返回列表 回覆 發帖

決志後先發現自己比決志前軟弱左,咁決志黎做咩?

原帖由 Guest from 221.126.83.x 於 2008-7-17 02:24 發表
無論大家有沒有宗教信仰
相信任何正常的宗教  什至無宗教的
都應該有尊重這種意識
對嗎??
若你認為尊重是廢的  是不重要的
那麼便算吧  可以不理會我的回復
只希望  無一個宗教會逼人去信
會逼人去信的  只可能果個 ...

當一個宗教挑起無數(任何形式)戰爭,自稱絕對正義,我認為該教已經不值得使用任何文明尺度去尊重
那不是這問題的答案呀......

回復 60# 沙文 的帖子

你識驗屍架?唔係點知佢係自然死?

回復 62# Jennifer 的帖子

呢個係根據其現場描述的推論啫
但既然妳唔信,咁就仲好,咁表示妳識得提防暗算嘛。所以,妳就唔怕開口問個明臼咯
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 63# 沙文 的帖子

乜現場描述唔係話死因係「同心試探主的靈」(5:9) 咩?
原帖由 Jennifer 於 2008-7-17 14:15 發表
話唔定查詢嗰個係第一個比人隊"lum"? 你係咪叫我去送死?

請幾個"body吉"陪埋一齊去咪唔洗驚囉

回復 65# HTBROKE1 的帖子

"body吉" 都lum埋...問你怕未?
原帖由 Jennifer 於 2008-7-17 15:50 發表
你識驗屍架?唔係點知佢係自然死?

若依經文,很明顯是: Act of God .
原帖由 Jennifer 於 2008-7-17 17:50 發表

咁請成隊火力強大ge"溶兵"囉(互lum)
原帖由 Jennifer 於 2008-7-17 00:25 發表
乜現場描述唔係話死因係「同心試探主的靈」(5:9) 咩?
冇錯嘞,咁問嘢就唔屬於「同心試探主的靈」,而是一般咨詢服務,所以唔會有事啦。若然妳仲係担心嘅,我派抽刀、龍井兩大護花使陪伴於妳,除了保證妳的人身安全外,事後還可以陪妳消遣,就萬無一失、設想周全矣
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 69# 沙文 的帖子

派抽刀...好像會更危險的樣子...
萬一"走火"點算??
原帖由 weakest 於 2008-7-17 22:55 發表
派抽刀...好像會更危險的樣子...
萬一"走火"點算??

o甘 , 派 埋 你 一 [文||]=[together] 去 law,

如果 老抽刀 走火,o甘 [o米] [手日血] 你 law ,
如果 老抽刀 走火,o甘 [o米] [手日血] 你個 law

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 dragoon 於 2008-7-17 05:26 發表

問題是這個社會充斥著這樣的一堆人
周圍跟人傳教 實在討厭
盲信者亦甚多

我想這個世界上除了尤如1+1=2這些法則外
沒有一樣東西不是斷章取義
而且你的說法應該用以偏概全更為恰當
同樣地 這個世界也有很多東 ...

first good morning ,

sorry , what's ````` alpha 信仰的人 """"

ThANKs
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 山人乙 於 2008-7-17 10:33 發表

大部份基督徒都有同一個問題, 向你傳教時就佩佩而談, 大義禀然. 當你提出疑問時, 他們就會被不安佔據, 開始胡說八道, 進而說你詆譭宗教, 不尊重宗教. 其實大部份人跟基督徒討論時, 最初都只是心中存疑和想看淸真相 ...

good morning ,

nice to see u again

````` 以佛心看人人人皆佛, 以鬼心看人人人皆鬼 """"

ThANKs

回復 73# prussianz 的帖子

等花姨自己揀啦
佢自己會有主意伽嘛
原帖由 Jennifer 於 2008-7-17 17:50 發表

o甘,
叫埋 龍哥 aa 抽刀 aa 小弱雞[[[[[weakest]]]] aa HTBROKE1 一 [文ll]=[together] 做 你gae body吉 law ,

特別 系 aa HTBROKE1 , [人巨] 一定 [O五O] 怕 gae

回復 71# prussianz 的帖子

抽刀走火不一定搵我嘛...搵你好唔好??

回復 76# weakest 的帖子

撞鬼lor...喺教會走火...原本唔駛死都俾你地累死

回復 74# 沙文 的帖子

仲有冇其他option? 《疑情別戀》裡面嗰d body吉 好似形d wor...

回復 77# Jennifer 的帖子

唔係喎花姨,本軍師認為此計可行
就算本來教會係打算針對妳嘅,但如此一來,就將佢地嘅火力吸引到抽水身上,咁,龍井就可趁此良機掩護妳撤退啦

回復 79# 沙文 的帖子

如果佢兩位忽然感動信教,咁我點算?
高級模式 | 發新話題
換一個