返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

但係您哋要福傳畀潛水網友。
只要您哋收服我,潛水網友見instructor都信咗耶穌,焉有不感動跟住來之理?

...
沙文 發表於 2023/3/29 07:44

我唔係潛水網友,但係睇到一個盞鬼point都忍唔住要講出嚟:
我覺得喺軸心入邊嘅醒扒指數排名,沙文、抽刀兩個係數一數二,難怪兩人嘅思維方向都咁想同。
事緣有一次老抽同我講:「點解你唔努力向我福傳?我身為一網之主,如果俾你搞到信咗耶穌,咁啲網友跟住我信耶穌,你咪事半功倍囉。」我答佢:「你諗多咗啦,你唔記得咗你搞呢個軸心嘅初心啦咩?如果你信咗耶穌,成為軸心嘅叛徒,將軸心改名成耶穌之家,咁呢度咪樹倒猢猻散囉,你想得美!」而家老沙你又犯同一樣嘢,將天國同凱撒撈埋一齊講,都話咗你讀經睇錯重心㗎啦。就算喺凱撒層面,人嘅興趣各異,邊有話instructor改變興趣,啲Beginners就會跟住改嘅啫,更何況仲有我呢啲見到啲敦款玩鈎省槍柄嘅instructor就唔想跟佢玩嘅人添。
美國教會學校槍擊案釀6死 遭擊斃槍手為28歲變性校友 2023-03-28

田納西州納什維爾(Nashville)一間私立教 ...
沙文 發表於 2023/3/28 09:35

呢單嘢係一個好好嘅「暴唔暴得過佢哋」K屎,我唔會聯想到偉唔偉大嗰啲嘢,而係即刻諗到點樣「暴」低個槍手。條友揸住「兩把突擊步槍和一把手槍」,我最多都係長短火各一支,手槍因為射程近兼唔夠準,所以一般都係攞嚟做後備。一梳子彈拍入長槍,遊戲即刻開始,隱蔽、觀察、走位、瞄準射擊、估算彈藥、單發定係點射、換彈、靠近、如果情況許可仲要埋身空手搏擊「暴」佢踐踏佢⋯⋯,呢啲一條龍動作都要喺電光火石之間不停做決定,所以完全唔會諗起個extractor,唔會諗個槍柄fit唔fit手嗰啲無謂嘢囉,亦都完全唔會理自己係instructor定係Beginner,一心只係諗住踐踏個殺人槍手。做錯任何一個決定都會「暴唔過佢」而要俾佢踐踏返轉頭,咁就該煨囉,幾多achievement都只能帶落棺材慢慢回憶嘞。
子彈係"一梭"。
頭就一梳即靚。
話您唔係嗰皮啦,仲要扮嘢。
沙文 發表於 2023/3/29 09:47

都話咗你成日都係專注埋啲枝節細矮嘢㗎啦。唔識字可能做唔到instructor,但係一樣可以「暴得贏佢哋」,贏係唯一目的,搞掂之後所有架生拎返去俾專家慢慢check,專家識得點執㗎喇。我上「戰場」淨係帶武器,唔帶梳。
回覆  逃出魔幻紀
我會留意breaking news.How do I know it is you?

“據警方消息透露,因extractor tens ...
沙文 發表於 2023/3/29 10:08

話時話,唔知點解長槍極少jam彈,我印象中未試過,照計同曲尺原理差唔多,我都唔知點解,又冇問過專家。
啱啱睇咗條校園6死槍擊片,嗰槍手真係完全唔掂,企喺窗口中間射擊,直接俾警察辣低,就算佢係專家,玩鈎玩泥膠沙紙點叻都好,淨係識殺啲手無寸鐵嘅人,一到駁火就玩完,唔知佢有冇袋住張高級證書攞嚟回憶呢?
態度唔好唔教您
沙文 發表於 2023/3/29 11:01

小氣吖你
睇貴教歷史就知魔幻紀嘅concept係錯嘅。
在本網,搞掂抽刀就可令潛水友信主。
正如從前君士坦丁一信,福傳 ...
沙文 發表於 2023/3/29 23:39

桐油埕始終都係裝桐油,始終都係戒唔甩睇錯重心嘅軸心思維習慣。
抽刀同你有君士坦丁咁大嘅統治權咩?你哋兩個有能力逮捕、監禁、屠殺、邊控網友咩?你哋雖然有咬同踐踏嘅能力同技巧,但係就冇可能識得鑑賞珠寶。最重要嘅一點係:你哋唔認識獨一無二嘅珠寶設計兼生產者,
我就同佢好熟㗎,所以一講珠寶同你哋「溝唔埋」,因為講極你哋都聽唔明睇唔到。
珠寶設計者嘅主權同老抽老沙你兩個嘅主權豈可同日而語?設計者將成個鑽石十字架擺喺雲端引領君士坦丁打勝仗,君士坦丁睇見聽到之後心悅誠服,佢強迫啲人信,係咪全部人都心悅誠服真正相信?唔知!因為仲有撒但存在。佢有冇show珠寶俾老習睇?應該冇。但無論如何,你哋兩個將自己嘅能力同珠寶設計兼生產者嘅能力類比,簡直就係發夢!
睇吓《達尼爾先知書》第3章嘅拿步高,就知道君士坦丁嘅能力係幾咁有限。
唔係我小器,您自己話費L事睇,咁我何必嘥9氣
"你send上嚟嗰幾條link,我冇一條可以認真由頭睇到尾,都係 ...
沙文 發表於 2023/3/30 03:15

你冇嘥氣喎,起碼我知道曲尺有個退彈鈎。
喺專業方面,就憑你知之為知之不知為不知嘅嚴謹態度,唔肯定嘅嘢就最多揼條link出嚟俾人參考,或者講句「唔答你」,而唔會copy鋪晒啲Google百度嘢出嚟扮係真知灼見咁話乜乜物物之馬咁,所以佩服你嘅專業精神。
我曾經將一支自動步槍拆到完全散晒,記憶中係冇嗰「鈎」嘅,彈殼係靠響火之後嘅氣體迫佢撞到退彈窗後邊個斜位彈出嚟嘅,係咪款款槍都係咁我唔知,而且點解步槍同衝鋒槍嘅子彈粒粒都打得響嘅呢?我都得閒Google下同問吓啲老雀先。
慳尐啦好心您如果冇鈎,要rim來做乜L嘢
沙文 發表於 2023/3/30 10:08

我唔知rim係乜,反正我拆晒都搵唔到個鈎,如果真係有,咁可能係藏喺活動槍機團座入邊掛,我第日問老雀,你都唔係呢瓣嘅專家。
係呀,我呢亭連耶穌都唔信之笨7人當然乜L都唔識,您再問我嘢就係您笨7
沙文 發表於 2023/3/30 11:00

都話咗你小氣㗎啦,始終都搞唔明槍械同珠寶嘅分別,郁啲就抆事
我都話有潛水網友㗎喇,久唔久都有一兩個浮上水面講吓嘢嘅。今日係耶穌受難日,我睇到119樓呢篇「請你評價」貼好傷感,好無語,諗起今日彌撒中所唱嘅《基督譴責》:

「* 我的人民啊!難道我虧負了你?我甚麼地方對不起你?請你答覆我。

1. 我曾為你打擊了埃及,和他們的長子;你卻鞭打了我,把我交付於異邦人。

2. 我曾將法郎淹沒於紅海中,而把你從埃及領了出來;你卻把我,交付於司祭長。*

3. 我在你的前面,分開了紅海;你卻用長槍,刺開了我的肋旁。

4. 我曾在雲柱下,領導了你;你卻把我解到,比拉多衙門去。*

5. 我在曠野中,曾降瑪納養活了你;你卻掌擊我的面,鞭傷我的身體。

6. 我曾使磐石湧出活水,來解了你的渴;你卻將苦膽酸醋,給我喝。*

7. 我曾為你打擊了,客納罕的王侯;你卻用葦桿,來敲擊我的頭。

8. 我曾將王者的權位,賜給了你;你卻把茨冠,加在我的頭上。*

9. 我曾作了出奇的事,來把你高舉;你卻把我懸於十字架上!

10. 主,我們現在敬拜你的聖架;我們讚頌光榮你的聖復活。看啊!藉著這個聖架,歡樂充滿了普世。*

11. 望天主憐憫我們,並降福我們。望祂把慈顏顯示給我們,並憐憫我們。

12. 主,我們現在敬拜你的聖架;我們讚頌光榮你的聖復活。看啊!藉著這個聖架,歡樂充滿了普世。*」
沙文,你又係度轉移話題喇。我想問的係,基督教明明對你有恩,何以你會惡毒攻擊基督教???
個人認爲,做 ...
Guest from 144.76.195.x 發表於 2023/4/8 12:21

呢間學校個個老師都係勁嘢,估唔到臨時代課老師都講到一堂咁令人感動嘅課。
119#對我嘅震撼感,比睇到屋仔司機房入邊向三十萬死者傷口灑鹽嘅行為有過之而無不及。我對屋仔司機房嘅鹽充滿咗厭惡、憤怒同憐憫;但係對119#就冇憤怒感覺,只有傷感、無語同憐憫。
高級模式 | 發新話題
換一個