返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

為何要迴避「八苦」是來自佛教?
抽刀斷水 發表於 2023/3/18 11:18

八苦, 阿含經, 涅槃經, 五王經....皆有提及啵
但我留意到網站的水底還有很多潛水網友不浮上來參加這個反基軸心
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/20 11:25

唔好俾啲「在線會員」數字呃到

係機械電腦而已.....
您搵潛水網友?
咁您知唔知光能夠穿入幾深水底?
沙文 發表於 2023/3/20 11:32

當係係伸手不見五指既水底下面潛時, 有無想起「天主說, 有光...便有光」哩
旨意呢條友福傳就屙拔甩, 一啲耐性都冇,天主教前景堪虞。
其實我只不過係口硬啫, 如果你講多兩講,我都未 ...
沙文 2023/3/21 03:38 提交

天主不輕易放棄人時,人亦唔好咁自大,以為天國無咗你好唔掂。

有時天主都幾斬釘截鐵架。
耶穌用個比喻說過:那些不願我作王的,拉到面前一刀砍了。

人剜右眼砍右手比喪失整個肢體好。

羅馬書1:24 都話如你仲係要作賤,咁就話知你哩。
回覆  beebeechan
屌我犧牲自己將您教友的耐性谷出來,you're welcome.
沙文 發表於 2023/3/21 05:10

你唔好成話為上主犧牲, 賴係偉大咁
其實就係經中個依弗大咁, 要感謝神就話邊個由屋走出嚟就獻給神, 結果係自己個女, 無個樣整個樣。

又好似俄利根咁, 自閹嚟話不用它來犯罪 ...
天主有叫你做咁既犠牲咩...你做隻普通羊就奧畸架喇
我唔普通咖。我係走失咗而又走得好L快嘅羊,好難捉。
同埋,純粹好奇,您點L知天主有冇叫我犧牲呢? ...
沙文 發表於 2023/3/21 08:42

你唔走得遠既
只要讓母羊發下情, 咩咩叫兩聲, 你就仆到番嚟入羊棧
母羊可唔可以解答30樓好奇問題?
沙文 發表於 2023/3/21 08:57

呢樣無得答架喎, 你自己心知哩
好比你高潮時點樣爽法, 不是筆墨可形容架喎

你餵雞時隻雞毑都會扮哂開心, 反眼抽搐全套做齊
屌咁您憑乜嘢叫我做普通羊?您又知天主冇叫我犧牲?
沙文 發表於 2023/3/21 09:06

我只係叫你做隻普通羊唶,
你叫我做普通羊就奧畸喎, 你唔理天主有冇叫我犧牲喎
沙文 發表於 2023/3/21 09:30

咁你係咪想同大家講講當人受到召叫時, 係有個特別feel既, 
唔係一般精神分裂, 附魔, 幻覺嚟。。。。係好肯定是天主在叫喚
而呢種感覺係旁人不能分享既。

好似在大馬士革路上, 耶穌對保祿講話, 在旁僕人聽不到。
旁人都聽唔到,您點L知我有冇?
程序上您係咪應該先問清楚然後才叫我做普通羊呢?
以及,又有純屬好奇quest ...
沙文 發表於 2023/3/21 11:53

你話我無能力知你係咪真有天主召叫你去做臥底反基時...
你亦無能力話別人的天主召叫不是真的。

一個受天主召叫的人, 當然是來做彰顯天主的光。
一個真是患上精神分裂, 有幻覺的人....如何做出光榮天主的事先?
楂支鎗掃低二, 三十人....這不會是光榮天主的。

「好樹結好果」嘛, 又係你講既。
我何曾有話過人地的召叫係假?我問問題啫。

您做咩歧視精神分裂幻覺人士?或者天主就係要一些人咁樣,然後等您去關心佢幫佢,咁就show到畀世人睇您地專做光榮天主的事

沙文 2023/3/21 12:48 提交

咁就唔係召叫啲精神分裂患者,係召叫你去照顧佢地。

召叫..係被召者有權唔接受召叫架喎。
精神病患者係無權話唔要得病。
您點知天主唔係召叫抽水“你條契弟拍硬檔精神分裂等陳大媽養你一世,ok?”
抽水話好,從此就精神分裂。唔得 ...
沙文 2023/3/21 13:26 提交

咁又真係幾多謝你幫手說明:人不明白天主的計劃。
my pleasure.
沙文 發表於 2023/3/21 20:20

不過抽刀有無被召而佢又做應召男,係佢先知。佢唔同人分享就無人知架啦。
佢都精神分裂咗,分享碌竹咩
沙文 發表於 2023/3/21 20:39

唔記得哂應承咗天主乜野.....呢啲就唔係聖召啦, 係病
于是你又捐入去魔鬼魚變成神風敢死隊嘅戰機,又比呢啲二戰嘅武器鎅傷………云云既天主的安排幻想?
leefeng 發表於 2023/3/22 02:29

人地係話瓹入魔鬼魚個肚當係戰機咩?
真係少得理!
你幻想已經答咗我,同你去潛48碼水一樣,靠幻想?
leefeng 發表於 2023/3/22 02:29

人地講緊米, 你就碼....
你係咪有嚴重白內障?
大家知不知道【蘇俄侵佔幾百萬平方公里清國土地並屠殺該土地三十萬滿清/中國人嘅言論】究竟係從邊度散播出來既呢?
冇錯,就是教會裡面傳出來既!
leefeng 發表於 2023/3/22 02:31

不過就記載在愛國網站的網頁內:
中国人欲哭无泪:打开俄罗斯地图后发现的惊天耻辱!
http://www.ziyexing.com/article/article-wz-40.htm

至少偉大祖國的教育也没有抺去這段慘案, 說是「教會裡面傳出來既」咁撚戇鳩

不過, 鴉片戰爭, 八國聯軍耻辱不能忘記,
這段歷史可以忘記, 今日中俄攬頭攬頸, 啜臉珠都得, 舊事不需記
您禁食就一定掂,聽主耶穌話啦。我都係污鬼一隻,只會令佢更遠離主
沙文 發表於 2023/3/22 22:23

你是「貝耳則步」嘛, 嗰條友只係「軍旅」(仲係private一名)
咁至衰多兩錢。佢跟我行,只會在錯誤的道路上愈行愈遠。毛姐姐話齋
沙文 發表於 2023/3/22 22:35

佢黐埋你到好過黐旁膠者, 下流虫呢啲「白吃」
至少學下寫帖唔好咁膠, 屎尿有改善
可能金龜婿就係咁,最衰我冇女
沙文 發表於 2023/3/23 11:29

在彩虹潮輪下, 生仔都可以釣到金龜婿架
高級模式 | 發新話題
換一個