返回列表 回覆 發帖

[發問] 狗,父子,奴隸

哈哈哈哈,又回來啦!!!

作賊者自然心虛,怕醜事遠揚,玩舉報,唯基狗獨技。。。

請問各位一條問題?

聖經入面的外邦人是否等同於狗?

某教徒曰:不是。

基督徒是神的兒女。

1:12凡接待他的,就是信他名的人,他就賜他們權柄,作神的兒女。

4:6你們既為兒子,神就差他兒子的靈進入你們的心,呼叫:“阿爸!!”

這種回答是否恰當?還是這僅僅是耶神對以色列人的對話?

基督教很矛盾,一下神將人視為狗

一下與神為父子父親,一下又作神奴隸奴隸,很有意思的邏輯!
以消滅基督文化為己任

回復 34# prussianz 的帖子

只係佢平時嘅形象同相裡面嘅表現落差太大,所以會俾人鬧扮純情lor
佢做過嘅野實大把女做過,但中國人心態總係「寧俾人知,莫俾人見」嘅...
「她無需信什麼宗教來證明自己」...奇怪,好多信教嘅藝人正正就係要用宗教來證明自己
原帖由 Jennifer 於 2008-7-23 09:09 發表
講笑啫...我估佢唔係lor

..,;==^)

by the way ,

認為 她 在 她的私人事 做過什麼錯,

這只是 她的私人事,

這只是 每一個 女人
正常的女人 的
正常需要,

她 無需 信 什麼宗教 來 證明 自己,

批評者,可能 只是 食不到的葡萄是酸的

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 32# prussianz 的帖子

講笑啫...我估佢唔係lor
原帖由 抽刀斷水 於 2008-7-22 20:53 發表
ttnbyV3H4fE

我們是耶和華最寵愛的兒女~

sorry aa 嬌姐 becoming also christian ??
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 逆源 於 2008-7-22 16:34 發表
哇,點計嘎你?

Hang Seng Bank 恆生銀行 ,

:跪拜:

原帖由 Jennifer 於 2008-7-22 16:41 發表
問下李麗珊啦
(其實係香港某銀行的廣告來的...賣教育保險)

回復 29# HTBROKE1 的帖子

你d 唔寶 (補) lor...
原帖由 Jennifer 於 2008-7-22 20:39 發表
我地d血點同..你係咪神個仔吖?

有咩唔同je~~~咪又係紅血球+白血球+水 [扮傻]
那不是這問題的答案呀......

回復 27# 抽刀斷水 的帖子

原來美國有d家庭信耶穌信得咁颠...
http://en.wikipedia.org/wiki/Quiverfull
嬌姐都係耶和華最寵愛的兒女?唔怪得冠A都要信耶穌啦...

回復 26# Jennifer 的帖子

我們是耶和華最寵愛的兒女~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

回復 25# HTBROKE1 的帖子

我地d血點同..你係咪神個仔吖?
原帖由 Jennifer 於 2008-7-22 14:20 發表
基督徒係用耶穌嘅寶血重價買番黎wor,點會係狗?

血ja嘛~~~~~

e家政府都叫人湧躍捐血啦~~d血都唔算太貴je~~~[別打我]
那不是這問題的答案呀......

回復 23# 抽刀斷水 的帖子

定價太貴恐怕有價冇市呢 (唔係點解香港出生率不斷下降?)

回復 20# Jennifer 的帖子

四百萬,港幣咋下話?

注意,以下只是售價!未計飼養費用。

「北京犬凭借漂亮的长毛、高贵的个性成为国际纯种犬市场上最昂贵的一员,极品北京犬售价超过百万美元。」
http://www.mingquanye.19dog.com/ ... af6f0244dd87ab.html

回復 21# 逆源 的帖子

問下李麗珊啦
(其實係香港某銀行的廣告來的...賣教育保險)

回復 20# Jennifer 的帖子

哇,點計嘎你?
以消滅基督文化為己任

回復 19# 抽刀斷水 的帖子

養大個細路要四百萬架,咩唔貴

回復 18# Jennifer 的帖子

你試下整個純種BB,同買隻純種狗返黎,睇下邊樣會貴D?

依家D邊緣青年,BB係要黎沖落廁所、掉落街的,價值……

回復 17# 抽刀斷水 的帖子

基督徒係用耶穌嘅寶血重價買番黎wor,點會係狗?

回復 16# Jennifer 的帖子

是的,但至今都未有人認真推翻這個說法,假如基督徒也能引用聖經說明「我們不是狗」,那麼那位基督徒/那個教會就不是狗了。
高級模式 | 發新話題
換一個