返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

天主創造龜嘅時候設定咗佢要上水面抖氣,畀人捉住會浸瓜,佢冇話您知咩?咁都要問我 ...
沙文 發表於 2023/3/23 09:15

海龜嘅問題係想求知啫,唔好咁勞氣喎。
而家信咗耶穌,如果再出海應該唔會亂來啦,人哋唔鍾意嘅事,肯定唔會做,愛人如己呀嗎。
我未信耶穌嘅時候,喺日本沈艦執到個防毒面具,心裏掙扎咗分零鐘,良心覺得唔應該攞,好似偷嘢咁,跟住影張相就擺番低。點知上水後見到resorts有得賣,仲好貴下添,有少少呻笨。而家認真諗返轉頭,就算知道我唔執其他人都會執,我都係執唔落手,所以天主十誡呢樣嘢,其實一早擺咗係人心。
你未必可以合法地將海底執到嘅嘢據為己有, 要睇當地法例:
https://daily.jstor.org/wreckono ... rs-in-maritime-law/
Don't know where God is but the Devil is in the details

晚生最滿意影到的一隻龜相

Don't know where God is but the Devil is in the details
晚生最滿意影到的一隻龜相
沙文 發表於 2023/3/23 10:25

我印象中都好似未見過金色海龜,見啲人買嘅金色龜殼就有,真係幾靚喎呢隻
可能金龜婿就係咁,最衰我冇女
可能金龜婿就係咁,最衰我冇女
沙文 發表於 2023/3/23 11:29

在彩虹潮輪下, 生仔都可以釣到金龜婿架
犬子唔係鸞嘅。星期日佢帶一个女同學返屋企,今次呢個仲識廣東話嘅添。我老婆就留佢食飯,我都好期待昅下佢有冇飯前禀神,如果有,我唯有回鄕在祠堂列祖面前切腹。
不過我觀察到有些人自己唔係教徒,但係見有人飯前禀神就禮貌地跟住做下樣。如果係咁我就死得寃枉。

不過她禮貌地婉拒咗,犬子車佢返屋企,我都好失望。
你咪流哂口水先啦,嚇親人。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

猶大附身?

(呢舖舍拉同你死過!)
在彩虹潮輪下, 生仔都可以釣到金龜婿架
beebeechan 發表於 2023/3/23 12:25
在彩虹潮輪下, 你阉卵咗做女仔都可以釣到金龜婿架
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
犬子唔係鸞嘅。星期日佢帶一个女同學返屋企,今次呢個仲識廣東話嘅添。我老婆就留佢食飯,我都好期待昅下佢
... 不過她禮貌地婉拒咗,犬子車佢返屋企,我都好失望沙文 發表於 2023/3/23 21:15
?因唔能够可以回鄕在祠堂列祖面前切腹/7?
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
海龜嘅問題係想求知啫,唔好咁勞氣喎。
而家信咗耶穌,如果再出海應該唔會亂來啦,人哋唔鍾意嘅事,肯定
... 爱人如己
谢谢谢谢谢谢。先生。逃出魔幻紀 發表於 2023/3/23 09:42
感灵羊的
在彩虹潮輪下, 你阉卵咗做女仔都可以釣到金龜婿架
上流寄生族 發表於 2023/3/24 00:29

閹咗都無卵用架喎

对联诗
你咁有興趣做SEO tag,但我覺得無咩用,上月最勁人氣既貼文 (google) 係:
...
抽刀斷水 發表於 2023/3/20 17:06
行可在“俄”

不必“鹅”【我(客家话宝安音)】
不過我觀察到有些人自己唔係教徒,但係見有人飯前禀神就禮貌地跟住做下樣。
沙文 發表於 2023/3/23 21:15

佢禀神唔一定係謝飯, 「求你今天賞給我們日用的食糧」...係希望你老婆呢餐唔好又係「少油少鹽, 不煎不炸」
主耶穌講過一個很著名的眼中刺/樑木教訓。

各位潛水/唔谮水網友,事到如今大家都看清楚基督徒的嘴臉。
我一時唔記得回應龜仔問題,基督徒就jur住我。
早前阿抽請教佢做乜L嘢迴避8苦來自佛教,佢就嘴藐藐睬您都有味。
您哋話,我係咪應該擔心信咗之後,我都會性情大變?由樂於解答網友疑問,變咗佢咁L樣?。
唔鍾意黑媽媽可以扮nemo
沙文 發表於 2023/3/23 08:29

So cute。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

我 ...
沙文 發表於 2023/3/24 04:37

魔幻基督徒好不容易捉到你講潛水既話題,
佢又可以大吹特吹佢用揮霍民脂民膏既富貴生活嘅遊戲,來自吹自擂一番。

但佢又唔記得佢自己講過的同一班司機一邊打牌一邊捽腳指的事情。
我一提醒/remind佢啫就即時發曬爛渣話我憎人富貴厭人貧來掩醜?

咁大反應該係因為佢地吹到根本唔記得自己吹過乜野,同本爛鬼「性經」一樣前言不對後語一模一樣!
基督教徒個個的真實本質都係咁上下,人前一個樣,人後又一個樣,我見得多了!
正確啲來講係未信前比較正常性格,信了教之後變得好假,同功利主義,拜金。 (咪睇佢地扮老實扮樸素,都是做俾人睇的)

“潛水”有得發揮勁吹佢地既富貴生活(或幻想),又可以吹下同很具攻擊性的幾條白鰭鯊玩!

8苦來自佛教與【抄作吹假耶穌教】有利益衝突,二隻基督徒當然扮「我睇唔到,我睇唔到」架啦!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

我 ...
沙文 發表於 2023/3/24 04:37

唔好諗埋一邊,我唔同反基嘅人討論屬靈問題,係因為天主話「因為正義與不法之間,那能有什麼相通?信者與不信者,那能有什麼股份?」(格後6:14-15)「你們不要把聖物給狗,也不要把你們的珠寶投在豬前,怕牠們用腳踐踏了珠寶,而又轉過來咬傷你們。」(瑪7:6)
但係海龜係另一個話題。我其實有啲希望你根據專業知識話俾我聽海龜受驚潛水會浸死呢樣嘢係假嘅,咁我第日又可以摸海龜,不過根據你咁晦氣咁隱晦嘅回答,我都知唔得㗎喇。
你講啲咁嘅嘢,搞到我第日有潛水問題都唔知請唔請教你好,我相信教練規則冇寫「唔好回答基督徒提出嘅任何潛水問題」掛。
魔幻基督徒好不容易捉到你講潛水既話題,
佢又可以大吹特吹佢用揮霍民脂民膏既富貴生活嘅遊戲,來自吹自 ...
leefeng 發表於 2023/3/24 07:40

更正埋你呢一次,打牌捽腳趾係同「共產黨」,唔係司機,司機絕對冇資格進入釣魚台任何一棟嘅飯廳、偏聽坐。你咁得閒,有興趣可以摷番啲對話出嚟睇下。下不為例。
高級模式 | 發新話題
換一個