返回列表 回覆 發帖

[凡事感恩] 過唔到2022年 息了地上勞苦

印度教都有性力派和tantric sex,
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 00:17

你唔好識少少扮代表哩

正宗既印度教係講「梵行」, 即清淨的行為(當中包禁慾, 不淫, 因視男子洩精為靈氣消耗)
上天賜給人類享用既樂趣,做乜要壓抑咁違反自然呢
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 00:17

其實, 人類只為「爽爽」而扑野, 剔走「生育繁殖」的部份, 才是「違反自然」呢?
由此, 更會衍生出邪惡的事
係嘅。所以貴教應該規定扑嘢時雙方必須互咬至見紅以達致扑嘢之痛苦,如果您唔怕痛而都肯生育繁殖,咁就最自然嘞,由此亦衍生出善良的事。
Don't know where God is but the Devil is in the details
係嘅。所以貴教應該規定扑嘢時雙方必須互咬至見紅以達致扑嘢之痛苦,如果您唔怕痛而都肯生育繁殖,咁就最自 ...
沙文 發表於 2023/1/9 01:42

乜你老婆生仔時你都痛架咩?
肉緊起上黎捉住我隻手係咁噬落去,爭尐連醫生都咬埋
Don't know where God is but the Devil is in the details
肉緊起上黎捉住我隻手係咁噬落去,爭尐連醫生都咬埋
沙文 發表於 2023/1/9 02:40

你哋玩3P 架?

所以貴教應該規定扑嘢時雙方必須互咬至見紅

回覆 66# beebeechan

咁又唔止, 當時現場仲有護士, 仲有一個medical school 學生喺度參觀添
BTW, 講開呢就發現, 貴教規矩好多甩漏,
天主話明: 「我要增加你懷孕的苦楚,在痛苦中生子;

但係聖教會並冇立法禁止無痛分娩, 畀女人擺到明bypassed咗天主嘅吩咐
BTW, 講開呢就發現, 貴教規矩好多甩漏,
天主話明: 「我要增加你懷孕的苦楚,在痛苦中生子;

但係聖教會並 ...
沙文 發表於 2023/1/9 04:32

依處罰原祖及其子孫的判詞而言,天主並無意禁止,亦未曾禁止人們尋求和利用萬物的富源,逐漸發揚文化,使此世的生活比較舒適而優美,并減輕勞作、困倦和痛苦,以及疾病與死亡。一言以蔽之,天主並未曾禁止人「統治大地」。

創世紀三章也說:「因為你聽了你妻子的話,吃了我禁止你吃的果子,為了你的緣故,地成了可咒罵的;你一生日日勞苦才能得到吃食。地要給你生出荊棘和蒺藜,你要吃田間的蔬菜;你必須汗流滿面,才有飯吃,

那豈非用農藥抑制野草, 用機械耕作...都是違背上主旨意?

現在耕作, 少了不少汗流滿面, 荊棘和蒺藜
教會又要立法禁用農藥機械?
依處罰原祖及其子孫的判詞而言,天主並無意禁止咁人用袋袋爽爽, 亦未曾禁止人們尋求和利用human resources的富源,逐漸發揚文化,使女人做教宗做乜L嘢聖教會又咁多道理
依處罰原祖及其子孫的判詞而言,天主並無意禁止咁人用袋袋爽爽, 亦未曾禁止人們尋求和利用human resources ...
沙文 發表於 2023/1/9 06:42

使用農藥機械耕作, 增加糧食....益處多過壞處...也没有引出道德問題

用袋袋, 不用負上繁殖的責任, 使人更迷於爽爽....(尤其爽過後肚子大了.....又不想做老豆老母)
用袋袋,勤運動而不致人口過剩,益處多過壞處,也沒有引出令聖座而而哦哦的道德問題唔做先致衍生貴教道德問題。
不想做老豆老母可以唔做, 依處罰原祖及其子孫的判詞而言,天主並無意禁止人們尋求和利用rubber的富源,逐漸發揚文化
你唔好識少少扮代表哩

正宗既印度教係講「梵行」, 即清淨的行為(當中包禁慾, 不淫, 因視男子洩精為靈氣消 ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 01:14

又想傾正宗/非正宗呀,又係咪正邪之辯?之前咪同你探討過囉,咁快又唔記得了?
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14782
其實, 人類只為「爽爽」而扑野, 剔走「生育繁殖」的部份, 才是「違反自然」呢?
由此, 更會衍生出邪惡的事 ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 01:20

仲生?大自然就快被人類玩死喇,禁慾唔work就避孕啦,咁先符合自然。
佢哋唔夠伊斯蘭好生養, 就快會冇咗demographic dividend
https://www.pewresearch.org/reli ... ave%20the%20highest,at%202.6%20children%20per%20woman.
又想傾正宗/非正宗呀,又係咪正邪之辯?之前咪同你探討過囉,咁快又唔記得了?
...
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 09:42

係提醒你唔好用少數來代表大多數:

印度教都有性力派和tantric sex
,禁慾唔work就避孕啦,咁先符合自然。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 09:44

不過...漏咗下半截: 避不成功........就殺掉!
(呢個就係衍生出既邪惡果子)
仲生?大自然就快被人類玩死喇,禁慾唔work就避孕啦,咁先符合自然。 ...

#54 批得你無錯...好多野你以為知咗, 實在又是不知。

「仲生?大自然就快被人類玩死喇」你以為大自然被破壞係因為人口太多咩?

以亞瑪遜雨林被破壞程度, 不是因當地小農戶要開墾喎.
主要係被大企業開發為牧埸(供應麥當奴做漢堡飽), 砍木, 採礦。

唔係小農民用嚟種口糧糊口既。大大既農埸, 人都無個

同當地既人生得多無關。
仲生?大自然就快被人類玩死喇,禁慾唔work就避孕啦,咁先符合自然。 ...

你以為貧窮係因為人口太多, 養唔起?

印度, 中國..係人口多的數一數二國家

中國, 印度國民平均收入又已擺脫了貧窮線上, 存在的貧窮人口是因財富不均, 不公平社會制度, 剝削所至。

這個網頁提供了十個引至貧窮的原因:
10 Common Root Causes of Poverty
https://www.humanrightscareers.com/issues/root-causes-of-poverty/

没有一個是說人口太多, 生得多。
有云要帶眼識人,
現在也有要帶腦上網
高級模式 | 發新話題
換一個