返回列表 回覆 發帖

學習死亡比學習養生、養老和養病更重要

點講都好,我不嬲都當呢度係一間學校,呢度嘅師資質量同學生素質都比香討高好多,大家都好認真投入,所以 ...
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/9 15:16

從香討清楚見到一班信耶穌信到妄想症,精神病的會員,你個教的確很利害!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
所以話呢,睇一個人,唔等聽佢講乜,要睇佢做乜。

逃出魔幻紀 發表於 2022/12/10 14:39

你講呢句話只是脱褲放屁之流!
你天天在離教傳銷天堂的美好,又話要人學習死亡比學習養生、養老和養病更重要,
想坤人入教和嚮往你個基督教有天堂住別墅同享受,對不?

學旁觀者話齋,既然咁好,你重唔拿拿聲扑到去吖?
一天到晚四處去不同的論壇傳銷你們基督教的天堂債券(叫人奉獻身家積聚天國財富行騙)做乜呢?
十足光頭佬賣生髮水一樣,冇啲實際既說服力既呢吓?

一個世界萬物都造得出來的造萬物主?竟然唔暁造錢? ? ?
而且天堂乜都是可以變出來的,乜都有,乜要用錢咩?
如果以你們基督教個邏輯,咁信天主教基督教啲窮鬼,豈不是在天堂一樣窮光蛋一名,要做有積聚財富的富翁的奴婢來揾兩餐囉?
你們基督教的種種漏洞與謊言真是踢之不盡!

所以話呢,睇一個人逃出魔幻紀的你,唔等聽你講乜,要睇你做乜。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個