返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

Manta Ray, Costa Rica
Don't know where God is but the Devil is in the details
  你對鯊魚有疑問係好正常嘅(呢樣嘢沙文聽得明),所以特別答你一次咁多:鯊魚有好多好多種類,唔係剩係得大白鯊,我玩嘅係白旗鯊,唔會咬人。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 08:43

白旗鯊就冇聽過!
白鰭鯊就有,分佈於熱帶和溫暖海域上層的大型鯊魚。
其敦實的身體上最引人注目的是那狹長、尖端白而圓的鰭。
這種鯊魚行動緩慢但很具攻擊性,對於海難或海上空難事件的倖存者來說非常危險。

你作啲古仔咁L屎,好難唔令人多疑問?
通常聽返黎別人既經歷,幻想之後老作當係自己的經歷,一定會漏洞多多,俾人問多兩問就會露餡!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我好彩冇遇到個大白鯊,你有冇撞到過?有一次我遇到錘頭鯊,見啲大佬氣定神閑,所以我都唔驚到,不過事後 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 17:23

I've seen tiger shark, bull shark, 2 of the 3 most vital sharks. But not the most deadly great whites.
hammerheads have small mouths, believed to be friendly.
白旗鯊就冇聽過!
白鰭鯊就有,分佈於熱帶和溫暖海域上層的大型鯊魚。
其敦實的身體上最引人注目的是那狹 ...
leefeng 發表於 2023/3/21 17:44

中文渣啲啫,  將就下啦
中文渣啲啫,  將就下啦
沙文 發表於 2023/3/22 09:49

逃出魔幻紀似十足本【性經】,抄,作,吹!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
玩完北極光,玩潛水,還不停出團去潛?玩鯊魚,玩魔鬼魚,現在又玩Golf,會唔會玩埋飛機?遊艇?火箭?
...
leefeng 發表於 2023/3/22 09:29

所以我話你,地球人用你嘅母語嚟同你解釋,兼畫公仔畫埋出腸,你點解永遠都唔會聽得明嘅?
我以前係講過我哋揸住部錢七入釣魚台食飯,門口班衛兵離遠就對住我哋部錢七行軍禮。而家再解釋多樣嘢俾你聽,武警衛兵其中一項絕活就係記車牌,我哋事先通知咗佢哋上司,啲衛兵一見到相應車牌,唔理勞斯萊斯、紅旗定係錢七,就會即刻立正舉槍敬禮,好耍家㗎。
你想像力太豐富啦,我從來都冇話過我係職業司機,我有話過司機嚟接我機。如果我揸車就等於係職業司機,咁貴國嘅總統拜登、川普、布殊、克林頓都係職業司機。講返轉頭,司機有乜問題?我有個朋友喺你選擇居住生活嘅國家做巴士司機,做得好自豪。高爾夫球喺美國係平民運動嚟㗎,你冇玩過咩?
從你嘅發言睇得出你憎人富貴厭人貧,從你完全唔知道共產黨係乜嘢就扮自己係共產黨去恐嚇哈佛專家,睇得出你欺善怕惡,想做奴才而做不成嘅悲哀。
又嘥咗啖氣添,下不為例。
I've seen tiger shark, bull shark, 2 of the 3 most vital sharks. But not the most deadly great whi ...
沙文 發表於 2023/3/22 09:47

你潛水有冇寫日記嘅習慣?係咪規定一定要寫嘅呢?我都唔明點解要寫,我基本上唔寫
you mean log book.
到我這個境界,費事了,2000個dives 同3000個dives冇乜分別,都夠考course director 有突。
您就要寫divelog. 不過而家有些dive computer 可自動upload dive profile 上clond. 您凈係記住location就得
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以我話你,地球人用你嘅母語嚟同你解釋,兼畫公仔畫埋出腸,你點解永遠都唔會聽得明嘅?
我以前係講過我 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 10:19

乜原來你係地球人?乜你唔係天國以色列人咩?

你真巴閉,不知你本人是澳門邊一位高官呢?
你来自我介紹一下,讓我們見識見識!

司機嚟接你機,你哋又事先通知咗佢哋武警衛兵既上司,
於是一見到你部錢七(當然係喑指勞斯萊斯啦),澳門高官吖馬點會坐錢七啫?咁L謙!

不過記得好似後來你又同班其他高官的司機一齊玩牌/賭博,還捽埋腳指咁豪放?

你咁唔妥中共以前的腐敗,但你又似乎十分享受官僚作風的立正舉槍敬禮,覺得好耍家?真是奇?

司機嚟接你機去釣魚台國賓館食飯,
又有武警衛兵向你立正舉槍敬禮 = 你應該係高官。
但你又同一班司機玩到捽腳指?又係奇?

問下你啲古仔點解牛頭唔接馬嘴姐,你又立即發曬爛渣,砌我生豬肉話我憎人富貴厭人貧?
通常只有思覺失調既人的咁大反應的確係你咁既欵!

我從來冇扮過自己係共產黨,只係哈佛覺得我係共產黨之馬。
乜我扮自己係共產黨去恐嚇哈佛專家,有錢分咩?
你又開始語無倫次嗱?

欺善怕惡不是基督教的專利嗎?
我的確唔想做奴才, 點會為做不成而悲哀呢?
起碼我唔使學你的熟手奴才相,天天要【光榮主】,對不?
講真,我仍然唔明你up乜?

.
you mean log book.
到我這個境界,費事了,2000個dives 同3000個dives冇乜分別,都夠考course director 有 ...
沙文 發表於 2023/3/22 10:31

除咗練好潛水技術用來增加自己玩嘅能力之外,啲規則我真係一無所知(包括寫log book嘅作用),所以次次都要掹住啲信任嘅老崔衫尾先敢出海。
見啲日本妹好認真咁樣寫埋晒啲「是日風平浪靜,萬里無雲,海平如鏡,巧遇乜乜物物,心情大好」之類嘅嘢,覺得好搲頭,心諗記係個心度咪得囉。而家聽你講,我估計寫呢啲嘢係升級c-card嘅必須程序。我啱啱查下自己本Diver’s log,完全空白。
寫20-30個dive.有時會遇見一些特別情況,dive operator可能會要求您要有一定次數logged dives. 可能係做樣,但佢保障佢自己“嗱,佢夠experience咖,我check過咖!

日本妹嗰尐散文係唔駛的
乜原來你係地球人?乜你唔係天國以色列人咩?

你真巴閉,不知你本人是澳門邊一位高官呢?
你来自我介紹 ...
leefeng 發表於 2023/3/22 11:08

你真係失憶得好嚴重。成個話題,係講我嘅共產黨親戚死老公哭墳時講嘅一句說話而引起嘅,你話我扮有共官親戚係老作,好似好唔抵得我有共產黨親戚咁樣,不停講不停講,好似而家咁又話叫我回答又盛,見你咁恨做共產咁有求知欲,我就舉一啲我嘅親身經歷話俾你知共產黨嘅真正模樣,話俾你知你可能見過嗰啲去舊金山同鄉會拜年嘅領事館主任仔(你可能連見嘅機會都冇)並唔代表共產黨嘅全貌,並且話俾你知我而家信耶穌,唔會再參加嗰啲揮霍民脂民膏嘅遊戲。點知呢個解釋令到你憎人富貴厭人貧想做奴才而不得嘅病嚴重咗,呢個並非我嘅原意,真係唔好意思!
講住咁多先,呢幾句足夠你發揮想像力消遣打發無聊時間,唔講啦,下不為例。
寫20-30個dive.有時會遇見一些特別情況,dive operator可能會要求您要有一定次數logged dives. 可能係做樣 ...
沙文 發表於 2023/3/22 11:31

哦,原來係咁。咁即係如果我想升級,就叫operator同我解釋吓啲內容,落水實習下,跟住同佢講「我唔寫啦,你同我簽咗佢啦!」佢就會話「咪咁啦,求其撩幾個字,好好睇睇啦,最多我同你撩啦」,咁就搞掂。我諗你老死叫你簽你都係咁啦。
講笑啫,我知道越高級責任越大,人命關天,而家我除咗佩服你英文好,又佩服埋你嘅認真嚴謹,不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?
戴呢個錶咪唔L駛寫咯懶人

https://www.shearwater.com/products/peregrine/
你真係失憶得好嚴重。成個話題,係講我嘅共產黨親戚死老公哭墳時講嘅一句說話而引起嘅,你話我扮有 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:41

繼續編!
無端端又爆個共產黨親戚死老公哭墳? ? ? ? ? ?
語無倫次得咁嚴重架?

我係問你自己係澳門邊一個高官,唔係共官!
咁氣急敗壞做乜呢?因為大話穿咗煲?

共產黨嘅真正模樣,Youtube咪有得睇囉,有乜值得大驚小怪!?
而且點解我要“好恨睇”共產黨嘅模樣呢?
疫情之前,我都去過中國各地旅遊了NN次,見到共產黨高級官員既機會都應該唔會少?對不?

原來你以前常常玩揮霍民脂民膏嘅遊戲?
現在又扮純情,扮清高?咁鬼假!

你真是心理病得好嚴重,咁在乎別人是否【憎人富貴厭人貧】?
明明係你自己N年吹你自己同其他司機玩牌同捽腳指,我相信亦有其他人睇到這篇文。
邊一忽見到我憎人富貴厭人貧呢?

而且共產黨係冇奴才制度既,
反而你個基督教才有一隻二隻奴才,天天在【主呀主,我是你的奴才】,我有冇生安白造?

你既自卑感咁重,難怪你死都要【光榮主】,做耶主的奴才,你真是可憐的人!

.
沙文 發表於 2023/3/22 12:02

我out咗唔知有啲咁嘅好嘢,三千幾蚊又唔係好貴,真係懶人嘅福音。
不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?...

逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:53

唔知你認為沙文應該點樣玩先至唔會悶,先至夠盞鬼咁呢?
你同bbchan一樣吹水唔抹嘴同有閱讀障礙?
沙文已經係達到Course Director 有突既Level,你黎問人地點樣玩先至夠盞鬼?

.
沙文 發表於 2023/3/22 12:02

你照顧下你個搭訕friend啦,佢唔明悶同
I mean 考course director 嘅prerequisites 有突,我未考,現時係PADI MSDT 除咗自己玩有時要扶掖下好似魔幻咁嘅鴨仔。
I mean 考course director 嘅prerequisites 有突,我未考,現時係MSDT 除咗自己玩有時要扶掖下好似魔幻咁嘅 ...
沙文 發表於 2023/3/22 13:09

解釋下悶同
高級模式 | 發新話題
換一個