返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

回覆  抽刀斷水
is that so?
點解我細路嗰陣聽我阿嫲played粵曲黑膠碟,從來都冇走音歌詞?
...
沙文 發表於 2023/4/8 17:48

話明係粵曲, 唔通用普通話唱咩
至於家庭方面,我根本唔想出世做人,而家未經我同意監硬生我出來面對做人各種麻L煩,我都唔同阿媽計較,仲 ...
沙文 發表於 2023/4/8 14:04

咁講, 你老荳老母係你仇人.....要不要懟冧佢地?
你為咗要得罪教會, 講野好似俄南咁係濺精於地上哩
學校方面,能夠得到好學生入讀,係佢嘅光榮,
沙文 發表於 2023/4/8 13:48

呢啲唔係真正扮學者既理念嚟
好似有啲新興新教教會咁, 只係追求人頭多咁
話明係粵曲, 唔通用普通話唱咩
beebeechan 發表於 2023/4/8 04:16

我小學時都要唱貴教嘅“聖詩”
pink安夜,升仙夜,掹庵頌,降話蛇
唔知算係咩話
你為咗要得罪教會, 講野好似俄南咁係濺精於地上哩 ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 04:33

又唔駛隊冧,生出來的係我,對佢地已經係很大懲罰。
好似有啲新興新教教會咁, 只係追求人頭多咁 ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 05:21

貴教辦學,都想有人幫襯啫。過門都係客,我連幼稚園畀您哋玩足7年喎。昆我話人有靈魂動物就冇,唔信耶穌嘅人要死就會爻底……
不過唔知點解,您哋連細蚊仔沙文都呃唔到。我都解釋唔到,通常細蚊仔傾向於信老師,但係我做細路嗰陣都已經唔信。
beebeechan 發表於 2023/4/8 20:33

你就唔聽話嘞,重使問?「救世主」已教你將三代親人都要殺死!
沙文,你又係度轉移話題喇。我想問的係,基督教明明對你有恩,何以你會惡毒攻擊基督教???
個人認爲,做人應該有番D感恩之心,本人在内地貧困山區,曾見過不少接受過基督教救濟的孤兒,
距地對基督教十分感恩,表示如果沒有基督教,距地早就餓死左。沙文你飽讀詩書,更應該懂得飲水思源的道理啊。
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/8 12:21

繼續吹啦!
黃鼠狼同雞拜年,你們基督教沒有免費午餐,從不做虧本生意。

如果根據你吹的,內地貧困山區的人或兒童,應該在你們基督教出現之前一早已經餓死了,還需要你們來救嗎?

不要忘記,你站立的地方都是中國的,你們基督教徒在中國地方吃喝拉撒都是用緊中國的資源與便利,
你的祖宗的來處幾十代吃喝拉撒都是中國,更應該要飲水思源,到了你,你有飲水思源嗎?

沒有,你正在做著反骨,背叛你祖宗的【源】,背叛中國的【源】的事,你在進行着為基督教蠶食中國的陰謀,你有飲水思源冇?
你更應該懂得飲水思源的道理,看來你應該是飽讀屎片!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢間學校個個老師都係勁嘢,估唔到臨時代課老師都講到一堂咁令人感動嘅課。
119#對我嘅震撼感,比睇到屋仔司機房入邊向三十萬死者傷口灑鹽嘅行為有過之而無不及。我對屋仔司機房嘅鹽充滿咗厭惡、憤怒同憐憫;但係對119#就冇憤怒感覺,只有傷感、無語同憐憫。
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/8 13:30

想睇下什麼叫做信了基督教就變成無恥便無敵!

你們基督教徒殺了三十萬同胞,你又無動於衷?
基督教徒殺了千億萬不肯信教的人,你又無動於衷?
你們基督教徒強奸了幾十萬什至幾百萬無辜兒童和少女,你又無動於衷?
你們基督教徒對基督教侵華,死千百萬人,你又無動於衷?
你們基督教徒對基督教在香港煽動暴亂仇恨,打殺燒老年人,你仍然無動於衷?

冇出過一句聲去指責?痛恨痛駡基督教?
為什麼呢?
因為你只是踎屋仔做掹衫尾巴結權貴的小人,充大頭鬼,不知羞恥為何物的出賣中國同胞的賤種!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢間學校個個老師都係勁嘢,估唔到臨時代課老師都講到一堂咁令人感動嘅課。
119#對我嘅震撼感,比睇到屋仔司機房入邊向三十萬死者傷口灑鹽嘅行為有過之而無不及。我對屋仔司機房嘅鹽充滿咗厭惡、憤怒同憐憫;但係對119#就冇憤怒感覺,只有傷感、無語同憐憫。
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/8 13:30

基督教徒的虛偽,和造假真是爐火純青,登峰造極!
用 Guest 身份寫一篇垃圾,
又用番魔幻身份出黎放屁:震撼?厭惡?憤怒?憐憫?又傷感?又無語?

.
好似有啲新興新教教會咁, 只係追求人頭多咁 ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 05:21

嗚……我的mother school唔知係真正辦學定扮學

廉署昨落案起訴德信學校前校長郭超群兩項罪名
(星島日報報道)廉政公署昨落案起訴傳統天主教名校德信學校前校長郭超群公職人員行為失當,涉嫌隱瞞自己在一家補習社的財務利益。郭超群及該補習社一名前董事另被控串謀觸犯公職人員行為失當,二人涉嫌在學校舉行考試和測驗前,泄露機密考試和測驗題目予該補習社。
我屌,原來曾志偉係我校友

在香港津貼男校寥寥可數, 德信學校 是其中一間,亦是一間歷史悠久,校風良好,深受家長歡迎的學校。該校以「愛」來教育學生,培育學生成為一位富「勤樂仁勇」的真君子,老師對學生嚴中有愛,放手讓他們作主導,建立對學校的歸屬感和領袖才能。加上,該校以男孩子的特質設計課程和活動,令他們發揮所長,在各方面都關顧每位學生的所需。該校曾孕育不少著名校友,貢獻社會,包括:全國人大代表溫嘉旋、香港理工大學校長唐偉章、著名作家陳冠中、國際巨星李小龍;還有林子祥、曾志偉、梁漢文、吳國敬及雷有暉等,一班演藝界人材。

我仲記得呢個聖母公仔,行過要劃一次10字

但印象中似乎應該大個啲,會唔會原先嗰個 write off咗,一個呢?

Don't know where God is but the Devil is in the details
我屌,原來曾志偉係我校友

該校以「愛」來教育學生,培育學生成為一位富「勤樂仁勇」的真君子,老師對學生 ...
沙文 發表於 2023/4/9 02:23

有出色既校友你「屌」
有失職校長你又「鳴」
好似共慘黨批鬥時砌罪狀咁
我驚驚呀,唔知校友會唔會連累我?您緊記幫我代禱呀

Don't know where God is but the Devil is in the details
得罪佢,鋼琴王子都身敗名裂

https://hk.news.yahoo.com/%E6%9D ... C%81-052103599.html
得罪佢,鋼琴王子都身敗名裂
沙文 發表於 2023/4/9 06:32

彭氏50歲仲搵到個大碼頭
亞巴郎老婆撒辣70歲仲有王起痰, 原來都唔係無可能既事
(叫沙嫂吾好灰心, 打扮下, 一下唔覺意, 唔使坐你架Tesla)
我驚驚呀,唔知校友會唔會連累我?您緊記幫我代禱呀
沙文 發表於 2023/4/9 06:28

耶穌門徒納塔乃耳聽聞耶穌來自納匝肋
納塔乃耳便向他說:「從納匝肋還能出什麼好東西?」

雖有個犯過失的校長, 人不至於講到:
「從德信學校還能出什麼好東西?」

你.....杞文憂天矣
回覆 177# beebeechan

但係我自己問心有愧。
我唔似貴教丈幾厚面皮,有神父被拉,其他神父就話凈係佢咋,唔好望住我呀。
我係參考主耶穌的valuation:

16你們可憑他們的果實辨別他們:荊棘上豈能收到葡萄?或者蒺藜上豈能收到無花果?
17這樣,凡是好樹都結好果子,而壞樹都結壞果子;
18好樹不能結壞果子,壞樹也不能結好果子。
19凡不結好果子的樹,必要砍倒,投入火中。
20所以,你們可憑他們的果實辨別他們。

既然呢間學校係衰樹,我呢個果子好得去邊呢?
所以,唔能夠話天主教對我有咩恩。
我卑鄙無恥下流賤格都係天主教學校教出來。
彭氏50歲仲搵到個大碼頭
亞巴郎老婆撒辣70歲仲有王起痰, 原來都唔係無可能既事
(叫沙嫂吾好灰心, 打扮下, ...
beebeechan 發表於 2023/4/8 15:13

一早知66都得啦

https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
回覆  beebeechan

16你們可憑他們的果實辨別他們
沙文 發表於 2023/4/9 08:15

Molested 12 Meters Below Sea Level By My Diving Instructor, All I Could Do Was Signal ‘OK’
https://www.youthkiawaaz.com/2015/04/molestation-by-diving-instructor/

https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2018/08/251_253488.html
Underwater sexual harassment gets scuba instructor two years behind bars

睇呢啲果子, 潛水教練都唔係一棵好樹

你又無諗過回頭上岸, 不再潛??
高級模式 | 發新話題
換一個