返回列表 回覆 發帖

末日逃生的尾班車何時出發?

有心伏猶大,伏到都唔知有冇餡。所以完咗就喺curbside 嗱高裙露出玉腿,等沙文hitchhike…順便賺多一Q. 呢尐嘢真係好襟聞,我又唔係未試過
Don't know where God is but the Devil is in the details
做完沙文呢單, 番到屋企仲可以做多兩三日私鐘妹, 神不知鬼不覺, 所以呢個肚都唔可以入沙文數㗎
Don't know where God is but the Devil is in the details
做完沙文呢單, 番到屋企仲可以做多兩三日私鐘妹, 神不知鬼不覺, 所以呢個肚都唔可以入沙文數㗎 ...
沙文 發表於 2023/3/15 00:20

你講到咁, 你啲仔仔女女都唔知好唔好入你數囉
若果原來我老婆喺有阿仔之前3個月曾經在街邊扮流鶯同我玩cosplay. 我係有理由咁問喎。唔知係猶大個人戇直定戇居……
若果原來我老婆喺有阿仔之前3個月曾經在街邊扮流鶯同我玩cosplay. 我係有理由咁問喎。唔知係猶大個人戇直定 ...
沙文 發表於 2023/3/15 00:35

咁塔瑪爾個銀行戶口又唔係多咗幾隻羊(標價一炮一羊)
亦無幾碌雷漿棍, 介指, SM繩做按金。。。。
no free lunch ..時, 亦no free Q
3個月食1隻羊唔算大胃,三個人食喎
3個月食1隻羊唔算大胃,三個人食喎
沙文 發表於 2023/3/15 01:09

你都無生意頭腦, 痛失商機

猶大炮金係一隻公羊喎, 食咗佢,,,殺雞取卵哩
梗係要佢拋個身出去做配種.....一炮收將來生出嚟既羊仔一隻...
咁好快脫貧

搵唔到大錢時都搵到食架...唔使攞公緩
遲些猶大找數再來一隻,而家這隻頂下肚餓先
遲些猶大找數再來一隻,而家這隻頂下肚餓先
沙文 發表於 2023/3/15 01:35

經上說大猶只幫襯過一炮..之後無勒
就係嗰炮未找數Y嘛,您懵咗乎
就係嗰炮未找數Y嘛,您懵咗乎
沙文 2023/3/15 02:18 提交

塔瑪爾買一送一、連出兩粒。
分大猶家產業何止一隻羊?
釣大魚,打大老虎啊。
性經教【扒灰】的故事!
【扒灰】=公公和兒媳之間發生性關係的亂倫。
契弟bbchan還說得眉飛色舞?
基督邪教/徒的確不愧【亂倫,性侵,殺戮,滅族】的邪教招牌!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
所以咪係咯。先前沙文送她一程,佢欣賞沙文靚仔,送了一Q. 之後返家做私鐘賺一羊,劏而食之頂三個月。到猶大接佢過門入宮,開猶大支派。若干generations後基督生在這派。
所以咪係咯。先前沙文送她一程,佢欣賞沙文靚仔,送了一Q. 之後返家做私鐘賺一羊,劏而食之頂三個月。到猶 ...

若干generations後基督生在這派

沙文 2023/3/15 03:15 提交

哦…
原來你作咁多野都係想話耶穌有個唔光彩即祖先。
屌我何曾話過唔光彩?我一生最respect鳳姐,您don't get me wrong
屌我何曾話過唔光彩?我一生最respect鳳姐,don't get me wrong
(3)猶大上提默納黑Timnah去剪羊毛, 亦不是由Adullam出發, 
是在革齊布 (Chezib)
創世紀 38:5 以後她又生了一個兒子,給他起名叫舍拉;生他的時候,猶大正在革齊布。, 在南邊
beebeechan 發表於 2023/3/13 11:24

貴教有冇譯錯經?
5以後她又生了一個兒子,給他起名叫舍拉;生他的時候,猶大正在革齊布。
5 Yet again she gave birth to a son whom she named Shelah. She was at Chezib when she gave birth to him.
17猶大答說:「由羊群中取一隻小山羊送給你。」
17 'I will send you a kid from the flock,' he said.

kid
noun
Informal. a child or young person.
(used as a familiar form of address.)
a young goat.
12過了幾年,猶大的妻子叔亞的女兒死了。

這個翻譯甚有語病, 可以是猶大的妻子叔亞個女死咗咁解。
兩句中間應該有comma: 過了幾年,猶大的妻子,叔亞的女兒死了。
調轉次序更好:過了幾年,叔亞的女兒,猶大的妻子死了。

屌不如請我由頭到尾重新譯過曬。但聲明先我唔會收得平
貴教有冇譯錯經?

5以後她又生了一個兒子,給他起名叫舍拉;生他的時候,猶大正在革齊布。
5 Yet again she gave birth to a son whom she named Shelah. She was at Chezib when she gave birth to him.

沙文 發表於 2023/3/15 04:30

你讀經都幾資深勒。 咁細微既都俾你刮到。

呢句講嚟有段故。
你問到, 即管說說

猶太人釋經典籍中有此一說:
猶大老婆(叔亞個女)生了舍拉就開始絕育, 猶大點努力老婆個肚都唔大。
「革齊布」不是地方名, 希伯來文的chezib 可指停止了的意思,是女人不能再生育的意思。
She was at Chezib。。。是說她被封子宮收工。
解釋到點解猶大遲遲唔敢叫舍拉同死鬼亞哥立嗣, 怕塔瑪爾剋夫, 剋死埋最後嗰件。
說不能再生仔..當然是用she

當然, 有說chezib是指那座客納罕人的城, 地方名。。。猶大當時是在那城。

究竟是
She was at Chezib, 或是
He was at Chezib
猶太人自己都未搞清楚, 意見不一。

一般讀經都唔使咁細緻既, 對教義無乜影響的縯譯。
高級模式 | 發新話題
換一個