返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

最衰您唔肯閹,
沙文 發表於 2023/3/31 01:52

收心養性好過閹
佢好以你話齋, 捱到臨死先話洗....(仲要唔係俾正宗既教士洗)

beebeechan 發表於 2023/3/31 00:36

基督教之恐怖同下流賤格之處,就是專吼啲病人神智迷糊屈人信教,
特登向臨死病人傳教和用賤水去洗!
不排除君士旦丁係病到懵懵懂懂時,被基督教夾硬洗!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
基督教之恐怖同下流賤格之處,就是專吼啲病人神智迷糊屈人信教,
特登向臨死病人傳教和用賤水去洗!
不排除君士旦丁係病到懵懵懂懂時,被基督教夾硬洗!
leefeng 發表於 2023/3/31 02:14

係呀係呀,”不排除”就算啦,千祈唔好當「係」。
能做到「噏下就係」,, 呢啲係信譽嚟, 要慢慢建立既
(唔見條疯九講野就有人話噏下就係囉, 佢噏親都唔係就 ...
beebeechan 發表於 2023/3/31 01:55

你口中既屎尿集偏偏就下下插正你基督教既心口,
你又冇野可以反駁,咪只能自瀆自演,學耶穌玩下自隊自演既救世鬧劇唄!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
收心養性好過閹
beebeechan 發表於 2023/3/30 10:05

屌仲唔畀我捉到您條L樣犯天條?
這個明明係蔣介石佩劍!
這個明明係蔣介石佩劍!
沙文 發表於 2023/3/31 02:24

嗯....用咗「蔣介石佩劍」卡住..啞彈
再射時會唔會爆膛架?
係呀係呀,”不排除”就算啦,千祈唔好當「係」。
beebeechan 發表於 2023/3/31 02:16

根據千億萬條真實指控,你們基督教最鍾意趁病人家屬不在場,夾硬將迷糊病人洗L咗,都已經唔係第一次咯!
估下有乜理由君士旦丁成世人不信,會臨死受洗呢?

而且仲要唔係俾正宗既教士洗?
一個君王洗禮啵,可以咁求其既咩?
呢啲咁既戲碼,高智商會諗唔到咩?
嘩,君士旦丁信基督教喎,好過賣廣告啦!

.
嗯....用咗「蔣介石佩劍」卡住..啞彈
再射時會唔會爆膛架?
beebeechan 發表於 2023/3/30 10:28

depends 咩性質啞彈。若果primer冇爆,彈頭仍在case 上冇被推入barrel 就 ok. but you'll have to check clear the barrel.

stop shooting when you hear a  "pop"

or you'll have this
回覆 101# beebeechan
點解坦克車要戴笠?
坦克炸膛先最好睇
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan
點解坦克車要戴笠?
坦克炸膛先最好睇
沙文 發表於 2023/3/31 13:24

我又玩下爆膛...

0:49
點解燒左輪都會爆膛既呢
barrel被物體塞住,下一發彈爆炸時氣體冇訂走就會炸膛。
子彈部件係咁様(您教友話唔知係乜的rim, 係彈殼羅抽的凹槽後面的環,用來畀extractor扣住,連同槍的action一齊,咁先會在退殼時頂到ejector彈出去)

底火(primer}被撞針打到就會爆炸,引爆火藥,火藥爆炸產生氣體彈頭(bullet)推入槍管(barrel)射出去。(樓下短片,03:00. 03:46就係教友話rifles冇嘅extractor)however, 有時因為一些原因,底火爆炸而火藥冇爆,可能因為濕過水或根本在製造時出錯,case內太少火藥或根本冇火藥,但底火爆炸有足夠推力將彈頭推入槍管,但唔夠力推出管外,於是塞住咗槍管。好似您個firearm知識嚴重缺乏的教友盲中中打第二槍,就要天主保佑。
Don't know where God is but the Devil is in the details
點解坦克車要condom?就係費事外物跌入炮管。很多意想不到情況會塞槍/炮管。行軍/打獵,孭槍在背脊,槍口向上,落雨入水,之後天氣變,水結冰,突然有遭遇戰/熊出現,您自稱好L多combat經驗的教友又要天主保佑。

有問題...

彈頭既直徑一定係可以俾彈頭順利通過鎗管, 射出。
即使啞彈無力推哂佢出鎗管,
下一鎗啲氣一樣有力推佢出去, 只係一次過推兩個彈頭唶...不至於谷爆
火車頭都可以係後邊推幾個卡...
除非之前打過下已經使彈頭變咗形, 卡住
caliber咁計: 槍枝的書面口徑通常指的是一條陽線與其正對面的另一條陽線間的距離,因此子彈彈頭的直徑通常大於槍管陽線的直徑而接近陰線的直徑。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%86%9B%E7%B7%9A
就係被“線”較小口徑塞住, 彈頭係貼住陽線直徑推出,因為要force佢自旋

您講的情況有可能,但即使兩彈齊出,槍管已因pressure太大變形作廢。

https://themusastore.com/blog/knowledge-bomb-what-are-squib-loads/
新的坦克車改用滑膛炮(smoothbore gun)就是因為炮彈在炮管內經過膛線旋轉,因磨擦力消耗浪費好多能量,所以改用滑膛,不靠自旋而靠尾翼穩定,彈速可更高,破甲能力大增。

rifling 中文“來福線”,唔止貴教有好意頭譯名。
https://www.sohu.com/a/458690982_120270994
沙文先生,我想請你評價一下我在網上見到的這位仁兄:
此人出身基督教家庭,基督徒父母將他養大成人;
此人在基督教學校讀書,基督徒老師將知識教俾距;
距後來同一味基督徒女士結婚,這名基督徒女士為他生兒育女;
後來距仲移民到基督教國家加拿大,享受基督教文明所帶來的高福利。
但係此人對基督教極度仇恨,多年來係網上不斷惡毒攻擊基督教,造謠詆毀基督教。
請問沙文先生,你點樣評價此人的行爲呢?
隻揪?
高級模式 | 發新話題
換一個