返回列表 回覆 發帖

死性不改

原帖由 沙文 於 2008-7-18 21:33 發表
究竟您想證明啲乜嘢呀?
而家係咪香港有人提倡每日早午晚向聖城倫敦下拜,所以您條氣好唔順?係嘅叫佢來見我

就算我同意就算清朝不將香港九龍新界離島租借/割讓俾UK,您地都一樣掂,亦都改变唔到「香港曾經係英國殖民地而很有 ...

我一貫的意思:

豬油渣麵源自本港的公屋小販 利用炸豬油後的剩餘物資而造成 見証了港人克苦耐勞 艱苦奮鬥的一段歷史 青年人食豬油渣麵時要記住 香港是我們上一兩代人捱苦建成的 而不是甚麼殖民地的成就

回復 21# 訪客得得b 的帖子

咁嘅論證就先天性失敗啦。

HK係殖民地嘛,按照您的敘述
HK的成就 = 殖民地+公屋小眅

您減去公屋小眅就只剩殖民地 , HK的成就 ≠ 殖民地 ,所以唔啱
您減去殖民地 就剩下公屋小眅, HK的成就 ≠ 公屋小眅 ,所以又唔啱
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-7-18 22:07 發表
咁嘅論證就先天性失敗啦。

HK係殖民地嘛,按照您的敘述
HK的成就 = 殖民地+公屋小眅

您減去公屋小眅就只剩殖民地 , HK的成就 ≠ 殖民地 ,所以唔啱
您減去殖民地 就剩下公屋小眅, HK的成就 ≠ 公屋小眅 ,所以又唔啱 ...

快d向全球華語區發出訊息 要為停車場正名先啦

回復 23# 訪客得得b 的帖子

我地向來都有「如有歧義以英文版為準」呢條規例啦,您係咪香港人黎嫁?您唔知稱之為car park ---- 英式
或parking lot ---美式

就搞掂咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2008-7-18 22:57 發表
我地向來都有「如有歧義以英文版為準」呢條規例啦,您係咪香港人黎嫁?您唔知稱之為car park ---- 英式
或parking lot ---美式

就搞掂咩?

叻仔 學到野 跟paul定m2學來的解經法

不聊了 要執行李 明天去旅行

回復 25# 訪客得得b 的帖子

搭車定搭飛機定cruise呀?坐穩啦
原帖由 沙文 於 2008-7-18 23:36 發表
搭車定搭飛機定cruise呀?坐穩啦

陽光 沙灘 海洋 暢泳  溫泉 按摩 水療  湅飲 美食 醇酒 香煙  機動遊戲

回復 27# 訪客得得b 的帖子

點解有醇酒無美人?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 28# 抽刀斷水 的帖子

是否已經有了??

原帖由 訪客得得b 於 2008-7-19 00:29 發表

陽光 沙灘 海洋 暢泳  溫泉 按摩 水療  湅飲 美食 醇酒 香煙  機動遊戲
原帖由 訪客得得b 於 2008-7-18 07:32 發表

叻仔 學到野 跟paul定m2學來的解經法

不聊了 要執行李 明天去旅行
冇錯。

資治通鑑教嘅「狂夫之言,聖人擇焉」嘛

回復 29# weakest 的帖子

It can be a guy or Osim.

回復 31# dye 的帖子

唔係可以換人嗎??還是B仙人可以這樣無所謂??!!
高級模式 | 發新話題
換一個