返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

祖國80代開放, 出賣土地, 資源, 生態環境, 人力向西方企業拋媚眼..現在一帶一路去收買人心。
beebeechan 發表於 2023/3/30 22:03

彼此,彼此!!!

其實好似賊仔,都有分普通毛賊同超級大盜,前者密食當三番,後者係會挑戰高保安系統,希望獲得更大回報。

傳教者亦都係一樣。啲普通料既,覺得對方在技術上難以攻陷,解答唔到對方慕道上既疑問,就轉移其他目標;之但係啲超級傳教者,就識得向皇帝埋手,就算幾難埋身,都扮鬼扮馬,君不見明清以來啲超級傳教士都圍住皇帝團團轉,又借用之前被教會壓抑的西方科技玩意,等皇帝以為呢個宗教好科學,又學中文又著儒服就係有超級大盜既雄心壯志了。
抽刀斷水 發表於 2023/3/30 09:49
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 80# beebeechan
我唔係咁後生。嗰時係得街機,收尾先有雅達利。我記得最中意玩豬仔揸住汽球喺樹跳落地,有隻狼搵箭射佢地
回覆  beebeechan
我唔係咁後生。嗰時係得街機,收尾先有雅達利。我記得最中意玩豬仔揸住汽球喺樹跳落地, ...
沙文 發表於 2023/3/30 23:29

唔係玩呢啲咩

宗教無非使人明白人生若難, 導人向善, 分甚麼來自佛的, 基的, 回的...無意思喎 ...
beebeechan 發表於 2023/3/30 22:03

因為基督教抄都抄得衰過人,啲「性經」裡面的用詞十足幼稚園既詞句不但止,
更攪到那些讀「性經」的教徒不但冇向善,更因為「性經」教壞人,出埋咁多性侵犯,殺人犯,
桐油埕始終都係裝桐油,始終都係戒唔甩啲野蠻落後民族既衰格行為,老作一百個耶穌出來兜都冇L用!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
因為基督教抄都抄得衰過人,啲「性經」裡面的用詞十足幼稚園既詞句不但止,
更攪到那些讀「性經」的教徒 ...
leefeng 發表於 2023/3/30 23:46

IQ >115 既人講野, <85既人唔好插咀
(不過, IQ 的確<85, 唔知乞人憎)
回覆 83# beebeechan
呢個唔係街機game. 係apple ll
IQ >115 既人講野,
beebeechan 發表於 2023/3/30 23:52

你會選擇信一個涉嫌二次創作 / 抄襲,加埋壞事做盡既基督教,
你既 IQ 應該唔止<65, 唔知你自己是腦殘!

.
呢個唔係街機game. 係apple ll
沙文 發表於 2023/3/30 23:55

有街機玩就唔好扮老坑
我地楂住呢啲已經係頭盔
回覆  沙文

幾年前我地玩過一輪啦:
抽刀斷水 發表於 2023/3/30 06:30

咸豐年唔記得添
記錯咗唔係狼射豬仔,係豬仔射狼
Don't know where God is but the Devil is in the details
何以見得《大寶積經》成書比福音早?
beebeechan 發表於 2023/3/30 06:01

我畀小小希望您,唔忍心太過hurt您。等您心存僥倖:“屌,可能《大寶積經》係主後200年先致寫出來嘅呢?”

人生,冇希望就好難捱嘅。

阿聯酋嗰到一早有個全世最大既十字架哩
beebeechan 發表於 2023/3/30 22:02

你同網上的<65 IQ 一模一樣低B仔!
哎喲,個田字中間有個十字,個殺字又係有個十字,耶穌掛臘鴨個掛字又係有兩個十字,真是神蹟!
正如從前君士坦丁一信,福傳就掂過碌蔗。
此所謂以銅為鏡正衣冠,以人為鏡明得失,以古為鏡知興替。
我以為我讀書不多,原來貴教徒仲少過我。
沙文 發表於 2023/3/29 23:39

你讀書唔少架哩, 多過條瘋狗好多...
之不過又真係未夠多。

基督教掂過碌蔗唔係因為居士坦丁信咗。
呢個係歷史錯覺嚟, 正如話義和團係愛國烈士, 老毛「二萬五千里長征」, 八路軍八年抗日..睇真啲就唔係咁既

「米蘭詔書 」無叫羅馬人信耶穌, 只係話信耶穌唔再係犯法。
君士旦丁頒詔書後, 其他異教一樣與信耶穌既在帝國共存,
君士旦丁照拜番佢既羅馬神, 一真都未有領洗入教既。
佢好以你話齋, 捱到臨死先話洗....(仲要唔係俾正宗既教士洗)

君士坦丁唔係咁拾卜基督教。
我畀小小希望您,唔忍心太過hurt您。等您心存僥倖:“屌,可能《大寶積經》係主後200年先致寫出來嘅呢?” ...
沙文 發表於 2023/3/31 00:24

應該唔止200年添
係呀係呀,”應該”就算啦,千祈唔好認真。
Don't know where God is but the Devil is in the details
係呀係呀,”應該”就算啦,千祈唔好認真。
沙文 發表於 2023/3/31 01:18

我睇經, 好似你教人潛水咁, 好很認真架..有PABI架
回覆 93# beebeechan

我最中意您拍心口治史。堂都唔駛上果度好,出旺角打機

我最中意您拍心口治史。堂都唔駛上果度好,出旺角打機
沙文 發表於 2023/3/31 01:37

你當捧哏我當逗哏, 合作愉快
我睇經, 好似你教人潛水咁, 好很認真架..有PABI架
beebeechan 發表於 2023/3/30 09:29

您咁權威,當然噏下就係啦。
最衰您唔肯閹,肯就教宗都有得做
您咁權威,當然噏下就係啦。
最衰您唔肯閹,肯就教宗都有得做
沙文 發表於 2023/3/31 01:52

能做到「噏下就係」,, 呢啲係信譽嚟, 要慢慢建立既
(唔見條疯九講野就有人話噏下就係囉, 佢噏親都唔係就真, 見佢既屎尿集就知一, 二
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14463)
高級模式 | 發新話題
換一個