返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

回覆  beebeechan
你叫我做普通羊就奧畸喎, 你唔理天主有冇叫我犧牲喎
沙文 發表於 2023/3/21 09:30

咁你係咪想同大家講講當人受到召叫時, 係有個特別feel既, 
唔係一般精神分裂, 附魔, 幻覺嚟。。。。係好肯定是天主在叫喚
而呢種感覺係旁人不能分享既。

好似在大馬士革路上, 耶穌對保祿講話, 在旁僕人聽不到。
旁人都聽唔到,您點L知我有冇?
程序上您係咪應該先問清楚然後才叫我做普通羊呢?
以及,又有純屬好奇question. 如果天主召叫一個精神分裂/幻覺人,咁佢點肯定係天主叫喚呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
旁人都聽唔到,您點L知我有冇?
程序上您係咪應該先問清楚然後才叫我做普通羊呢?
以及,又有純屬好奇quest ...
沙文 發表於 2023/3/21 11:53

你話我無能力知你係咪真有天主召叫你去做臥底反基時...
你亦無能力話別人的天主召叫不是真的。

一個受天主召叫的人, 當然是來做彰顯天主的光。
一個真是患上精神分裂, 有幻覺的人....如何做出光榮天主的事先?
楂支鎗掃低二, 三十人....這不會是光榮天主的。

「好樹結好果」嘛, 又係你講既。
我何曾有話過人地的召叫係假?我問問題啫。
您做咩歧視精神分裂幻覺人士?或者天主就係要一些人咁樣,然後等您去關心佢幫佢,咁就show到畀世人睇您地專做光榮天主的事。

點知,您就喺度問需要您同情的精神分裂幻覺人仕如何光榮天主。您唔好問,您去關心佢地服事佢地,就係光榮天主啦契弟。
Don't know where God is but the Devil is in the details
我喺史畢丹潛到48米同鯊魚共舞,都好光下。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/20 18:16

big eye looks through the dragon添。您揸乜嘢c-card, 用乜嘢gas mixture潛48m?
我何曾有話過人地的召叫係假?我問問題啫。

您做咩歧視精神分裂幻覺人士?或者天主就係要一些人咁樣,然後等您去關心佢幫佢,咁就show到畀世人睇您地專做光榮天主的事

沙文 2023/3/21 12:48 提交

咁就唔係召叫啲精神分裂患者,係召叫你去照顧佢地。

召叫..係被召者有權唔接受召叫架喎。
精神病患者係無權話唔要得病。
您點知天主唔係召叫抽水“你條契弟拍硬檔精神分裂等陳大媽養你一世,ok?”
抽水話好,從此就精神分裂。唔得咩?
回覆 47# 沙文

WHY ME?
big eye looks through the dragon添。您揸乜嘢c-card, 用乜嘢gas mixture潛48m?
沙文 發表於 2023/3/21 13:04

其實我好水皮㗎,淨係中意跟着人去玩。唔知乜嘢係c-card,我諗可能係我櫃桶嗰張PADI咭掛?我得個advanced咁大把,所有嘢都係由老雀朋友一手安排;喺史畢丹(定係馬爾代夫?可能記錯咗都唔出奇)跟住個老雀一頭中落去急急踢水踢到水底先停腳,睇下個錶48米,同啲鯊魚玩咗一陣就即刻逐步上浮減壓除氮,停咗三幾次,上到嚟樽氣都所剩無幾啦,所以我估計係普通比例嘅氧氣。記得有一次老雀安排我用一樽特別mixture嘅氣,上水之後問我「係咪好舒服?唔會頭痛?」咁話,我回答佢「又係咁之馬,我不嬲都唔會頭痛。」
喂,你盲㗎?我依家標出嚟鬧緊“你逃出魔幻紀”一餐,都估到你呢件信教者嘅言行原來係咁無良,咁卑鄙 ...
leefeng 發表於 2023/3/21 11:06

耶穌基督講嗰啲「看,卻看不見;聽,卻聽不見,也不了解」(瑪竇福音13:13)嘅人,就係講緊leefeng你哋呢種人。
我講過呢度每個人都係我嘅老師,我當初想了解你哋嘅思想行為,同你哋每個人都認真傾過偈,包括你。你提出嘅每條問題我都認真答過,包括呢條關於神職人員嘅問題,我多次回答過你,亦都專門開貼講過,因為你冇記性,我都專登提你睇返我個貼。不出意料,你同旁觀者一樣,食米飯食咗成百年都仲係咁萌塞。「不了解」唔出奇,因為你哋離開咗天主,但係「看,卻看不見;聽,卻聽不見」,連人哋講過嘅觀點係乜都唔知,好似盲頭烏蠅咁超奇怪。我講過唔係叫你哋同意,係希望你哋知道對方嘅觀點,但係你哋完全冇咁嘅能力。唔單止唔明白天主講嘅嘢,連我前後兩次向你推薦嘅蕭若元嘅片,你都完全睇唔明,對地球人嘅說話你都理解唔到,仲有乜好講。
我已經多次向你哋表明我憎恨一切罪惡,你哋聽唔到睇唔到我都冇辦法。我冇講過任何一句支持犯罪(包括性侵或其他一切背叛天主、違反天主誡命嘅犯罪行為)嘅說話,但係對leefeng你支持蘇俄侵佔幾百萬平方公里清國土地並屠殺該土地三十萬滿清/中國人嘅言論深惡痛絕,當時睇到你寫嗰啲冷血說話,我就即時嬲到標眼淚,真係估唔到人竟然可以邪惡到咁嘅程度,所以話過唔想再同你講嘢。求天主憐憫你。
你不停咁喺我嘅觀點之外生安白造講啲無謂嘢對我完全唔起作用,你都係同返你啲全天候反基戰友講好啲,因為你哋啱晒嘴型,佢哋唔會覺得你厚面皮,又唔會對你嘅冷血言論反胃。
回覆 49# 逃出魔幻紀
如果您真係AOW 應該知道唔可以深過40M. 您哋呢尐唔係老雀係盲毛
您冇nitrox cert畀樽mixture您用,您果嗰尐冇嘢friends黎咖,又係信耶穌咖?

以您咁嘅knowledge點會係AOW?邊個signed off您咖?
https://www.scubadiving.com/why-is-130-feet-depth-limit-for-recreational-scuba-diving

https://www.scubadiving.com/nitrox-scuba-diving-guide-certification
回覆  逃出魔幻紀
如果您真係AOW 應該知道唔可以深過40M. 您哋呢尐唔係老雀係盲毛
您冇nitrox cert畀樽mix ...
沙文 發表於 2023/3/21 18:51

呢樣嘢我不嬲都懷疑㗎喇,我學嘢同考牌嗰陣也也烏,所以我次次玩都跟住老雀,玩嘅嘢唔想自己諗咁多,我相信佢嘅專業知識,但係又知道佢有啲蠱惑,所以相信佢唔會用蠱惑嚟害我嘅,所以都幾好玩。潛水係一項非常好玩嘅運動,但係我知道危險性都幾高下,所以要有一個靠得住又爛玩嘅padi。我都唔記得去史畢丹嗰次我係Open Water定係Advanced,老雀唔俾我捐入洞口寫住Danger嘅死過人嘅窿(咁睇嚟48M多數唔去史畢丹儀係另外嘅地方),佢都唔係亂嚟㗎,不過睇落佢一啲都唔似信耶穌。
去這些sites唔會潛一日,您個錶showed過48m應該會locked您24hr冇得落水。您係metric or imperial, 會唔會搞錯係48ft?
定還是您的朋友其實係反基想您快尐死?
您點知天主唔係召叫抽水“你條契弟拍硬檔精神分裂等陳大媽養你一世,ok?”
抽水話好,從此就精神分裂。唔得 ...
沙文 2023/3/21 13:26 提交

咁又真係幾多謝你幫手說明:人不明白天主的計劃。
回覆 54# beebeechan
my pleasure.
回覆  beebeechan
my pleasure.
沙文 發表於 2023/3/21 20:20

不過抽刀有無被召而佢又做應召男,係佢先知。佢唔同人分享就無人知架啦。
佢都精神分裂咗,分享碌竹咩
佢都精神分裂咗,分享碌竹咩
沙文 發表於 2023/3/21 20:39

唔記得哂應承咗天主乜野.....呢啲就唔係聖召啦, 係病
佢就係應承咗天主去病,所以先唔記得。如果佢記得,就係冇做到應承咗天主嘅嘢
去這些sites唔會潛一日,您個錶showed過48m應該會locked您24hr冇得落水。您係metric or imperial, 會唔會搞 ...
沙文 發表於 2023/3/21 19:58

講笑咩48ft,得嗰十零m睇金魚,肯定係48m。不過你提醒咗我,咁肯定係馬爾代夫嘞、應該係最後一dive,然之後返小島酒店發一日牛痘(唔記得話要幾多個鐘頭先上得飛機),由Sun Rise Restaurant坐到去Sun Set Restaurant
高級模式 | 發新話題
換一個