返回列表 回覆 發帖

[凡事感恩] 森林禁食等見耶穌4人活活餓死

為什麼説活活餓死呢?
耶穌神蹟不是無處不在嗎?
肚餓可以吃五餅二魚,又可以吃性體,有神飲水飽!
不用怕 ...
leefeng 發表於 2023/4/17 23:22

據報不少 Made in China 的「尿袋」都不符合安全規格, 隨時會有起火危險, 
奉勸購原廠正牌產品, 不要貪平。

Many cheap power banks sold across China aren’t as advertised and could be fire hazards, regulator finds
https://www.scmp.com/abacus/tech/article/3095821/many-cheap-power-banks-sold-across-china-arent-advertised-and-could-be

宗教都是一樣, 入教會最好是原廠, 至少都選個大牌子的。
非洲唔少雜嘜教會, 良萎不齊
回覆  leefeng

飢餓到瀕死邊緣,又真係可能會出現幻覺,見到耶穌都唔奇,傳教士無老點,只係班信徒o ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/18 00:25

咁又似係。。。
好似佛陀都餓到攤攤腰先話嚟開悟
未必。Mercedes就要經Brabus改裝,馬力同$$$都升價3倍
沙文 發表於 2023/4/18 03:38

又即係咁,
你搵德國嗰間Brabus 改裝就OK。。。
搵間 Busbra 嚟改你架奔馳......就要諗諗勒
回覆  beebeechan
咁就啱喇, Martin Luther就係德國嗰間Brabus, 所以改出嚟好過原廠 ...
沙文 發表於 2023/4/18 07:30

Brabus 2022年盈業額是56M,
Mercedes Benz 是 158B...

路德會全球門徒人數是77M
羅馬天主教全球人數是1.3B

市埸已投了票
抽按:唔止四位喎。

邪教洗腦?肯亞傳教士疑以「見耶穌」哄騙信徒絕食 警方掘出至少2 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/23 21:52

有時對啲中文內容農埸既水平, 真撳住咀笑

4 個人已餓死, 11人垂死,
又會15人都獲救?

復活死人....仲勁個耶穌?  集體復活
奉勸抽版主, 少在網上執垃圾
AM730你都當內容農場?有咩唔屬於內容農場麻煩單聲。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/24 00:12

歡迎讀者提供各類新聞線索及潮流情報,本報定必盡力跟進處理。
https://www.am730.com.hk/page/%E6%88%91%E6%9C%89%E6%96%99%E5%A0%B1

呢啲唔使記者既「報」....靠leefeng 報, 旁觀者報, 哈佛又報...
真係唔好得過維基幾多
AM730你都當內容農場?有咩唔屬於內容農場麻煩單聲。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/24 00:12

你近期黐得啲膠人多, 膠質重咗啲?

你份引述來自AM730, 大報咁講...記者係陳怡伶/綜合報道

嗯..呢條友又同時同台灣既TVBS報導既?

同時間兩地奔走? 咁勤力呀 (賺埋都唔夠機票哩)
或者仲勁個復活後耶穌, 可以 bilocation?

擺明就係左抄右貼既「猛料」嚟
呢個陳怡伶既英文真係麻麻勒
原文就係咁既:

https://www.capitalfm.co.ke/news/2023/04/good-news-church-pastor-mackenzie-arrested-after-followers-starved-to-death/

點解譯到鬼5馬6:
「警方在當地尋獲4具疑似餓死的屍體和11名垂死的教會成員」
早前對抽水既智慧, 睇高咗一線添
好似股市呢個禮拜咁....價位要調整一下
抽按:如以上屬實,即可印證《辟邪紀實》中記載神職人員摘人器官的可怖記述:
抽刀斷水 發表於 2023/5/11 10:34

乜晚清時(19世紀末)的醫術已先進到可以器官移植?

「好消息國際教會」教人絕食至死來迎接耶穌...是邪教
與本壇有人倡神父要閹來守貞節...
係咪都是賣白粉的笑賣鴉片的無耻, 害人不淺?
但係神父閹咗就真係守到貞節
抽刀斷水 發表於 2023/5/26 00:15

耶穌唔係話用眼看婦女又動淫念, 已經犯姦淫了。
守貞節....咪與有無條雞巴没有相干的囉

你呢啲係腳趾生瘡就做截肢既醫術, 好9流吓囉
但係神父閹咗就真係守到貞節,
抽刀斷水 發表於 2023/5/26 00:15

係咪只要用口, 用手指, 用蕉, 用青瓜, 用檑槳棍..就唔算係性侵嚟 (守到貞節)....保障到婦女?
話係邪教,其實都係同門,自己(包括教會本身及其信徒)永遠唔會話自己係邪教。呢啲行為大家呢幾年 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/27 00:01

你唔係話佢哋都係「同門」,, 唔需要割蓆係嘛

大陸有啲apple 手機係行android架。。。勁
抽按:聖經真偉大,一句「天國近了」就搞死咁多人,其他末日L學野喇。
抽刀斷水 發表於 2023/7/21 17:26

正如吃藥治病, 甚麼藥物 總會產生一些對身體不良作用。
這事, 正是過份高舉「宗教自由」「民主」的副作用。

那些曾經狠批過「宗教審裁」的反基, 有没有以此為鑑?
在肯亞, 普遍人的教育程度, 智力與中世紀時歐洲的人相若。
難怪當時教會要對舉著耶穌的旗, 說著異理的邪門壓下去。(那時社會未興民主)

當地主教已提出較嚴格規管「宗教團體」的措施
如:
宗教團體必須向政府註冊登記,
註冊團體的主事人, 要有認可神學課程資格,
主辦人有良民証, 有其他已認可的團體推薦,
容許政府派員審查, 要報稅。

想辦法防止同樣事會再發生 (這邪教主關了, 也會另有新教主出現既, 一雞死, 一雞嗚), 好過你咁只管抺黑, 揚臭。毫無建樹
抽按:聖經真偉大,一句「天國近了」就搞死咁多人,其他末日L學野喇。
抽刀斷水 發表於 2023/7/21 17:26

當年那句:「打倒牛鬼蛇神」....比聖經仲偉大哩....搞死咗xxxxxxx咁多人
BTW,一雞嗚 應為 一雞鳴,呢個係common mistake,唔明你地笑人打錯寫錯字有乜咁過癮。
抽刀斷水 發表於 2023/7/21 22:55

乜又唔係手寫板+年邁既問題喇咩
.
唔明你地笑人打錯寫錯字有乜咁過癮。

你笑我, 我笑你, 大家一迎一送....大家爽
我咪諗咗閹割神父方案囉,

邪教話禁食至死...又關閹乜事呢?
閹咗唔使食野, 無哂食慾嗱? 或是你用JJ來食野?
高級模式 | 發新話題
換一個