神父把他救起.
半個世紀後, 呢個神父竟然俾啲反基媽义佢 (其實只因為佢係個神父), 話佢好救咗個大惡魔。累死幾千萬人
https://www.warhistoryonline.com/war-articles/priest-saved-four-year-old-hitler-death-icy-river.html?chrome=1

咁有日你就嚟遇不幸時, 你話好唔好伸手救救你咁呢
或者.....唔救你, 才是行善呢
見死就救..
網上就有個傳聞說希特拉4歲時掉進了河要淹死了,
一個過路神父把他救起.
半個世紀後, 呢個神 ...
beebeechan 發表於 2022/12/12 12:28

不救沒所謂,但勿妄稱至善!
不救沒所謂,但勿妄稱至善!
昊暠昺 2022/12/12 14:01 提交

有啲你唔鍾意既人早死,你會認為係至善。
所以,你早死、橫死..有啲人又會認為係善架喎。
所以,你早死、橫死..有啲人又會認為係善架喎。 ...
beebeechan 發表於 2022/12/12 14:19

屁眼教主敲搾勒索、偷呃拐騙、姦淫(屁眼)邪道(咒死無花果樹),五毒俱全。卻有許多盲炳稱牠為「救世主」、「創造宇宙萬物嘅天主」。
...敲搾勒索..., ...卻有許多盲炳稱牠為「救世主」、「創造宇宙萬物嘅天主」

係會有這心理狀況時候:

賊佬搶劫銀行說"要錢要命"時, 那把槍頭只有一小點, 那時賊佬的念已經一念關七十個七, 不只是一眼關七.

搶所有錢後,有理冇理, 冚唪唥放入袋拿走運走. 最小的槍頭成為天堂最大的錢, 銀行職員面對賊佬視他為'創造宇宙萬物嘅天主', 因為賊佬令銀行職員要面臨新的一天.
有啲你唔鍾意既人早死,你會認為係至善。
所以,你早死、橫死..有啲人又會認為係善架喎。 ...
beebeechan 發表於 2022/12/12 14:19

哦,原來所有在天主"目及"住下被姦殺的基督女教徒,都是佢唔鍾意既人要早死,佢咁樣認為係至善。
哦,原來所有在天主"目及"住下被姦殺的基督女教徒,都是佢唔鍾意既人要早死,佢咁樣認為係至善。 ...
昊暠昺 發表於 2022/12/13 11:43

你講到用天主既角度嚟睇人....
即係咁..天主睇人, 係睇佢既靈魂 (是無生, 無死的), 佢既肉身.....不重要。

又打個比喻.....你有意外, 截了肢, 毀了容....在你父母眼中, 你仍然係佢個仔嚟, 佢地唔會因為你肉身變了就唔識你架喎。
當然, 你父母不會因你截了肢毀了容而高興。
天主也不會因人為別人的罪過, 喪失了肉驅而高興

你上邊講既野, 都係用人既角度嚟睇生死。
高級模式 | 發新話題
換一個