返回列表 回覆 發帖

末日逃生的尾班車何時出發?

以一般人行路步速, 一小時行7km
beebeechan 發表於 2023/3/13 11:24

我知佢未必啱嘅, 不過拋磚引玉等你呎嘅啫
你行一粒鐘7km畀我睇下, jogging都好索氣
一般行路速度係5km左右
25km行五粒鐘

唔係日日 commute嘅路程
一般行路速度係5km左右
沙文 發表於 2023/3/14 03:59

哇...你會唔會未老先衰呀?

(行房多過行路?)
回覆 67# beebeechan

你明知sheep shearing手作仔功夫, 點同李+X比? 穿膠花嗰陣都唔係呢個級數啦。
為咗天主, 幾Stupid嘅嘢都要拎出嚟搏下
哇...你會唔會未老先衰呀?

(行房多過行路?)
beebeechan 發表於 2023/3/13 12:04

https://www.healthline.com/healt ... verage-speed-by-age
喂喂喂又有問題, 真係你唔講我都唔覺
所以經文用了:
猶大便同自己的朋友阿杜藍人Adullamite希辣,上提默納黑Timnah去剪羊毛。

試過好多次臨時興起同friend落club, 費鬼事撳錢, 但係又唔夠膽簽卡(以前statement寄屋企, 後來學精咗先至改寄公司), 骨精強拍心口幫我畀住先。And that's what friends are for. 老死希辣真係死㗎? 就算萬一猶大真係唔記得帶銀包, 佢都有friend啫. 再者, 塔瑪爾又真係點解會知道老爺冇帶銀包嘅呢? 這個問題真係要大家團友默想, 或者透過訪談問下以色列鳳姐, 話曬佢哋都比較清楚。
Don't know where God is but the Devil is in the details
last but not least, 點解猶大玩完, 希辣唔話”我哋襟兄弟, it’s my turn”? 如果佢要, 塔瑪爾為咗唔想暴露身份, 唔可以say no顧喎, 但係如果希辣又上埋, 咁就冇得證明個肚係邊個嘅。所以我嘅問題係, 點解一切情節都咁配合塔瑪爾嘅計劃呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
猶大便同自己的朋友阿杜藍人Adullamite希辣,上提默納 ...
試過好多次臨時興起同friend落club, 費鬼事撳錢, 但係又唔夠膽簽卡(以前statement寄屋企, 後來學精咗先至改寄公司), 骨精強拍心口幫我畀住先。And that's what friends are for. 老死希辣真係死㗎?
沙文 發表於 2023/3/14 04:27

喂喂喂....經文話猶大唔係俾cash架喎, 係俾羊一隻。
邊鬼個friend會隨身帶住羊當cash用架
last last but not least,
25當她被拉出來時,她派人到她公公那裏說:「這些東西是誰的,我就是由誰懷了孕。」並且說:「請你仔細看看這些東西:印章、印帶和棍杖是誰的?」
26猶大仔細一看,就說:「她比我更有理,因為我尚沒有將她嫁給我的兒子舍拉。」他從此以後,再沒有認識她。

點解猶大諗唔到, 可能塔瑪爾畀自己扑完之後第二天繼續營業, 個肚根本係第個客嘅呢?
回覆 87# beebeechan

我係問過點解當時有流通貨幣但係要俾羊囉, 天主都解釋唔到
https://www.healthline.com/healt ... verage-speed-by-age
沙文 發表於 2023/3/14 04:06

後生做到既野

老咗又真係會差咗啲
回覆 90# beebeechan
呢個就係天主畀我嘅答覆呀?
洗L佢講咩
好啦好啦, 呢條真係最後問題, 如果唔係趕唔切上車喇
點解塔瑪爾在計劃之前已經可以肯定猶大唔會咁講呢: ” 呢個賤人拋得個身出嚟做點會淨止做我? 第二日又接咗十個客唔得㗎, 我點L知個肚係邊個㗎?”
回覆  beebeechan

我係問過點解當時有流通貨幣但係要俾羊囉, 天主都解釋唔到 ...
沙文 發表於 2023/3/14 04:53

即係你做iphone 大批發商...成幾個貨櫃都係iphone 14 Pro
你拎一部出嚟做炮金, 都有唔少囡囡願俾你騎上去既...唔使俾cash
好啦好啦, 呢條真係最後問題, 如果唔係趕唔切上車喇
點解塔瑪爾在計劃之前已經可以肯定猶大唔會咁講呢: ” 妳呢個賤人拋得個身出嚟做點會淨止做我? 妳第二日又接咗十個客唔得㗎, 我點L知個肚係唔係我㗎?”
沙文 發表於 2023/3/14 05:26

經文就話:
猶大託自己的朋友阿杜藍人送了一隻小公山羊去,好由那女人手中取回抵押;他卻找不到她,
21便問當地人說:「那在厄納殷路旁的廟妓在那裏?」人答說:「這裏從來沒有廟妓。
22他回來對猶大說:「我找不着她,並且當地的人都說:這裏從來沒有廟妓。」

有証人說明在那裡之前....之後都没有鳯出没。
新袍仔又一直「待少閨中」。平日無出去秘撈搵part-time, 或者有䀍業登記一樓一。
家丁們又可以作証。
” 妳呢個賤人拋得個身出嚟做點會淨止做我? 妳第二日又接咗十個客唔得㗎, 我點L知個肚係唔係我㗎?”
沙文 發表於 2023/3/14 05:26

依.....但猶大篤精早人一日起步往上游架喎
唔係應早啲到終點架咩?
唔通又係:龜兔賽跑?
「最後的,將成為最先的,最先的將會成為最後的。」
嗰日塔瑪爾企街做啄地,當地人都蒙查查,點様“從來”法?當地茂利知碌竹咩?
是否當日有餡,塔瑪爾自己都唔sure. 若然食白果咪wor 呵?為了保險,做多幾日,集各家精華,群策群力,機會大大增加。
furthermore, 塔瑪爾諗嘢唔係好似你咁死牛一邊頸, 一定要喺厄納殷路旁搵食?
以色列咁大有邊度唔去得
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_in_Israel
是否當日有函,連塔瑪爾自己都唔sure. 若然食白果咪wor 呵?
沙文 發表於 2023/3/14 21:14

經文情節, 猶大老婆埋咗單...猶大哀傷期滿, 正一養精千日, 盡射一朝哩。唔使驚唔夠子彈。
至於塔瑪爾, 只差係咪佢粒蛋蛋隨時候孕。呢樣數數日曆, 心中有數。

即使一炮不中,     咁他瑪會有plan B卦,
既然plan A都掂咗, 不需要交代plan B詳情。
嗰日塔瑪爾企街做啄地,當地人都蒙查查,點様“從來”法?當地茂利知碌竹咩?
是否當日有餡,塔瑪爾自己都 ...
沙文 發表於 2023/3/14 21:14

你又點知人地唔知碌竹呢?
亞抽水間大廈, 邊層邊個單位係做一樓一, 你話抽水知唔知呢
furthermore, 塔瑪爾諗嘢唔係好似你咁死牛一邊頸, 一定要喺厄納殷路旁搵食?
以色列咁大有邊度唔去得
...
沙文 發表於 2023/3/14 21:29

你都要拎多少少襟聞聲
塔瑪爾係有心伏猶大架嘛。

你楂三, 四粒鐘highway...中途只得一個service station, 你唔停低去屙尿入㳌, 你仲去得邊?

厄納殷係往提默納黑大路中途一個可補充水既地方, (厄納殷Enaim係雙泉水既意思嚟)

有錢佬猶大更加唔會行小路唔行大路, 怕俾人綁票, 小則被老笠。
高級模式 | 發新話題
換一個