返回列表 回覆 發帖

[興趣討論] 《龍井樹 vs dye》【完】

Rook column 4 forward 2
Cannon column 1 to column 3

回復 22# dye 的帖子

這一下很難應付呢‧‧‧
全靠在「馬3進4」時你給我悔棋

Since you are much better than me in the game, if I do not try my best, it will be impolite to you.

回復 24# dye 的帖子

客氣說話,捉完盤棋再講啦。
Rook column 4 forward 5
The board is not renewed?

回復 27# dye 的帖子

不好意思,近來比較忙,今晚我會去 renew 棋盤的。
Rook column 4 to column 1 (Taking knight)
I moved.  (In case it is not noticed.)

回復 30# dye 的帖子

sorry, 最近幾常陪朋友飲酒, 所以冇上黎捉棋, 暈陀陀亂行就唔好啦....
原帖由 龍井樹 於 2008-8-3 21:36 發表
sorry, 最近幾常陪朋友飲酒, 所以冇上黎捉棋, 暈陀陀亂行就唔好啦....

龍哥,請少飲酒

飲酒 ,
傷身體檢查,更
傷胃,尤其是最
傷肝, 10 分
相干,

少時沒什已 , 老d 你 [京尤] 知

最長命者,1定是 人生棋局 最終勝者,

龍哥,請少飲酒

sorry4nosey

Winner Takes All Lyrics
- [ Diese Seite übersetzen ]
Winner Takes All lyrics. View all Winner Takes All lyrics in alphabetical order · Complimentary "Winner Takes All" Ringtone ...
www.lyricsmania.com/lyrics/winner_takes_all_lyrics_38098/ - 20k - Im Cache - Ähnliche Seiten - Notieren

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 32# prussianz 的帖子

放心, 我飲酒好有節制, so far 都未飲醉過.
原帖由 dye 於 2008-7-30 00:24 發表
The board is not renewed?

不如咁.... 如果個圖我 update 唔切, 你 copy 文字棋譜去下面個動態棋盤網, 咪唔洗等我夜晚返屋企 update 個圖先有得玩囉.

*動態棋盤
http://www.dpxq.com/hldcg/dhtmlxq/
注意:將棋局複製後貼到網頁上,刪除文字評註和圖片,先按「中文棋譜」,然後再接「預覽」,動態棋譜就會自動完成。
一、炮二平五 馬2進3
二、馬二進三 馬8進7
三、車一平二 炮8平9
四、兵七進一 卒7進1
五、馬八進七 馬7進6
六、車二進四 炮9平6
七、炮八進一 炮2平1
八、炮八平七 象3進5
九、車二進二 馬6退7
十、車九平八 車1進1
十一、車八進七 卒3進1
十二、炮七進二 象5進3
十三、車八平七 象3退5
十四、炮五進四 士6進5
十五、車七退二 車1平4
十六、士四進五 車4進2
十七、車七平五 炮1平3
十八、馬七退九 車4進5
十九、車五平三 車4平1
二十、相七進五 炮6退1
二十一、炮五退二 炮6平7
二十二、車三平七 炮3平2
二十三、車七平八 炮2退1
二十四、兵三進一 車1退2
二十五、兵三進一 車9進2
二十六、炮五平一 象5進7
二十七、炮一進三 象7進9

回復 36# dye 的帖子

你地捉到成個「丫」字咁有型既。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
其實個「丫」字是Dye的慘叫聲。
原帖由 Nomad 於 2008-8-14 02:18 發表
其實個「丫」字是Dye的慘叫聲。

你也下場吧!XD
不在沉默中爆發,就在沉默中滅亡
搞出了兩個棋盤人家很難看啊!
高級模式 | 發新話題
換一個