返回列表 回覆 發帖

[興趣討論] 猜燈謎

回復 25# 沙文 的帖子

挑, 又係你自己話無敵好寂寞, 做徒兒唯有盡一點孝道陪你玩下, 以慰你受河東獅哮之苦law
我點知你好似劉備三顧草蘆咁, 一比人拋窒就係度流馬尿先得架~

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 21:50 發表
劉皇叔3顧草蘆有流過馬尿咩?您位紅袖上錯香咋卦?

紅袖添香伴讀書?  

早講叫左你唔好沈迷女色架啦, 依家攪到賢虛眼濛啦~~~

http://ef.cdpa.nsysu.edu.tw/ccw/07/san/bodyasp39.html
玄德拜請孔明曰:「備雖名微德薄,願先生不棄鄙賤,出山相助。備當拱聽明誨。」孔明曰:「亮久樂耕鋤,懶於應世,不能奉命。」玄德泣曰:「先生不出,如蒼生何?」言畢,淚沾袍袖,衣襟盡濕。孔明見其意甚誠,乃曰:「將軍既不相棄,願效犬馬之勞。」
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 22:03 發表
嗱,您死唔死呀,為師冇話錯您咖。讀史,係要讀史書嘛,您位紅袖上錯香啦

三國志‧諸葛亮傳
時先主屯新野。徐庶見先主,先主器之,謂先主曰:“諸葛孔明者,臥龍也,將軍豈愿見之乎?”先主曰:“君与俱來。”庶曰:“此人可就見,不可屈致也 ...

都話你虛左啦, 連耳仔都唔清!
我依家有話係史實咩? 我講緊章回小說ja播~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 22:22 發表
您就係錯在講章回小說當係堅咯。大秦景教都係咁咖咋

所以我米唔會信你偷偷流馬尿law~繼續串你先~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-8 03:16 發表
又錯!劉皇叔確有流馬尿,只係您時間、地點搞錯

【三國志‧蜀先主傳】

典略曰:備過辭表墓,遂涕泣而去。

我向來崇曹鄙劉! 佢泣唔泣關我x事~
不過既然老大你馬尿既出, 徒兒以後唯有輕手d 啦...
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-9 04:32 發表
曹孟德不能迎回丁夫人,同沙老大嘅情懷亦是遙相呼應。您肯輕手喲我就放心矣,因為您出手其實自傷其身,輕手啲您就冇咁傷。

我怕你劑劑係電腦前面死忍唔肯吐血ja~
花開花落花無缺!

回復 61# 沙文 的帖子

寫過條契弟冇講明要我幫你舐血wor~
合約冇訂明, 我幫你唔到啦
至多你吐血身亡時我幫你搵仇家割佢條衫三刀啦  都算盡了徒兒之份~
花開花落花無缺!

回復 66# 沙文 的帖子

你都忽既~
咁LAW 本BNO 離托呀?

而且依家你冇訂明合約, 就唔好話我毀約啦
呢三刀擊衣, 當係增值服務送既!
你幾時比人害死,通知聲,我去磨定刀! 

花開花落花無缺!

回復 68# 沙文 的帖子

呢d 合約條文既野你唔好同我講
你搵律師出信比我律師答你啦 ~

至於大老你既弗弗症...可能要另請高明啦, 睇下頸榮哥有冇得介紹比你~
花開花落花無缺!

回復 70# 沙文 的帖子

因為你依家有要求人地幫你舐血
我冇law~  
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-25 17:31 發表
錯。
並唔係「要求」黎嘅

咁即係更加唔駛理你啦
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-25 17:34 發表
本來係,但可惜您蠢。您已理咗

老大你打字時又吐血呀?  打錯字既???
花開花落花無缺!

回復 76# 沙文 的帖子

你都自身難保~~
你脫得出你老婆監控搵師妹咩?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-25 19:05 發表
唔通我次次揾完寫份field report俾您睇

你肯寫我肯睇~~~
花開花落花無缺!

回復 82# 沙文 的帖子

榜眼係進士第二名呀 老豆~~~
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007100705211
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-27 05:15 發表
此乃習慣稱呼嘛阿仔。您話「上京考狀元」又得,話「上京考進士」又得,好似您咁考唔到狀元,就只好做榜眼囉

老豆, 人地係話「上京考省試/殿試」架~~~~
  人地up下你就當係真, 你同景教d無知教徒有咩分別???
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個