返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

點L樣照顧啫?照顧下您或者得,嗱,啱啱點您破財
Don't know where God is but the Devil is in the details
你話我扮有共官親戚係老作,好似好唔抵得我有共產黨親戚咁樣,不停講不停講,好似而家咁又話叫我回答又盛,見你咁恨做共產咁有求知欲,我就舉一啲我嘅親身經歷話俾你知共產黨嘅真正模樣,話俾你知你可能見過嗰啲去舊金山同鄉會拜年嘅領事館主任仔(你可能連見嘅機會都冇)並唔代表共產黨嘅全貌
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:41

你有共官親戚就參加嗰啲揮霍民脂民膏嘅遊戲?

相信你既共官親戚應該因為貪污已經被收咗監,
你應該亦是收受利益揮霍民脂民膏被追緝的逃犯之一吧?

所以你要投靠做耶穌奴才來尋求庇護,反正耶穌教包收罪犯,唔爭在多你一個!

你個貪污共官親戚應該係舊體制的共官,
自從阿大大一上場就打貪污,打到雞飛狗走,你們肯定冇啖好食,所以咪憎恨共產黨囉,對不?

舊既貪污共官親戚被拉咗收監或死刑,咪喊到鬼咁樣囉。
不過你都在貪官親戚手上拎咗或轉咗唔少財產著數過你銀行,所以三千幾蚊當然唔係好貴啦!

我冇興趣理鬼你個舊貪官共產黨的貪官衰樣嘴臉,貪官和家人的你冇曬財路,肯定憎恨阿大大既啦!

我見和敬的都是新中國的共產黨,
不過我相信任何一個有思考的中國人都會和我一樣,喜歡一個這樣的新中國!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
I mean 考course director 嘅prerequisites 有突,我未考,現時係PADI MSDT 除咗自己玩有時要扶掖下好似魔 ...
沙文 發表於 2023/3/22 13:09

魔幻依家與耶穌共潛,有主照顧魔幻呢隻奴才,肯定唔需要你的扶掖咯!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
點L樣照顧啫?照顧下您或者得,嗱,啱啱點您破財
沙文 發表於 2023/3/22 13:13

你唔想照顧都冇計,我同佢講咗幾年都溝通唔到,想拜托你幫下手解釋下,點知一句說話發黎發去都係上到半句:「 你照顧下你個搭訕friend啦,佢唔明悶同⋯⋯」,編輯修改咗n次都唔成功,可能係耶穌或天使阻止我繼續同人勞氣得罪天主得罪人,所以我收聲,靠你啦,方便就解釋下佢嘅疑問啦。唔該曬!
回覆 104# 逃出魔幻紀

點解你唔verified with天主同天使先?
你唔係應該不問蒼生問鬼神嘅咩?若果唔得就禁食,禁食就一定得!我記得主耶穌係咁教。您搵我?我點會叻得過耶穌
回覆  逃出魔幻紀

點解你唔verified with天主同天使先?
你唔係應該不問蒼生問鬼神嘅咩?若果唔得就禁食, ...
沙文 發表於 2023/3/22 21:05

你同佢有偈傾呀嘛,佢同我、同耶穌都冇計傾,淨係識不停搭錯訕,我搞佢唔掂,你照顧下佢啦。
您禁食就一定掂,聽主耶穌話啦。我都係污鬼一隻,只會令佢更遠離主
Don't know where God is but the Devil is in the details
您禁食就一定掂,聽主耶穌話啦。我都係污鬼一隻,只會令佢更遠離主
沙文 發表於 2023/3/22 22:23

你是「貝耳則步」嘛, 嗰條友只係「軍旅」(仲係private一名)
咁至衰多兩錢。佢跟我行,只會在錯誤的道路上愈行愈遠。毛姐姐話齋

咁至衰多兩錢。佢跟我行,只會在錯誤的道路上愈行愈遠。毛姐姐話齋
沙文 發表於 2023/3/22 22:35

佢黐埋你到好過黐旁膠者, 下流虫呢啲「白吃」
至少學下寫帖唔好咁膠, 屎尿有改善
唔膠都係遠離天主,有咩分別呢?
好比一個人開雞竇轉行做賣冰。
沙文 發表於 2023/3/22 22:23

而家唔係講緊離天主遠定近嘅問題,係講緊人嘅語言溝通同理解力嘅問題,你個friend唔明我講「佩服埋你嘅認真嚴謹,不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?」呢句說話嘅意思,如果你明白我講緊乜嘢,想拜托你同佢解釋下咁啫。我真係好想見識下你嘅傳意能力。
唔膠都係遠離天主,有咩分別呢?
好比一個人開雞竇轉行做賣冰。
沙文 發表於 2023/3/22 23:29

魔幻就是人版啦,做完貪官共犯轉行做販賣耶穌天主。

魔幻做着貪污共官的集散小金庫,收受民脂民膏當遊戲。
一個同其他高官司機玩牌捽腳指的魔幻,幾千蚊只不過是他的貪污money的九牛一毛,
天天享受飛去睇北極光,又飛去潛水,又打Golf 的民脂民膏生活。
難怪所有天主教基督教徒唔中意中國,因為現在的中國斷咗貪官家屬魔幻的財富水喉唄!
而家唔係講緊離天主遠定近嘅問題,係講緊人嘅語言溝通同理解力嘅問題,你個friend唔明我講「佩服埋 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 23:51

通常基督教徒一講到呢種釣魚式既說話「佩服埋你嘅認真嚴謹,不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?」
後面就是「你信天主教啦,信咗你就唔會悶,同夠盞鬼架啦」!
I’ve been enjoying scuba diving for nearly 4 decades. Now I’m trying to give back to the sport. Is it boring? Sometimes, yes. But eventually, looking at the boys/girls blowing bubbles in the water, it’s worth everything.

I hope this helps.
佢黐埋你到好過黐旁膠者, 下流虫呢啲「白吃」
至少學下寫帖唔好咁膠, 屎尿有改善 ...
beebeechan 發表於 2023/3/22 22:39

你們基督教徒信一個不存在的人造神棍,唔知膠唔膠?
你地又煽動後生仔喪失道德倫常打殺冇反抗能力既老年人士,唔知膠唔膠?
你地躱在教會指使信徒去出賣自己國家,散播謠言話中共賣國,
但你們基督教徒又支持/盼望/被【殖民】?唔知膠唔膠?
你們簡直是人類渣滓,還厚臉皮站在道德高地,為你們個外族主子做奴才而沾沾自喜咁下流賤格? !

.
P.S. How about this? I think you can understand more in this way.

As a matter of fact, evertime I am in the water beathing from a regulator, it is like a baptism to me. So it cannot be 好悶,唔夠盞鬼.
P.S. How about this? I think you can understand more in this way.

As a matter of fact, evertime I a ...
沙文 發表於 2023/3/23 00:25

想請教一下,為什麼穿了潛水衣,在水底仍然覺得非常冷?需要加穿什麼在裡面嗎?Thanks

.
最cheap解決方法係痾督尿
assuming 您講緊wetsuit.
高級模式 | 發新話題
換一個