返回列表 回覆 發帖

北極光的穿越旅程

謝謝逃版友凍天雪地凍到騰騰震都關顧本網,真是蓬蓽生輝。

北極光真是人間美境,期望我也有機會可 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 09:51

你聽鬼佢UP吖,正一滿口大話友!

佢地想去傳教呃人就真,一班神棍揸住架車,半路見到小小極光又吹牛皮作到要〖冒著漫天風雪冒險跑到北極圈的邊緣〗?

超,去參加睇極光團,在外國祇不過普通料,幾百蚊有交易。

機場接送(任何時間)、專業導遊(國/粵/英/台語)、現代化設備木屋別墅(現代化洗手間)
• 每晚酒店住宿、可選擇酒店(部分酒店含早餐)
• 觀賞極光:原住民獵戶木屋、帳篷、冰湖上各種場景賞極光、專車追逐極光(視天候狀況)
• 免費提供專業各種主題場景極光拍照服務,極光照片不再單調
• 租用禦寒衣物(费用另計): 含外套(連帽)、雪褲、手套、雪靴

想睇極光容乜易吖!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

大砲友逃出魔幻紀的描述:冒著漫天風雪踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林月球地貌似的無人」,
誇大吹到冇晒影,似唔似耶禍華的先有樹後有光?
又或者似唔似耶穌的扮死三不像,馬利亞蕩婦扮聖母吖嗱? !

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

參加睇極光團根本唔使【冒險】同【冒著漫天風雪】,
而且係有導遊安排非常享受的旅行團黎架!
所謂【冒險】等同耶穌代死,【冒著漫天風雪】都竟然可以見到極光真是神蹟咯!

.
參加睇極光團根本唔使【冒險】同【冒著漫天風雪】,
而且係有導遊安排非常享受的旅行團黎架!
所謂【冒險】 ...
leefeng 發表於 2023/1/9 13:11

跟團同自由行又好大分別既,我以為逃版友係自由行既添。
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 14:42

你以前都好少理低B feng啲帖架喎
乜近排佢亂講野時你都嚟附和既?
真係跌咗volt?
回覆  beebeechan
咁不如直接睇太陽啦, 洗L捱凍?極光都係要有太陽先至有啫!
沙文 發表於 2023/1/9 03:04

有啲常識既人都知唔好直望太陽, 望得幾分鐘就眼都盲咗。
太陽光轉成極光就可以直望勒。

經上常以強光來比喻天主。
天主造出來的光已經咁大威力, 何況係第一手的光?
所以, 經上說人不可以直望, 看YHWH....不然就會死。
天主示人,要化身成人...要化成焚燒中的灌木, 要以天使形象顯現給亞巴郎...要以聖神(風, 白鴿)與人相遇。 人才可以直望。

真係好似人睇北極光咁
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 14:42

香討有位版友就答了這個問題:

“ 咪就係,去北極邊有自由行?佢以為是日本北海道自駕遊
教徒同個教都一模一樣,靠幻想吹噓,所以話,有咩教就有咩教徒”

.
真係跌咗volt? ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 22:44

你個天主真利害,製造大光小光,又做埋太陽風超高速等離子體,
但又低B到管唔惦一條蛇同兩個人,然後又誇口自己係創世的阿乜水?

你咁低B的確係需要信一個低B的幻想神話故事,啱你!

.
有啲常識既人都知唔好直望太陽, 望得幾分鐘就眼都盲咗。
太陽光轉成極光就可以直望勒。

經上常以強光來 ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 23:35

太陽光轉成極光?
信了低B神的基督教徒的確低B無極限! ! !

.
大砲友逃出魔幻紀的描述:「冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的無人區」, ...
leefeng 發表於 2023/1/9 12:54
如要看北極光,根本无须去北極等等,只要来離教者之家此帖子,谢谢谢谢谢谢leefeng 兄专心致志精心贡献。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
真係跌咗volt? ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 22:44
死尔等等信埋晒d邪教野,又有几能够高b阿屌你?
網友咁熱心,我都唔執輸contribute10月份Bahamas tiger beach睇虎鯊。我睇完都唔覺造物主好大能奇妙

https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618339959/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618069711/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618339259/in/dateposted-public/

https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618505400/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618068076/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618067691/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52617556867/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52617555982/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/photos/195436714@N07/52618333784/in/dateposted-public/

其實這只不過係一種預設心態,譬如樓主事先已覺得天主好有奇能,咁佢認為天主做乜都做得好。其實幾撻五顏六色喺度飄飄下有咩咁出奇?如果我事先覺得天主好L叻,咁見到鯊魚游水都會感嘆一番,對任何好平常嘅嘢都可以話天主整得好好,其實睇多兩三次就厭咖啦, 狗識痾屎又夠神奇,總唔見教徒攞黎讚嘆下?
Don't know where God is but the Devil is in the details
狗識痾屎又夠神奇,總唔見教徒攞黎讚嘆下?沙文 發表於 2023/1/10 07:35

痾屎就唔神奇既,但狗能夠將食物變成屎,又可以將屎變成食物,咁就真係好神奇喇,絕對值得讚嘆一番。
網友咁熱心,我都唔執輸contribute10月份Bahamas tiger beach睇虎鯊。我睇完都唔覺造物主好大能奇妙

其實幾撻五顏六色喺度飄飄下有咩咁出奇?

...
沙文 發表於 2023/1/10 07:35

又即係睇世界杯......廿幾人爭個波踢之嘛, 有乜好睇

仲要爭住現埸睇, 係電視睇唔得咩
痾屎就唔神奇既,但狗能夠將食物變成屎,又可以將屎變成食物,咁就真係好神奇喇,絕對值得讚嘆一番 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/10 16:29

呢到忽然嚟咗兩隻物種:海底之蛙同食屎狗
呢到忽然嚟咗兩隻物種:海底之蛙同食屎狗
beebeechan 發表於 2023/1/10 22:26

我讀得書少,你唔好呃我,世上只有海蛙,沒有海底之蛙,因為蛙類係兩棲類,唔可以响海底生存既。
我讀得書少,你唔好呃我,世上只有海蛙,沒有海底之蛙,因為蛙類係兩棲類,唔可以响海底生存既。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/10 23:31

介紹你識: 海底之蛙沙文

...
沙文 發表於 2023/1/10 07:35

任何嘢都係光榮天主嘅,包括虎鯊,「天主於是造了大魚和所有在水中孳生的蠕動生物,各按其類,以及各種飛鳥,各按其類。天主看了認為好。」(創1:21)包括沙文都好勁,幾乎摸到條魚,我從未成功進入過鯊魚兩米以內嘅範圍(鯨鯊除外)。
任何嘢都係光榮天主嘅,包括虎鯊,「天主於是造了大魚和所有在水中孳生的蠕動生物,各按其類,以及
...
天主儿子同凡人结婚生子【圣经创世记】《原帖已删》
谢谢谢谢谢谢。先生。逃出魔幻紀 發表於 2023/1/11 00:39
天主哪儿子同凡人结婚生子?
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
關於極光,想補充一點:必須冇雲、天黑、冇光污染先至可以睇到極光。我睇到嗰日係冇雲兼皎月當空,明亮的月光同雪地嘅反光嚴重減低咗極光嘅可見度,勝在嗰日嘅極光屬中上程度(大約5級),光污染下仍然見到,仲睇到紫色勁嘢。真正嘅極光就係咁上下,最多8、9級再勁啲,但無論如何都唔會出現商業雜誌或旅行社廣告嗰啲照耀大地嘅超光極光,嗰啲係人為調節電腦參數嘅假嘢,根本冇可能睇到。
高級模式 | 發新話題
換一個