返回列表 回覆 發帖

情人節燭光晚餐

Appetizer到咗,佢照例瞇埋眼禀神。禀完就擘大眼,望下我,忽然:「問你尐嘢吖?」

我一聽就知有嘢不妙,如果handle得唔好,恐防情人節變仇人節!唔通Susanna 畀我嘅情慾whatsapp穿咗煲?

我特登大力咬pretzel bread, 等cheese dip唧到成嘴,very messy, buy some time to抹嘴,趁機諗到應對:「頭先未出門口咪已經話咗妳今日好靚咯……啊!要講埋套衫?妳今晚呢件one shoulder cut out好sexy, burgundy又零啥elegant…」

佢掘我一眼「唔係講呢尐。我唔知你自己知唔知,每次我祈禱,你都唔會等我,自己食先,但係,你媽咪祈禱你就乖乖地坐定定,等佢祈完先一齊開始食。」

其實佢禀神都好識做,耷低頭最多係10秒,祈無聲禱。我阿媽就煩好多,起碼一分半, 重要節日可能3分開口禱。我咁都唔肯等佢,講到我真係有點內咎。

「啊....係咩?」我想講的本來係「咁以後阿媽禀神我都唔等佢」但係您估我真係有個天做膽咩?

「咁我以後等妳祈埋禱先食嘢咯」

「你唔駛咁樣就我,我只不過想話畀你聽,你咁錫媽咪,肯等佢祈禱,咁respect佢,我好開心之嘛。」

即係話我唔respect佢啫,妳估我唔識聽咩?「係唔係特登就妳都好,我真係覺得應該等妳祈完禱先食嘢嘅,I insist.」佢淡淡一笑,甜在心頭。

各位,我係咪main course都未上枱就跪低咗呢?表面上好似係我就係想佢覺得係。

尐女人咁唔識諗,我都冇辦法。我唔等佢禀神自己食先,同趁佢禀神嗰陣覆Susanna嘅情慾whatsapp. 邊様令妳高興尐呢?
其實你manage婚外情,處理得好的話,係可以光明正大既:

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
鬼唔知處理得好就掂過碌蔗
我就係處理得唔好
以前都試過奶嘢
我啲豬朋狗友亦一致公認
我在這方面的multitasking能力比較差
唔知係咪唔夠ram定係其他原因
Don't know where God is but the Devil is in the details
定係其他原因
沙文 發表於 2023/2/16 23:53

隨著年紀漸大,某方面能力真係要keep架。

深蹲練成的性功能有多強 (inewsdb.com)
我嘅problem唔係physical方面,而係mental方面。

有時覺得耶穌未必錯得曬,一個人真係不能事奉兩個主。

以前在羅莎蓮同老婆之間都覺得吃力。(我再強調,唔係physical方面)

而家這個Susanna, 其實唔算婚外情,情的成份很少或甚至冇,玩下嘅啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
我嘅problem唔係physical方面,而係mental方面。

...
沙文 發表於 2023/2/17 21:43

你老婆無話你知, 你係佢到個戶口, 係聯名戶口嚟

...
沙文 發表於 2023/2/17 21:43

我諗你要仔細研究下,點解何生同鄧生等可以游刃有餘,但你就力不從心。

佢地身邊啲女人其實一早就知道要開心share,但沙文就要左瞞右騙老婆?

不如開誠布公,話畀佢知,話唔定佢一句就話Why not, just go ahead,咁你就mentally perfect啦。
屌,我不如仔細研究點解Elon Musk身家199.7B, 我1B都唔夠。人人ability唔同啫。
just go ahead冇可能,佢continously或明或暗話咗唔得。
佢係一個咁嘅女人:
我上網買嘢,要夠$50免運費,我見就天冷,買對手套畀佢就夠數。
畀佢,佢瞪住我:無端端買嘢畀我,又做咗咩對我唔住嘅嘢?
可能我扮坦蕩蕩表情唔似,佢見我ee哦哦,就giggling:講笑咋,識得驚,算你啦。Thank you. and then啜一聲錫一啖。

邊有得郁呢?
我上網買嘢,要夠$50免運費,我見就天冷,買對手套畀佢就夠數。
畀佢,
沙文 發表於 2023/2/18 01:14

你買野, 為咗凑夠數免運費先話用個零頭買樣野俾佢
呢樣同溝susanna 差唔多大罪
一被發覺, 你細路今晚要露宿枕頭
梗係唔會話佢聽呢樣啦
梗係唔會話佢聽呢樣啦
沙文 發表於 2023/2/18 01:47

係囉, 千祈唔好俾抽水老點咗
不如開誠布公,話畀佢知,話唔定佢一句就話Why not, just go ahead,咁你就mentally perfect啦。
抽刀斷水 發表於 2023/2/17 23:16

有啲人, 俾佢光明正大咁...反而起唔到機。
要偷偷摸摸咁, 帶啲犯罪感
just go ahead冇可能,佢continously或明或暗話咗唔得。
沙文 發表於 2023/2/18 01:14

嗱, 我送條橋俾你,
網絡上有DOS attack....
你朝早, 三時辰, 六時辰, 九時辰, 十一時辰都搞佢。
等佢頂唔順時就話: 唉....老公, 不如你開多個戶口....等我好抖下, 唔使用到搲哂口
唔駛返工咩而家?等過多幾年退休先有機會
梗係唔會話佢聽呢樣啦
沙文 2023/2/18 01:47 提交

有個可能性,係何生鄧生身邊啲女,假如受唔到自己生性風流,就唔該自然流失,咁剩低响身邊既,係唔介意與人分享,呢個亦係達爾文natural selection既精髓。
達爾文尐嘢郁下都話唔知幾多億年,我都化L咗灰

學到野 哈哈
今年,appertizer一擺低,佢又禀神。
吸取上次教訓,我就趁機覆短訊。不過唔係Susanna,係另一個女人。
但係我時間掌握得唔好,佢禀完岳高頭,我仲打緊字,畀佢見到我啱啱岳高頭。
隔咗分零鐘佢終於忍唔住“我頭先有冇睇錯?你好似同我一齊祈禱?”原來我個cell phone放在膝上,佢浄係見到我耷低頭,唔知我其實打緊字。
我唔想佢知道我覆SMS以免自己捉蟲,我決定認祈禱對我比較有利“我應承過要respect妳吖嘛。”

佢微微笑下,但我覺得佢好似有嘢想講。為咗唔想佢問,我搶先問佢。

“我記得以前阿仔細個,妳教佢人地講thank you. 你要答人you are welcome.”咁先有禮貌,但唔知點解,我多謝咗賜畀我嘅嘢食,又總聽唔見you’re welcome, my pleasure,happy to help之類答覆?

佢望我一陣,忽然用手指公頂住佢自己酥胸,張開五指,好似我哋小學生嗰時藐人,手指公放鼻哥,伸開五指作吹喇叭狀,只不過唔係放鼻哥而改為心口。

我唔明,“咩意思?”
“有一次,我哋教會去探 School for the Deaf, 佢地教我,呢個gesture就係you’re welcome.”你以為你識曬所有you’re welcome嘅expressions咩?會唔會係佢有答,但你自己見唔到呢?

這些年來,我愈來愈覺得我老婆已經摸清曬我嘅套路,愈來愈佔上風嘅係佢。可能我只有死守最後一道防綫“我係都唔信妳吹得我漲?”
哈哈,你兩公婆互助都幾過癮喎。
高級模式 | 發新話題
換一個