返回列表 回覆 發帖

[發問] 請問這裡有人是高登反耶會員嗎?

觀察家似乎忘記了一點

我近日有一個朋友, 以二十七歲之年, 奪得年長他三歲的教會姊妹芳心, 終嘗初戀滋味!
姊妹是教中導師, 那朋友向姊妹表白後, 姊妹卻慢慢"引領"他"認識"神,  終於慢慢地讓我那朋友"感應"到神的存在...最後決志投向主內懷抱~

教會現時女多男少, 此等美人計, 百試不爽!

p.s. 近日和那朋友聚舊吃飯, 雖不見那姊妹風采, 但卻給我撞見那朋友飯前忘了祈禱...
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:01 發表
白小姐話我聽,通常打電話俾佢話「我有個朋友點點點」,個朋友其實就係佢自己喎

咁改口law, 事主係我中學同學~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:24 發表
改口?本門講究一言既出,什麼馬難追。您幾時聽過天命恩師要改口得咁低莊?

食古不化!
他是我朋友, 也是我中學同學, 有什麼問題?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:33 發表
冇問題。佢仲可以係A君添。白小姐都話埋俾我聽啦

男女不分, 該打! A 係小姐離架~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-5 16:44 發表
「君」可以係女人喎,您又係冇紅袖添香嘞。
楊門女將中,楊老令公個老婆係邊個呀?

師父, 你老花就配番副眼鏡啦~
原帖由 抽刀斷水 於 2008-3-5 13:50 發表
有一次,觀察家與一位女性朋友(簡稱A小姐)爭吵,她不是我的女友老婆,但我令她很不高興,感到內疚。我打探得知A小姐曾經到一間教會,就找到教會網頁,發電郵給牧師,詳述事件經過,並希望牧師幫忙解決事件。

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 20:31 發表
啱您多啲

你幾時學識阿勁榮哥既招數架~~~
我早講左呢D下三流辯技我唔用架WOR~ 岳沙老大~ 呢鋪當你贏!! 算你恨!!!!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 21:48 發表
呢鋪?有邊鋪唔係咖?

你又玩"排名不分先後"呀??
你out 唔out d呀?
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 21:55 發表
out您就唔駛算我「恨」啦。我都早講過,愛而不被愛就會變咗恨啦

無錯~ 所以我話算"你"恨, 我都係體恤你飽受河東獅之苦jey
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 22:10 發表
既然我無錯,咁就唯有係您錯啦。我嘅苦况自有師妹安慰,您唔駛咁5餅3魚

可惜你遠水救唔到近火wor...
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2008-3-6 22:27 發表
有詩詞修養都得
身無彩鳳雙飛翼,心有靈犀一點通

此曲只應天上有, 人間那得幾回聞?
老大你未教壞細路啦~
花開花落花無缺!

回復 28# 沙文 的帖子

但這樣將d細路"一點通" 怕且三十歲都仲係處男...
不如教佢地拖出教三式丫....快、靚、正!
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個