返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

first of all I want to say is, 學過屎谷巴應該知道唔係oxygen tank.睇佢內容不似教緊潛水,較似係玩緊DSD.
我確係好少做DSD 而且只帶一個student. 成本效益好低。
如果真係要,我會警告佢我可能會非禮佢,所以佢應該全程開著心口掛住的go pro. 就算我獸性大發,都唔會口同鼻拗。

I suggest 其實神父都可以咁。唔係好貴,我都買得起,如果聖教會唔買,理由係孤寒或驚畀人影到證據。https://gopro.com/en/ca/shop/cameras/hero11-black/CHDHX-111-master.html
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan

但係我自己問心有愧。
我唔似貴教丈幾厚面皮,有神父被拉,其他神父就話凈係佢咋
, ...

卑鄙無恥下流賤格都係天主教學校教出來。
沙文 發表於 2023/4/9 08:15
同意,寄生虫,都是如此如耻。
圣经,煽动>“废王”【Daniel 2:21】
回覆  抽刀斷水
is that so?
點解我細路嗰陣聽我阿嫲played粵曲黑膠碟,從來都冇走音歌詞?
...
沙文 發表於 2023/4/8 17:48

粵曲係跟中國傳統音樂樂理,同外國樂理又唔同既,當時又真係全部啱音喎,可能要問問唔知係咪離教者既南海十三郎先得:

天主教冇人識廣東話嘅咩?

用最蠢嘅辦法, 一個字落去自己試下唱唔唱到出嚟咪得囉

"pink安夜,升仙夜,掹庵頌,降話蛇" 淨係得夜出嚟㗎嘛

Sorry我又惡毒攻擊基督教

Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 184# 沙文

又要意譯又要啱音,好高難度啫。

Silent Night

Silent night, holy night!
All is calm, all is bright.
Round yon Virgin, Mother and Child.
Holy infant so tender and mild,
Sleep in heavenly peace,
Sleep in heavenly peace

Shepherds quake at the sight.
Glories stream from heaven afar
Heavenly hosts sing Alleluia,
Christ the Savior is born!
Christ the Savior is born

Son of God love's pure light.
Radiant beams from Thy holy face
With dawn of redeeming grace,
Jesus Lord, at Thy birth
Jesus Lord, at Thy birth

1. 平安夜,聖善夜,
萬暗中,光華射,
照著童貞母照著聖嬰,
多少慈祥也多少天真,
靜享天賜安眠,
靜享天賜安眠。

2. 平安夜,聖善夜,
牧羊人,在曠野,
忽然看見了天上光華,
聽見天軍唱哈利路亞,
救主今夜降生,
救主今夜降生。

3. 平安夜,聖善夜,
神子愛,光皎潔,
救贖宏恩的黎明來到,
聖容發出來榮光普照,
耶穌我主降生,
耶穌我主降生。
在人難,但誠心求天主賜智慧就冇話唔掂
只歎教會無人。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
魔君如櫞巨筆,能當大任
睇佢內容不似教緊潛水,較似係玩緊DSD.
沙文 發表於 2023/4/9 14:40

我都唔係同你講呢啲係DSD, 定係BDSM...
係講呢棵樹會唔會出壞果子。
.
所以佢應該全程開著心口掛住的go pro. 就算我獸性大發,都唔會口同鼻拗
沙文 發表於 2023/4/9 14:40

唔摸心口, 摸第二度, 或由後邊胸襲, 咪影唔到囉, 一樣口同鼻拗。
距地對基督教十分感恩,表示如果沒有基督教,距地早就餓死左。沙文你飽讀詩書,更應該懂得飲水思源的道理啊。
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/8 12:21

咁又唔好咁睇死沙文
沙文飲水唔思源, 潛水佢都思源架

佢有「思源」基因

反基時扮哂cool唶
回覆 189# beebeechan

我咪話咗我掛單嗰間dive shop唔會arrange 只帶一個student,有兩個人,有eye witness 我就唔夠膽嘅啦
唔同神父告解,專懶有privacy.
有兩個人,有eye witness 我就唔夠膽嘅啦

沙文 發表於 2023/4/10 00:57

有啲遺憾既係你只因「唔夠膽」,, 唔係「根本唔想咁做」
咁你都係英雄嚟, 只不過係蚊滋英雄, 無獎章攞
我咪話咗我掛單嗰間dive shop唔會arrange 只帶一個student,

咁係你間dive shop 孤九寒,
如闊大媽(50歲既彭院長)出得起錢包起你呢個有男人味既dive master...單對單教, 你落唔落水?

再者, 心懷鹹濕既教練, 只帶一個落水仲好。。。因為唔係考慮成本效益既因素。

即使有witness...仲可以夾埋口供話無性侵, 係正常既身體碰撞嚟, 兩個人夾份摸。。。。仲死!

真係魔高一丈囉
唔同神父告解,專懶有privacy.

天主教告解, 有唔同款架
密封式。。。有個屏隔, 無得侵

又有開放式
回覆 194# beebeechan
既然佢對我咁癡心,我梗係唔介意畀彭院長性侵啦。我配合令佢滿足仲有tips打賞添。
回覆  beebeechan
既然佢對我咁癡心,我梗係唔介意畀彭院長性侵啦。我配合令佢滿足仲有tips打賞添。 ...
沙文 發表於 2023/4/10 06:50

使唔使特別考張証書架?

非一般屎谷巴技巧嚟喎
屎谷巴呢棵樹結出咁既果, 有啲陀衰家囉
使唔使特別考張証書架?

非一般屎谷巴技巧嚟喎
beebeechan 發表於 2023/4/9 14:58

Very good question.
好多人唔知。屎谷巴教練真係可以自己寫course outline向PADI申請成為證書課程。

https://www.padi.com/courses/distinctive-specialty-diver
屎谷巴呢棵樹結出咁既果, 有啲陀衰家囉
beebeechan 發表於 2023/4/9 15:01

唔可以賴屎谷巴。我之所以咁賤格,係因為早在小學已經被天主教學校教壞,後來我學屎谷巴,就陀衰埋屎谷巴。所以,飲水思源,一切都係天主教造成的。
高級模式 | 發新話題
換一個