返回列表 回覆 發帖

末日逃生的尾班車何時出發?

個人意見謹供參考。當然如果您有敬畏耶和華的開端智慧,一定絕無疑問冚扮爛接受。亞孟
沙文 發表於 2023/3/17 10:38

有時真係幾怪

信的....不會把經說的故事全部當真 (見 #66, #131)
唔信的人, 反埋基啲...反而信經文信到十足。
回覆  leefeng
以及作得好渣
沙文 發表於 2023/3/17 13:11

你既改編, 亦唔見得比梅瑟醒。

梅瑟作得未成理, 情有可原, 因為佢係活在幾千前年, 識野無你咁多。
你在今時今日21世紀作到咁屎, 你既智商實在無梅瑟咁高
回覆 201# beebeecha
信的人係因為佢唔信,唔信之人係因為佢信
貴教已臻信仰的化境
回覆 202# beebeechan
我係好水咖咋。
貴教高深莫測,我邊有資格信
回覆  beebeechan
我係好水咖咋。
貴教高深莫測,我邊有資格信
沙文 發表於 2023/3/17 22:02

係...
你知水,
未知衰
不過我仍有小小好奇。梅瑟活在幾千年就識嘢唔夠我多?未必卦?我得一個犬子但梅瑟有兩個,佢應該睇過兩次,doubled my knowledge.

但係記得尐姑娘同我講,並不是所有產房從業員都贊成捉老公入房迫佢睇生仔,因為有些老公會當場暈L咗。PDSD都有可能
我頂得順都算叻仔。
可能梅瑟係屬於頂唔順之一類
Don't know where God is but the Devil is in the details
PDSD都有可能
沙文 發表於 2023/3/17 22:10

你係咪想講PTSD?
但係記得尐姑娘同我講,並不是所有產房從業員都贊成捉老公入房迫佢睇生仔,因為有些老公會當場暈L咗。PDSD都有可能
我頂得順都算叻仔。
沙文 發表於 2023/3/17 22:10

你造個仔時就話要親力親為, 䟴到身水身汗, 降鳯十八式, 老漢推車都話爽
接個仔出世就話「頂唔順」
係呀係呀。您睇我幾衰,咁都衰得。我驚往貴教會畀我陀衰,唔敢信
Don't know where God is but the Devil is in the details
係呀係呀。您睇我幾衰,咁都衰得。我驚往貴教會畀我陀衰,唔敢信
沙文 發表於 2023/3/17 22:46

呢啲舊約故事就係話你知耶穌的祖先中都有「衰人」,, 如會叫雞既猶大, 做妓女既辣哈布, 有色誘波阿次既盧德, 有通姦殺友既大衛..耶穌既教會無俾佢地陀衰。
你都未衰得過佢地丫(都係間中講下鹹野唶), 所以唔好自卑, 天主幾時都仲歡迎「衰人」回頭轉意既

你唔需要用呢個藉口嚟唔信啵
您話全能包括能被陀衰。
陀極都唔衰就唔全能矣
您話全能包括能被陀衰。
陀極都唔衰就唔全能矣
沙文 發表於 2023/3/17 23:06

所以你更加唔使擔心會「陀衰教」
反正, 成個教會都是「罪人」
陀極都唔衰就唔全能矣
沙文 發表於 2023/3/17 23:06

俾啲咖喱啡一「陀」就冧.....亦唔係全能哩啵
少一個總好過多一個啫
少一個總好過多一個啫
沙文 發表於 2023/3/17 23:16

唔係架...即使只係走失一只羊, 耶穌都會去搵
屌您先前又話入咗會先算係走失羊,您摷番嗰段出來,我衰,我唔記得喺邊
屌您先前又話入咗會先算係走失羊,您摷番嗰段出來,我衰,我唔記得喺邊
沙文 發表於 2023/3/17 23:22

你小學, 中學都係羊棧裡邊架喎...食過羊棧既草
你係羊棧到搵到件正野做老婆
你同羊棧關係密切

加上你讀經咁細緻, 一陣羊羶味哩
繫紅線唔係確認邊個出先, 係想個B能平安出嚟, 母子無事。
beebeechan 發表於 2023/3/17 21:34

你既反駁又一次親自證明【性經】內容係老作冋冇知識作假人寫的Bull Shit!

"她正生產時,一個胎兒伸出一手來,收生婆就拿了一根朱紅線繫在他手上說:「這個是先出生的。」
但是他一收回手去,他的兄弟就出生了;收生婆說:「你為自己開了個怎樣的裂口!」遂給他起名叫培勒茲。
以後,那手上繫有朱紅線的兄弟也出生了,遂給他起名叫則辣黑。"
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
冇話要入會先至入學喎,我老豆有交學費㗎喎, 我阿叔夠入過天主教醫院, 佢臨死頭檸檸喎,你又靠埋佢呀
冇話要入會先至入學喎,我老豆有交學費㗎喎,
沙文 發表於 2023/3/17 23:50

你既年代, 無家人入會, 至少扮下慕道...真係幾難入學就真
高級模式 | 發新話題
換一個